Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 5, 2017

Hari Ketiga Bekerja.

Harini lambat sikitlah update blognya. Lantaklah kan asalkan ada update, huhu!

Pagi tadi kelam kabut dibuatnya. Lina a.k.a my PA and my everything lah, haha! Dia datang ambik aku bawak pi opis. Manja tak bos siap berjemput bagai. Bukan takat tu, Lina jugak siap buat servis hantar anak-anak aku gi rumah mertua. Hahahaha!

So pagi tadi Qaiser dengan Runako dedua bangun lambat. Runako bangun pukul 8.15, Qaiser bangun 8.40. Lina datang sebelum pukul 9pagi. Aku dah bersilat lah. Dah mandikan Runako, lepas tu aku nak mekap sikit-sikit. Bila Qaiser dah bangun, lelaju lah mandikan dia. Sekali Runako boleh membuang pulak. 

Terus masuk gear 5, pakai baju Qaiser laju-laju, then cuci najissssss mutawassitah ittew. Pastu dengar Lina dah bukak pagar rumah. OMG kelam kabut aku, sekali cuci tak bersih pulok, hahaha! haihhh gi cuci lagi sekali. Sabo je la.

So Lina tolong jagakan anak jap, aku baru nak pakai tudung. Nak bawak mainan Qaiser semua. Sebab harini bawak Qaiser masuk opis. Sian dia dua hari buat muka kelepet nak ikut mami. So harini Qaiser dalam kereta senyum je, siap pesan kat nenek yang dia tak tinggal, dia akan ikut mami work. Cam la nenek ko kesah, nenek lagi bersyukur ada. hahaha!

Misi masuk opis pagi tadi adalah nak mengemas. Semalam masuk aircond, habuk dia dah menguasai rumah tu. Habuk di sini habuk di sana habuk di mana-mana. Lepas tu nak pasang carpet terus. So kena keluarkan balik perabut dalam bilik, potong tikar getah. Kitorang pakai tikar getah je, then lepas tu baru buh carpet size kekecik tu. Jadilah, haha!

Pastu mop vakum segala, pasang langsir. Sebelum ni dapat pasang satu langsir je sebab besi cucuk2 tu dah habis. Beli tak cukup pulak. Nasib mak mertua ada banyak. Takyah beli. hihi!

Qaiser nak susu la, nak makan la, nak main kereta la. Tapi takpe, still boleh buat kerja. Jap tunjuk keadaan bilik kita ni ha.


Biasa je, kosong sekosong-kosongnya. Tak ada apa pun lagi. Tapi boleh la kalau nak buat kerja sikit-sikit tu. Tinggal nak tunggu pasang internet dan nak tunggu rak masuk. Nanti kita tayang lagi kat uolls tau. 

Okaylah. Sampai sini je. Nak sambung kerja. Bye!

3 comments:

PERMATABIRU said...

wahh new enviroment..bestnya opis sendiri

YieN said...

Kite pon baru pindah opis baru.. Baru lepas up entry, hehe~

atiehilmi dot com said...

hee~ kemahen tu !! siap berdiri atas meja..