Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 3, 2017

Hari Pertama Bekerja Tahun 2017

Assalamualaikummmmmmmmmmmm uolssssss.

Sedar tak sedar, (omg sedar tak sedar katanya, hahaha) dah masuk tahun 2017, dari tadi dah nak update blog. Tapi duk pening fikir nak masukkan line internet kat opis. Call Time tak cover, call Unifi tak cover. So last choice nak call Streamyx je lah. Tapi malas nak fikir streamyx apa, kita update dulu.

Kalau nak diikutkan, hari ni hari pertama aku bekerja secara rasmi setelah lebih kurang 4 tahun meninggalkan dunia pekerjaan. Yeay!! *tepuktangankuatkuat*

Subuh-subuh bebudak dah bangun, Qaiser dengan Runako dedua tak sihat. Demam, selsema, batuk pakej 3 serangkai. Tapi Qaiser dah nak sihat. Ada tinggal sesikit je flu. Runako pulak baru berjangkit, so dia tengah struggle gak la. Malam-malam tak lena tidur susah nak nafas kot.

Malam tadi bangun ada seploh kali. Pastu Subuh terus bangun sebab nampak Qery tengah siap-siap nak gi kerja. Pastu Qaiser pun bangun gak melayan adik dia main car. Aku jugak yang terkebil-kebil menahan ngantuk tak habis, hahaha!

Pastu fikir nak kena kerja ke, kena masuk kerja ke. Apenniiii apenniiiiii.....Stress tahap anje-anje terus. hihi!

Lepak-lepak bagi anak minum susu dulu, terus mandikan dorang. Dah mandi bagi makan biskut. Aku pulak siap-siap nak gi keroje. Sambil siap tu aku membebel la kat Qaiser. Aku cakap lepas ni pagi-pagi Qaiser kena duduk rumah nenek. Nanti petang mami datang ambik.

Terus moody taknak senyum. Hahaha! Dalam kereta pun diam je taknak cakap. Sampai rumah nenek menangissssssssssss. Lantak sana. Jangan drama sangat dengan mak ko. Malas nak layan. Kekeke!

Ekceli memang tak rancang pun nak pergi kerja hari-hari. Buat opis ni senang nak letak barang and ada pekerja boleh duduk sini. Tapi tetiba mak mertua offer nak jaga anak-anak iolls. Katanya tahun 2017 Zuhana boleh la masuk opis buat kerja, mak bukak nursery jaga cucu-cucu.

Tersimpul-simpul mulut nak senyum tapi malu. Acah-acah sopan kan aku ni, biasalah tu. Sejenis perangai keturunan. Haha!

Jadi harini, nak start engine update blog balik. Lama dah jemari ni tak taip lelaju. Selalu jumpa komputer ni bila hujung bulan je sebab nak masukkan gaji, kahkahkah!

Ok nak buat kerja jap. Nanti kita bebel lagi. bye!

No comments: