Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Nov 26, 2014

Product Seqy Beauty Lulus KKM

Hati aku tengah bertenang je sekarang ni, sebab barang dah sampai beribu-ribu lemon. *lemon tu tipu*. Hihi! Masa tak ada stok, seram. Nak tengok handfon pun fikir banyak kali. Serba salah dengan agen-agen. Dah bagi orang semangat, sekali kau tak ada barang. Dah kenapa?

Sekarang barulah aku tau betapa risaunya hati Fellina masa Vit C dia tak ada stok. Doa-doa lah nanti aku boleh buat kilang sendiri ye. Aminnnnn.

Sebelum ni memang ramai je yang banyak tanya soalan

'Selamat ke'
'Sure ke tak bahaya'
'Hakis kulit ni'
'Boleh percaya ke'
'Kenapa tak buat packing biasa bekas plastik tu'

Masa mula-mula nak keluarkan produk ni, memang seribu satu perasaan jugak la. Takut tak sesuai dengan orang. Iye la. Aku try kat kulit aku best. Tapi tak bermakna kulit orang lain sesuai kan. Itu lah yang was-was. Tapi aku cuba jugak. Berjaya atau gagal belakang kira. Sekarang ni kita cuba je.

Alhamdulillah, dari 100 pembeli, mungkin sorang je la yang tak puas hati. Tak puas hati pun mungkin dengan packaging.

Aku pernah je beli krim foudation n bb cream yang agak mahal macam M**, C******, T****** dan murah macam S****, M*******, L***** G******, haa teka lah sendiri. Kebanyakkan semua berminyak. Bila pakai mula-mula nampak ok. Lepas tu bila apply bedak dah cam tebal seinci. Pulak tu bila lama-lama dia macam bertompok-tompok. Bila touch up dengan bedak jadi tak rata and nampak sangat tak natural. Nak cuci pulak kena 2 3 kali baru betul2 hilang.

Tapi dengan BB Cream SQB ramai share testimoni yang positif. Paling kerap sekarang ni ramai bagitau muka tak berminyak atau kurang berminyak banding dengan jenama yang dorang pakai sebelum ni. Ada banyak testimoni korang boleh check kat ig SeqyBeauty.

Sebelum ni siapa-siapa yang beli BB Cream SQB kotak dia macam ni.



Tapi, untuk second batch. SQB akan keluarkan 3 warna lagi,

Code 1 : Light (Soon)
Code 2 : Natural
Code 3 : Dark (Soon)

Cuma Code 1 dan 3 kita still belum jual lagi. Stoknya belum sampai. Nanti dah ada akan diwar-warkan di sini. 

So yang first batch yang aku keluarkan semuanya warna natural *Code 2*


Jangan risau. Dalam dia tetap sama. Cuma kita nak membezakan warna sebab tu letak code 1 2 and 3.

Isu KKM yang sebelum ni macam-macam lah customer tanya pasal selamat ke kandungannya. Jangan risau dah. BB Cream kita dah lulus KKM.


Dengan harapan, kuranglah pertanyaan pasal ingredient. Sbb kadang2 yang tanya tu bila aku terangkan dia tak paham pun. Saja2 tanya nak mengeratkan silaturrahim barangkali. Kekekeke!

Untuk pengambilan agen. Ramai yang wasap and pm aku. Aku still tak dapat nak reply lagi. Insyaallah sebelum sabtu ni aku akan balas semua wasap. Offer untuk jadi agen RM350 masih lagi di buka sehingga aku tutup untuk second batch pengambilan agen. Lepas ni untuk jadi agen dah jadi harga lain ye.

Please yang serius sahaja ye, sebab aku memang nak limitkan agen memandangkan stok terhad.

Untuk sesiapa yang tertanya-tanya pasal gambar ni..


Ada ramai tanya nak beli cleanser. Padahal barangnya still dalam proses. Hihihi! Actually aku kalau boleh nak jual barang bila KKM dah approved. So senang a.k.a malas nak jawab pertanyaan 'selamat ke tak' 'apa ingredient dia'. Kita akan dapatkan KKM dulu then baru jual. Setakat ni, barang mana yang dah ada, apa yang baru dari SQB, aku akan update kat blog. Kalau korang cek kat web ada macam-macam produk yang KKM approve tapi aku tak update, maknanya aku tak jual lagi la tu. Hihi!

Tapi rasa seronok jugak bila barang belum ada tapi dah ada yang nak beli. Suka lah hati kite tu.. =)

Ok satu lagi problem yang biasa aku dapat sejak meniaga online adalah kotak kemek. Problem ni bukan barang aku je. Semua produk yang berkotak memang function dia melindungi barang dalam tu. BB Cream SQB berkotak memang untuk lindungi botol dia, nak janji 100% barang sampai ke customer kotak tak kemek memang tak dapat. Sebab kita kena paham jugak barang2 pos laju banyak. Ada yang dorang dapat jaga kualiti, ada yang kadang2 dorang terlepas pandang. Ikut nasib la tau. Kalau barang dalam pecah baru inform agen ye. Kalau kotak kemek ampun maaf dipinta. =)

Ada yang tanya kenapa tak buat plastik macam BB Cream biasa yang ada jual kat watson tu. Ok begini. Salah satu risiko bila buat bb cream dalam botol plastik macam kat bawah ni adalah....


Bekas ni tak tahan suhu panas. BB Cream akan cepat rosak kalau terkena suhu panas dan boleh berubah warna. Kebanyakkan BB Cream yang buat bekas macam ni dorang jual kat dalam tempat ber-aircond. Memandangkan penjualan kita sekarang ni adalah by postage. So aku takut suhu dalam van poslaju tinggi boleh ubah warna dan texture bb cream.

Ha sampai macam tu sekali explanation. Aku pun tak sure lah kenapa ramai sangat orang tanya itu ini pasal ingredient, pasal bentuk bekas, komplen itu ini yang kadang2 tak tercapai dek akal pun. Hihi! Cuba beli produk omputeh tu, tak sesuai pun korang diam je kan. Ingredient entah apa-apa pun orang x kisah. Tapi bila orang melayu berniaga alahai macam-macam persoalannya. Kadang2 rasa pelik juga. Tapi takpe lah. Dugaan hidup. Muahahaha!

Sesiapa yang nak beli boleh refer agen-agen ye. Atau korang boleh follow ig SeqyBeauty. Kat situ ramai agen yang komen2. Boleh beli kat dorang. Agen2 kat blog akan di update sebelum hari Sabtu. Nak jadi agen tunggu tau tau tau. Hihi!

Apa-apa info pasal BB Cream akan di update lagi nanti. TQ sebab baca sampai habis. Mihmihmih! Byebyebye. Muah!

4 comments:

akish ali said...

yezzzaaa...
sy agen sah kawasan skudai/bkt indah/g.patah.jb jugaks
whatsapp/telegram
018 2777794

linda said...

goodluck sepet..

qila ashari said...

sy agen sah bangi/bandar baru bangi/bandar seri putra

whatsapp 0176724313
sms 0132805170

eliz land said...

Watsap saya 0173945948 untuk COD Putrajaya Cyberjaya Seremban Nilai Port Dickson Bangi Pos Seluruh Malaysia