Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Dec 2, 2013

Bulgogi Brothers MidVelley

Sapa yang suka tengok cerita Korea mesti nak try makan makanan Korea kan. Termasuklah aku. First time tengok Jemah makan, lepas tu tengok Ceera. Terliur-liur terus. Keinginan nak makan tu terus membara. Sampaila ajak Ceera makan, sebab nak suruh dia ajar macam mana nak order. 

First time makan Bulgogi kat Cathay kot. Tak ingat sangat la. Tapi belah-belah sinun la. Lepas tu jalan-jalan kat OU, nampak kedai Dubu-Dubu. Makan kat situ, tak sedap macam kat Bulgogi. Lepas tu try makan kat Bulgogi MidVelley. Paling sedap sekali aku pernah rasa. Terus melekat kat sana je. 

Haritu dah janji dengan mak mertua nak bawak dia pergi makan makanan korea. Mak Qery pun pagi petang malam memang cerita korea memanjang. Jadinya dia pun teringin la nak makan makanan Korea. Khamis lepas bawak ke MidVelley.

 Semua orang nak puji mak mertua aku muda. Habis nak kata aku tua la tu. *tetiba emo kan, haha*

Mujur mak kata sedap. Aku orderkan Beef Bibimbap kot. Ofkosla sedap kan. 

Mak siap cakap

'nanti kalau orang tanya mak, mak cakap la dah pernah makan makanan korea'

haha! Lawak sungguh.


Nak cite kat korang, aku makan dengan mak hari Khamis, depan Bulgogi kan ada kedai Nike tu, Qery dia tengok 1 kasut yang Ronaldo pakai last sebelum dia injurt tu kan. Cadangnya dia nak jual kasut yang dia baru beli kat member, lepas tu dia nak datang beli. Ahad *semalam*, kitorang pegi la MidVelley tu ingat nak beli, sekali habis. Clear dah kasut tu. Eh sumeorang suka kasut tu ke? Mentang2 Ronaldo yang pakai. Cer orang lain pakai, takdenya orang lain berebut beli. Tapi memang design tu cantik. Frust gila la Qery. 

Nak tak nak dah ke MidVelley tu, makan lagi sekali la kat Bulgogi. Haha! Seronoknyaaaa datang Mid

 Muka orang happy.

 Muka orang hampa kasut dah habis, kesian gila aku tengok. Makan pun tak lalu. Over mamat ni. 

Meh jamu mata korang dengan makanan korea eh.

Beef Bibimbap sebelum gaul.

Selepas gaul.

 Sebelum masak

 Semasa masak

 Selepas masak.

Sebelum masak

 Selepas masak

Sapa-sapa yang belum pernah makan Korea, memang recommended kat MidVelley ni, tingkat atas sekali, setingkat dengan wayang. wayang hujung sana, dia belah hujung sini. Gitu

*******************************************************************

017-2959573

016-521 0415

8 comments:

NinaAz said...

Aah laaa. Mudanyaaa.awet muda gittew

Mas reena said...

Ok ke makan, ada status halal Jakim tak. Kalau ada akak pun nak try =)

JunAina said...

Org tu frust tak dpt kasut muka ketat jew...kesian...

Akak tak pernah cuba lagi makanan Korea nih bukan apa takut tak kena dengan tekak.

MANIS said...

cuba kedai 'sweettree' dekat taman dagang, ampang.

personal fav :
sweet and sour deobokki (mcm kueytiaw makan dengan sos pdas)

kimchi chigae (sup kimchi)

Fieda Redzuan said...

oh sebab kamu dah kecoh pasal kedai ni banyak kali maka harus cuba ni! haha

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Asben akak suka bab2 try new food ni. Nanti nak ajak die gi mid lah. Lg pon kitorang x penah try korean food lagi. Thanx, awak...

strawberi said...

bibimbap tu...mmg sayur2 je ngan dagng...xde nasik la kan...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...sepet,

sedap aje tgk..

mselim3