Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jun 25, 2015

Cuti-cuti Malaysia : 3D Art Gallery Lukut, Negeri Sembilan

Huih, berapa lama entry ni terperap dalam draf. Ada dekat 5 bulan kot, ingatkan dah malas nak karang, biarkan berkubur aja. Tapi Qery tu bising tiap malam suh aku update. Berjampi kat telinga. Aku bukan apa, rumah ni kan tak ada aura nak menulis la.

Tempat aku buat kerja ni lapang sangat. Bila dah lapang, otak aku pun ke mana-mana dah. Dulu bilik aku kan kecik je, so aku boleh fokus apa aku nak buat. Plus tak ada orang kacau. So buatlah apa kau nak. Sekarang ni nak taip sikit, kang Qery panggil mintak tolong itu la ini la, pastu kang membebel la, pastu nanti anak nak panjat kerusi la. Tu lah dia punya malas jadi tahap berganda.

So, ni kesinambungan dari entry

1. Cuti-cuti Malaysia : PD
2. Cuti-cuti Malaysia : Thistle Hotel

Malam tu, sementara tunggu Syah and Cepul sampai, kitorang jalan-jalan dulu ke 3D Art Gallery. Sebelum ni pernah tengok Andak pos kat facebook. Aku pun bagitau Qery ada tempat best boleh ambik gambar pelik-pelik.

Qery dia okay je asalkan kau kena tau jalan. Lols, apa nak kisah google map kan ada. Huhu! Senang sangat jalannya kalau dari hotel yang kitorang duduk tu. Jalan lurus je pastu dah sampai belok kanan. Tapi di sebabkan dah malam, menggagau jugak la gonyoh2 mata.

Sampai-sampai sana, beli tiket. Kitorang datang ni agak lewat jugak. Pukul 9 lebih tak silap. Yang bestnya tak ada orang, hahaha! So sukatiklah nak ambik gambar repeat tempat sama berapa puloh kali pun, takda orang marah.
 
Qaiser suka gila tido kat bahu nenek dia, empuk cam bantal. Hihi!
Kalau dengan aku jangan harap la dia nak tido cenggitu, keras kematu bahu iolls, hahaha!

See, lena. Kalau nenek dia dukung camni je, memang kompom tido.

Cam gergasi dah.

Alololo pakmak mertua kita tu memalu pulak duduk jejauh. =P

Qery cam biasa la, muka over.


Mak kau mampu naik menatang ni? hahaha!


TQ panda, dah lama i teringin nak buat canggitu.

Lepas amik gambar ni, Qery cecepat tengok. Pastu aku cakap la dia buat tak jadi, ayah buat je nampak real. So tak puas hati.

Buat lagi sekali. Huhu!


Masa ni Qaiser 6 bulan.


Laki bini over

Yang ni semua nak cuba, hahaha!




Anak bapak.

Laki bini.

Haih buat perangai tak elok depan mertua, elok sangat pangainya, hahaha!

Izz Qaiser pun nak jugok.

Nangis sambil senyum, kau mampu?

Sweet angat tu.




Sorry duit i memang berlambak2 camni, tak tau nak nyorok mana dah. Lol







Hahaha. Gambar sendiri kena lebih sikit.

Konon.

Mak pun taknak kalah ye, haha!

Suamiku encik gergasi.

Habis dah bergambar, kitorang pun balik singgah makan dulu, bungkus makanan untuk adik2 Qery, sampai hotel tengok dorang dah tunggu kat lobi. So esok kita nak ke Melaka pulak.

Kbye. Nanti kita sambung lagi k.

10 comments:

intandayani said...

bestnye nak pegi la

miss eimanhikmah said...

ohhh rupanya kt lukut pun ada...

Mira Adzlia said...

cantik-cantik gmbr uolls :)

Hidayah said...

Sengeh sengah tau acik dayah baca... huuuu.. rindu betul penulisan sepet!

Fairuz Jaafar said...

Hahahaha. tergelak-gelak tengok gambar sepet n family. paling tak tahan time semua dok kangkang. Menarik la tempat ni.

Shuriana Khamisan said...

best je mak pak metua sporting. nak posing pun tak segan ;)

Miss Moon said...

sporting nya mertua sepet ...best tgk

sya mimie said...

Waaaa.. Bestnyaaa.. Nk ajk suami g sna la nti.. Menarik..
Part mak pak mertua pn layan sma tu mmng sporting nya la haii..

Lynn Hamzah said...

sporting giler...best betul arr...

Amyz Azlie said...

Hahaha. Comel sangat. Mak abah sporting!! ;-)