Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jun 18, 2015

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.

Tahun lepas kita ngandung 9 bulan masa bulan Ramadhan. Ke param dengan perut ke depan gitu. Sekarang ni dah keluar dah anaknya. So bawak sekali pegi pasar. 

Ha, sebelum tu camne korang hari pertama puasa? So far so good la sebab cuaca pun ok ok kan harini. Malam semalam iolls sahur nasi goreng je. Senang campak-campak je terus siap. Qery tu kengkonon nak sahur makan koko crunch. Sekali dah bau nasi goreng, terus simpan balik susu dalam peti ais. Kikiki!

Tahun ni konsep kita bersederhana. Sebab taknak lah buang-buang makanan. Kalau nak fikir orang yang tak cukup makan tu alahai, rasa serba salah sangat. Kita makan like a king, tapi dorang tu nak makan tapi tak ada makanannya. Sobs.

So kali ni untuk 2 orang makan, spend RM20. Kalau ada lebih kita simpan duit buat sedekah mana-mana. Tadi gi param pun beli roti john, air, dengan kuih pun tak sampai RM10. Huih jarang berlaku tau. Dulu pernah la masa kolej-kolej. Bawak RM10, beli nasi kerabu, kepak ayam madu dengan air. Tapi dulu murah lagi. Sekarang ni... roti john pun dah RM4.50. nangis tepi bucu meja.


Kesimpulannya di sini nak bagitau, makanan makin naik harga. Kbye

4 comments:

Hidayah said...

Sikitnya patah patah perkataan.... huwahhh.. :p

cik hani said...

tamabh musim GST bertambah la mahal

Domestic Goddess Wannabe said...

Bagusla berjimat cermat..keep it up..hehhe
singgah my blog untuk resepi2 menarik..=)

sya mimie said...

Bazar ramadhan gst. Hehe