Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 20, 2014

Demam

Hai semua. Pagi ni tak boleh tidur. Sakit perut membuang. Qery dah pergi sekolah still aku macam blur. Nak sambung tidur, tapi perut masih tak selesa.

Setiap malam kan, sebenarnya aku tak boleh nak tidur sebab jantung mak dengan anak sama-sama laju membuatkan aku rasa penat sangat. Jantung aku memang selalu je laju sebab tahan nak muntah tu satu hal. Bila tengok perut aku malam-malam kan, kan ada jantung anak kat perut kan, so dia macam gerak2 dug dug dug gitu la. kemain laju lagi. Lepas tu aku pun letih. Takpe nak. Aktif lah selalu. Biasalah tu. Kalau baby aktif, mesti maknya akan letih sikit. Normal kan.

Plus demam setiap malam lagi. Ekceli badan aku akan start panas lepas isya' sampai la ke subuh tu. Lama dah since aku balik dari HK tu. Qery tiap kali malam je dia dah tau la  badan aku panas. Jadi dia pasang kipas memang hala ke aku sorang. Hihi! Tapi 5 hari lepas, aku demam sepanjang hari. Start Khamis tu aku dah start demam, sampai la ke semalam. Harapnya harini sihat la. Nasib baik la abah boleh keluar ward hari Khamis. Lega rasanya. Itupun aku tak dapat nak jenguk sebab terbaring tidur je.

Eh dah la. Nanti aku cerita la lagi. Nanti tu tak tau la bila. Nak baring sebab tetiba letih. Hihi! Byebye

11 comments:

NinaAz said...

Rest cecukup ehhh. :)

kissz said...

sepet..
jaga diri ya!
best nye awal2 leh rasa baby..
saya ni nak masuk bulan ke-6 baru rasa kick sumer..
betul sangat sokong payah nak tido sekarang selain dari panas dan badan xselesa..
pasal muntah tu.. keluarkan laaaa..
jangan ditahan tahan...
sebab lagi tahan lagi seksaaaa!

ok sepet baiiiiiiiiiiiiiiiii =)

She's DHHassan said...

get well soon sepet

ALONG SURI DAHLILAH said...

sama la kite.. start ptg je demam smpi mlm.. tapi bgn esok pg tak demam dah, cuma mual2 je, nak munth pn thn je minum ke mkn gula2 ke...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum sepet. rest cukup2 tau. sian mummy dengan baby kat dalam tu :)

kayyana said...

get well soon sepet.. kalau rasa tak larat sangat bleh check jumpe doc.. kalau tak makan tak minum bb pun tak dapat vitamin nnt...

mama_onie said...

Sepet minum air banyak2... kena kuatkan semangat jugak tau.. makan tetap kena makan.. saya dulu x selera makan just mkn aiskrim je

Irfa said...

demam jgn ambik mudah ye
kes denggi tinggi skrang ni
kat opis akak ni dah mcm pass baton
bergilir masuk spital angkara denggi

Z@i Z@mR33 said...

sy pon dl demam ptg smpai Subuh...esoknya bgn gi keja mcm biasa...xdahal pnya...mcm sesaja buat2 demam pon ada.msuk 2nd trimester dh ok dh.

Bab x lalu mkn plak k.ipar sy jd cmtu gak.Mkn muntah.Shari dia cuma mkn skeping roti & air rebena ja.yg lelain mulut xleh accept.Rs loya.Siap tetiap hari kena checkup kt spital.Dia ckp yg pnting vitamin yg klinik bg mkn mcm biasa.Alhamdulillah ank dia kuar 3.2kg n bebas jundice.

So Sepet jgn susah ati sgt tau...take care =)

Nurashikin ZA a.k.a NAZECK said...

Symptom yg sepet rse tu disebut palpitation. Biasanya hanya dirasai pada awal kehamilan (1st trimester). Slalunye kerana anemia in pregnancy. Drink ample fluid, take iron -rich diet, make sure u have enough rest, ok adik? Take care.

suri said...

Demam ms ngndung ni biasa la..sy dulu teruk jugak smpai nangis2 ngadu kt suami kononnye dh x larat dh asek demam tiap2 mlm..mlm2 nk tido asek la tido peluk towel basah huhu...mula2 preggy ni mmg mcm teruk sikit tp once u dh deliver u mesti rindukan saat2 mengandung...bby sy dh 9 bulan..rs rindu sgt nk ngndung lg..rs rindu nk rs bby kicking..tp bila pk mcm x ready pun ada tp mcm nk hahah..