nuffnang

Aug 30, 2018

Bercuti ke Medan, Indonesia (Part 3)

Kitorang terus menuju ke Danao Toba. Ya Allah, cantik gila ye pemandangannya. Tapi tak sempat nak ambil gambar, sampai hotel ada lebih kurang 30 minit je. Kami nak naik feri pergi pulau tomok. Patut esok pagi pergi, tapi di jangka esok pagi angin kuat. So kita redah petang ni jugak.

 Angin kuat sampai nak tercabut tudung aku

Nasib bawak cover menyusu Yurika, boleh la halang tudung daripada terbang.

 Semua nak duduk tingkat atas

 Angin memang sampai petang tu kuat. 


 Sampai jeti ambik gambar, hahaha! Taklah. Kitorang ambik gambar ni masa nak balik. Sampai sana dorang terus bawak tengok kubur raja-raja. Sebab masa tak banyak dah. So kitorang cecepat la jalan. 

 Kat pulau ni ekceli memang meriah sangat la. Sepanjang perjalanan tu ada kedai sourvenir. Korang boleh beli kat situ. Ada luck dapat murah, kalau nak murah tu kena datang lambat dekat maghrib sebab dorang nak tutup kedai dah. Keychain dorang nak bagi kitorang 50sen je. huhu!

Aku suggest kalau korang nak datang sini, datang dengan tour guide. Baru korang boleh tau sejarah penduduk sana. Sangat interesting tau. Aku taknak cerita, sebab nanti korang tak excited nak tau. Tapi memang best la cerita dia. haha!

Kalau korang pergi sendiri-sendiri takde sapa nak cerita. Korang boleh just tengok ambil gambar je. Tapi bila dah tau cerita, baru korang paham. Kenapa lambang penduduk sana cicak, kenapa ada payudara sampai 4, haha! Kenapa kubur ada 3 muka, kenapa kubur atas kepala anak, bawah kepala bapak. Gicuuu...

 Kenapa rumah dia design macam ni..

 Pintu dia kecik macam tingkap. Ada tiga tingkat. Bawah sekali kandang babi, atas rumah (tempat lepak), atas sekali stor simpan barang. Pastu ada la cerita-cerita dia..

 Ok nak balik hotel dah. Kitorang satu hari tak rehat lagi.


 
 Bye Pulau Tomok, satu hari aku nak datang lagi sini..

Lepas tu kitorang naik Feri, dah pukul 6.30. Kat sana dah maghrib dah. Malam tu makan (takde gambar pulak) tapi sedap la makanan dia bawak. 

Entry pendek sebab banyak kerja nak buat. Jap lagi sambung. Huhu!

Kalau korang nak tengok pakej klik kat bawah

Kalau nak direct Supir korang contact
KLIK INI (wasap)
Kalau nak tengok instagram KLIK SINI.


P/S : Promosi Cinta Merdeka Seqy
(Sempena Merdeka dan Ulang Tahun Perkahwinan Sepet ke 5)


LIP MATTE RM25 RM19
GINCU RM39 RM24
SHE COLLAGEN RM85 RM60

No comments: