Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Dec 28, 2015

BETUL KE BERKESAN SKINCARE SEQY NI?

Soalan killer ni, hahaha! Aku percaya susah untuk orang yang dah bertahun stay dengan jenama/brand lain nak bertukar and rasa was-was nak bertukar produk. Yelah kan, kalau dah ok dengan sesuatu produk, kadang tu kita tak rasa pun nak tukar tukar, risau lah nanti tak sesuai ke apa. 

Lagi-lagi kalau yang guna jenama luar negara tu. Konfiden la sikit orang obersi yang buat produk tu. Kurang yakin dengan produk tempatan yang banyak nau duplicate produk orang lain, then nak cepat cantik letak pulak bahan-bahan terlarang.

Jujur lah kan, memang ramai yang rasa macam ni termasuklah aku, hahaha! Tapi aku dulu kategori TAK TAU. Guna produk tu bila orang kata cantik, best, berkesan. Tak tau produk tu sesuai ke tak dengan jenis kulit, tak tau apa bahan-bahan utama dia, tak tau kesan jangka masa panjang dia. ha gitulah. Main hentam kromo pakai, sebab kulit aku dulu pun bukan jenis yang teruk pun. Setakat jerawat seketul dua ketul, paling banyak 10 ketul la kot, haha! Rilek je aku kan, padahal orang lain naik seketul jerawat dah kelam kabut. =P

Masa kat kolej dulu memang tak pernah lekang dengan jerawat. Tempat paling feveret mesti sekitar mulut and area kening. Selalunya memang aku buat tak tau je. Lantak kau lah kat sana. Pedulik apa aku. Biasalah remaja yang menghadapi peperiksaan, selalu buat-buat stress maka keluar lah jerawat tu. Takyah nak risau melampau sampai nak gi buat rawatan ke apa. Huhu! Itulah aku.

Tapi bila dah membesar, start kerja. Aku dah tau and paham sikit-sikit dah. Apa yang bagus, apa yang tak bagus. Bahan apa yang tak boleh, bahan apa yang dalam kawalan, bahan apa yang boleh je tak ada apa masalah, bahan apa yang bagus, ada yang ber-gred. Gitu. Tapi pun masa kerja aku tak ada masa sangat nak teliti satu persatu sebabnya aku tak fokus ke arah tu. Aku kerja nak bagi orang sihat, tu je.

Bila dah masuk bidang ni, barulah aku pahamkan satu-satu. Walaupun mungkin lah ilmu aku baru 0.0000001% kalau nak compare dengan specialist yang sedia ada, hahaha! Tapi Insyaallah aku akan gunakan ilmu yang aku belajar ni semanfaatnya. 

Set Skincare ni aku rujuk pakar kulit jugak. Sebab aku bukan pakar, jadi kena rujuk pakar. Walaupun Set Skincare aku ni dah dapat lulusan KKM, tapi still ramai yang macam was-was nak pakai. Mungkin sebab terlalu banyak skincare yang mula-mula dapat lulusan, then tetiba KKM tarik balik sebab kantoi ada bahan terlarang pulak. Aduhai, produk-produk macam tu lah yang buatkan kita jadi curious and curiga melampau-lampau kan, huhu!

Tapi korang jangan risau. Skincare Seqy Beauty memang aku pastikan bahan-bahannya selamat digunakan. Testimoni pun memang ada banyak. Meh tengok sekali imbas.








Rata-rata pengguna memang bagitau nak dapatkan kulit floles bukan semudah 123. Pakai sekali terus bertukar jadi KimK ke apa kan. Huhu! Mestilah kena pakai paling sekejap 3 bulan. Haaaaa rasa macam lama gila lah produk kau ni. Ekceli sebab kita tak ada bahan-bahan terlarang, sebab tu kita tak secepat dan sepantas produk lain. Kecuali kalau jenis minum air banyak, memang akan dapat result lebih cepat. Gitu..

Apalah sangat nak berkira 3 bulan. Kita simpan kulit tak sihat kita tu bertahun-tahun. Tapi nak elok dalam masa 3 hari. Dengar pun tak dah tak logik kan. Huhu! Jadi, korang yang memang ada problem jerawat, kulit berminyak, kulit kering, memang kita suggest pakailah set skincare Seqy dengan istiqomah. 

Lagi-lagi sekarang ni kita ada promosi beli 2 Set JIMAT RM20!! Lagi beberapa hari je nak habis promo ni. So uolls, apa lagi, jom bertukar dengan produk Seqy, dijamin selamat digunakan tanpa bahan terlarang.

Contact 011-2107 6726
Atau kalau korang nak berurusan dengan Stokis/Agen berdekatan. KLIK SINI

7 comments:

Acik Erna said...

Assalam s acik nak tanya..sesuai tak untuk muka yang berjeragat dan kulit berusia

Zara Noh said...

Waalaikumsalam erna, mmg sesuai sgt. Products seqybeauty ni ibu saya pun pakai tuk jeragat. Boleh contact saya ye. Stockis seqybeauty 0162048884

eliz land said...

Boleh sgt...watsap kita ye klu nak order 0173945948...free pos...

eliz land said...

Watsap 0173945948 utk COD Putrajaya Cyberjaya Port Dickson Pos Seluruh Malaysia Freepos Freegift utk pembelian lebih dari RM100 dan walkin ke Butik: #thepopulous seksyen 8, Bangi
#Popdonna Bangi, seksyen 9, Bangi
#sarradhyya Alam Avenue 2, seksyen 16, S.Alam
#hudsiedaisy Seremban 3 (sblh UITM S3)
#sistersvendeur PD Waterfront, PD (sblh Pizzahut)

Amyz Azlie said...

Betul tu dik. Sebaik-baik skin care akan rawat dari dalam. Matikan kuman dan merawat dari dalam. Bila dalam dah baik, kulit akan terserlah cantik.

Pakai skin care ni salah satu cara memulihkan kulit dari masalah kulit. Pengguna juga perlu jaga pemakanan dan ambil vitamin yang boleh merawat masalah kulit dari dalam. Insya Allah.

Tak apa lambat berkesan. Dari dua minggu dah nampak kesan lepas tu bila stop muka nampak terbakar. Lagiii haru.

:-) :-)

roshasha rusli said...

Just nak share.. Sy dulu pakai Clinique 3 tahun..sesuai2 tp entah mcm ne..tetibe saje nak cari set skincare yg senang di bawa kemana2 n murah.. cari pnya cari..terjumpa Seqy beauty..mula2 mcm was2 nak beli..sb kulit muka saya cepat beminyak n jerawat. bila bc testimonial n komen..sy pn try gak beli..

Alhamdulliah..tk smpai sebulan..set skincare ni sesuai ngn kulit saya.. even sblm ni saya penah gak beli keluaran local.tp muka saya still tiada perubahan..tp product ni..sangt bagus..berbaloi beli..sb kulit muka jadi lembut..n jerawat kat dahi semakin berkurangan..cuma bekas jerawat je lmbt hilang..sy pakai clinique pn tk penah kulit lembut n rasa licin mcm ni..hehe..

Apa2 pn..kipidap owner Seqy Beauty..

Sasha 4107

Nadeera Anuar said...

Dah tak ada ke contest utk testimoni tu hehe