nuffnang

May 23, 2018

Sepet Jalan-Jalan : Cameron Highland Part 2

Kitorang pergi Cameron ni 2hari 1malam je. So last day terus la ni. Pagi tu sarapan dah lambat, jadi makanan tak banyak dah. Sokey sebab aku pun pagi tak makan sangat. Kang memerut dah satu hal. Jadi lepas sarapan, bebudak dah mandi. Qery terus bawak dorang round hotel. Hotel smurf ni cantik, bebudak suka la sebab comel. Aku pulak mengemas dalam bilik sambil tidurkan Yurika jap. 







Menghayati sangat Runako tu, haha!

Perut Ako memang takleh sorok dah, haha!
















Ok lepas tu aku dah join.











Kitorang terus check out. Menuju ke Kampung Sedia, 2 minit je pun dekatnya. Huhu! Sarapan ke tempat wajib Family Noh. Hahaha!

Rasa taknak share dengan korang tempat ni, hahaha! Tapi takpelah, kita bagi uolls rasa sarapan sedap and ofkos scone dan aiskrim paling sedap. KHM Strawberries and Jams. Kalau pagi-lagi datang awal dapatlah rasa nasi lemak. Kalau lambat tak dapek la. Nasi lemak dia sedap.

 Scones dia masa panas lagi sedap tak tau cakap lah. Jams dia buat sendiri, krim dia pun. Tu yang tak dapat tempat lain.

 Yang ni pun korang wajib order.


Kat situ ada ladang stoberi, tak besar. Tapi boleh la nak bergambar. Anak-anak pun syok.
 



 Yurika masa ni tidur je. huhu!


Habis makan, terus ke ladang teh.

Masa ni masuk tak yah bayar lagi. Sekarang uolls kena bayar tau. Tak ingat berapa ringgit entah. Nanti dorang bagi gelang. huhu!














Aku tak turun sampai bawah pun. Bebudak ni je sampai berlari terjatuh bagai. Huhu! Aku kan pegang Yurika. So kita turun bawah sikit ambik gambar, then naik atas. Cuaca panas masa ni, sian Yurika. 




Terjumpa adik ni tengah hanimun. Hahaha! Kakak lupa tanya nama awak. Jadi buh gambar kat sini terus.

Lepas tu beli tea stoberi, ni pun wajib kalau awak pencinta tea. 

Balik tu sepanjang perjalanan aku suruh anak-anak pejam mata. hahaha! Qaiser pejam mata sebab dia takut termuntah lagi. Last-last tertidur.

So kat Cameron, awak memang wajib pergi.

1. Big Red Strawberry
2. Cactus Valley (banyak tangga, budak 4 tahun ke atas okay masuk), kalau tak pergi Cactus Point (takde tangga)
3. KHM Strawberry & Jams
4. Ladang Teh (Cameron Tea Valley)
5. Malam boleh pergi mall sebab sebelah mall ada funfair kecik untuk anak-anak.

Ini kalau uolls pergi 2H1M lah, kalau pergi 3 hari banyak lagi tempat best yang korang boleh jalan.

No comments: