Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Sep 23, 2016

Raya Haji 2016 (KCB)

 Asik up entry ajak orang meniaga, langsung lupa nak up entry raya haji kat Cheras Baru. Hihi! Raya Haji kali ni kitorang sambut adik beradik je. Sebab mak balik kampung. Seminggu sebelum raya, Opah masuk hosiptal. So mak balik kampung jaga Opah. 

Mak bagitau nak balik lepas raya. Nak beraya kat kampung dulu. Tapi mak nak anak-anak dia buat jugak takbir walaupun mak tak de kat rumah. Okaylah sebab orang paling kuat Kaklang dengan Ceera ada. TQ sebab bersusah payah masak. Memang delicious melampau-lampau.

Aku punya tugas cuma beli buah, beli pinggan plastik, cawan plastik, garfu sudu plastik, dan plastik sampah. Itu je. Sebab aku taknak basuh pinggan. Hahaha! 

So sampai-sampai sana, terus buat-buat rajin sebab tau dah kena keji dengan adik beradik sebelum datang tu. Hhahaha!

Malam tu macam biasalah. Lepas habis takbir aku berambus. Datang lambat balik cepat. Perangai terbaik sangat, kekeke!

Di pagi raya, lepas raya rumah mertua. Dekat pukul 1tengah hari gak la baru sampai Cheras Baru. Ngelat sangat mentang-mentang mak takde kat rumah. Huhu! Sampai sana lapar, terus makan. Teringat-ingat rendang ayam. Sedap gila.

Pastu terus ambik gambar. Qaiser aku tak tau la mana pegi. Dia dah seronok jumpa sepupu-sepupu dia.

Ayie dengan Kak Ninie kemain baju omputeh okay, hahahaha! Mentang lah mak takde ye. 

Pastu cam eh boring betul asik ambik gambar kat sofa ni je. Kita bergambar kat jalan raya la pulok. Untung rumah Ceras baru ni sebab jalan mati. So memang takde kereta lalu pun. Senang nak bergambar.

Dimulakan dengan gambar Family Ceera.




Ok cukup tu gambar korang.

Family Sepet





Over sangat mak kau.

Family KakJeng





Dasyat sangat tema warna hitam.

Family Ayie a.k.a omputeh, hahaha!



Family Ode



Kitorang takde buat apa pun. Melepak je. Sekali abang jual aiskrim lalu. terus memasing meluru order aiskrim. Lepas tu kitorang tinggalkan Qery jadi orang last berdiri kat motor abang tu. Motif supaya dia belanja, hahaha!

Anak buah semua pakat pilih ais krim sama.

Qaiser je aiskrim lain. Dalam hati dia 'aku punya aiskrim lagi sedap'

Dan membawa diri. Hahaha!

Tunggu Kaklang datang, pukul 3 lebih baru sampai. Terus ajak bergambar gedik adik beradik pompuan. Susah nak berkumpul pompuan2 semua. Ni pun kita punya kakak ipar takde. Kak Ninie dah keluar beraya, Kak Ida kat dapur kot tengok TV. 

Korang tengok gambar je la eh.










Geds sangat KakJeng ni, hahahaha!








Muntoh tengok mak mak orang tak sedar diri ni. Huhu!

Padahal campur-campur anak kita semua ada 20 orang tau. Hahaha! Tolong lah insap semua pun. 

Lepas ambik gambar terus ajak Qery balik. Berkahirlah cerita raya haji kia. Tak kisah la tak best pun, yang penting baju baru. 

Lols, hahaha!

3 comments:

Hidayah said...

Ahahahah..

Mmg rindu entry jenis mcm ni dari sepet.
Thanks!

(Sebab sudi update)

Azwar Syuhada said...

Cantik pula tengok akak-akak berposing!

sya mimie said...

Meriahnyaa..