Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 31, 2014

BB Cream by Seqy Beauty

Assalamualaikum. Sebelum nak bercerita panjang pasal product, meh aku ceritakan dulu sikit-sikit tentang masalah yang kerap kita hadapi. Korang pernah dengar 3 perkataan ni kan, Pigmentation, Freckles, and Spot. Kita perempuan mesti selalu sensitif pasal benda2 ni kan.

Ramai yang confius apa beza pigmentasi, freckles dengan spot ni. Macam sama je kan, semuanya bintik hitam. Tapi sebenarnya lain tau. Mari aku terangkan mengikut pengetahuan yang aku ada. 

Pigmentasi ni punca dia adalah dari sinar UV ataupun lebih senang nak paham adalah dari pancaran matahari. Kalau sesiapa yang kena, bentuk dia macam 'pulau' ataupun 'tak ada patern'.
MELASMA PIGMENTATION
Pigmentasi

Freckles pulak adalah kerana keturunan. Kalau sesiapa yang berketurunan macam ni, selalunya dari kecik/muda memang dah ada. Kalau korang perasan mat salleh selalu ada ni. Berbentuk bulat-bulat kecik. Diameter dia kecik berbanding pigmentasi.

Spot pulak terjadi akibat faktor umur, persekitaran dan jugak hormon. Lebih kurang freckles tapi berbentuk bulat besar.
Age-Spots
Spots

Antara ketiga-tiga masalah ni, yang paling susah nak hilang dan ambil masa yang agak lama adalah freckles. Ramai customer sebelum ni tanya kat aku, ada tak krim atau apa-apa product yang boleh hilangkan pigment/spot/freckles. Ada certain product yang berkesan, ada yang kurang berkesan. Susah nak bagi something yang kita boleh gerenti berkesan 100%

BB Cream by Seqy Beauty salah satu function dia adalah mencegah pengeluaran pigmentasi, spots dan freckles. Suka tak? Hihi! Jangan kata takpa la, sekarang muda lagi tak ada masalah pasal bintik2 kat muka. Bila kita biarkan, bila kita tak rawat, bila kita tak cegah, memang akan bertambah-tambah bintik2 tu, then bila dah banyak baru kita risau. Then time tu nak hilangkan pun dah susah and ambil masa yang agak lama.

Kalau sapa-sapa yang suka tengok cerita Korea mesti tau sebab BB Cream ni popular kat Korea. Artis2 Korea pun memang suka pakai BB Cream then kalau perasan kulit dorang memang cantik-cantik.



BB Cream By Seqy Beauty adalah produk kosmetik penjagaan kulit pelbagai guna. Ia juga digunakan sebagai penutup asas ,mekap semulajadi, melindungi kulit dari sinaran UV, pelembap, pengawal minyak dengan ciri-ciri penyembuh, menjana semula kulit dan mengurangkan parut jerawat. 

BB Cream juga mampu menyamakan warna tona kulit, bintik hitam dan kesan parut tanpa menggunakan mekap asas yang tebal. 

BB Cream by Seqy Beauty
- Teksturnya lembut dan ringan.
- Sesuai bagi mereka yang tidak sukakan mekap tebal, cuma mahu melindungi kulit solekan nipis, natural dan ringkas.
- Sangat praktikal, diratakan menggunakan jari sahaja.

Fungsi dan Kelebihan BB Cream
- Sesuai untuk semua jenis kulit
- Menutupi cela di muka
- Sebagai bedak asas
- lebih ringan dari foudation
- Sebagai essential krim, menutrisi kulit, menegang dan menghaluskan kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV yang boleh menyebabkan bintik hitam muncul di wajah (SPF 30+)
- Memperbaiki masalah kulit dan melindungi kulit dari bahan-bahan kimia berbahaya
- Wajah tidak berminyak sepanjang hari
- Berfungsi melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara sehingga menjadikan kulit tetap sihat
- Melambatkan penuaan
- Tekstur yang ringan dan sesuai untuk orang Asia


Ingredients :
Aqua Cream
Beeswax
Cetyl Alcohol
Octyl Methoxycinnamate
Cyclopentasiloxane
Dimenthicone
Caprylic/Capric Triglyceride
Propylene Glycol
Titanium Dioxide
Iron Oxides
Sodium Chloride
Phenoxyethanol

Cara Penggunaan
Sapukan BB Cream secara merata pada wajah dan leher anda

Kenapa korang kena pilih BB Cream By Seqy Beauty
1. Sebab aku dah sedaya upaya mencipta satu formula yang best untuk kita bersama.
2. Insyaallah Halal sebab tak ada guna barang2 terlarang.
3. Sokonglah barangan buatan anak Malaysia, hihi!
4. Size dia praktikal, senang nak bawak masuk handbag.
5. Sesuai untuk semua lapisan masyarakat

Testimoni BB Cream By Seqy Beauty





Kalau korang jenis yang tak pakai mekap macam aku, jenis suka sapu krim sunblock je untuk cover kulit,
 then memang sesuai sangat guna BB Cream ni. Pengalaman aku pakai BB Cream By Seqy Beauty ni memang rasa ringan macam tak pakai mekap. Tak berminyak dan natural. Kulit pun nampak macam kemerahan yang asli. Kalau nak compare dengan Foundation, foundation tesktur dia lebih berat and berminyak sikit.

Harga
RM55 (Semenanjung Malaysia)
RM60 (Sabah/Sarawak)

Order : WhatsApp / Msg 012-2678134 (Sepet)

8 comments:

farahdiana said...

puan zuhana, buat la clinical trial utk produk bb cream awk ni. klo ada certificate/pengesahan ttg keberkesanan utk produk awk ni lagi laa bagus

Chekgu Azrine said...

Tggu gji nk order k...hehe

FadlinaMokhtar said...

Tahniah sepet.semoga terus success.

FAD

aziekz said...

Mcm nk cb tp kna sample..xde sample kecik2 cm shampoo rm0.20 tu..nk tgk tekstur..SBB menda br ..nk tgk kt pasaran ..xde..

Cik Nadz said...

rasa macam dah lama takde update dari sepet. so..saje je la nak mengkomen di sini. sekian :)

sweet_saya said...

berapa mil.. blh tahu x? i wanna buy

♥littleprincess♥ said...

Preggy womem slamat ke pkai bb cream ni?

eliz land said...

Sape2 nak try boleh watsap kita ye 0173945948...COD Putrajaya Cyberjaya Seremban Nilai Port Dickson Bangi Pos Seluruh Malaysia