nuffnang

Jul 23, 2018

Ratu Muzium.

Hahaha.. Aku ni rasa berapa kali dah pergi Muzium. Muzium kat KL tu memang tak terkira berapa kali pengulangannya.Tapi tetap best sebab bebudak ni bukan ingat pun dorang dah pergi banyak kali. Bila pergi je semua macam pertama kali tengok. Cer kalau bawak Legoland, dia punya ingat tu lain maciammm...

Sebenarnya tak plan nak gi memana pun Ahad lepas. Sejenis aku dengan Qery ni. Masuk kereta je terus cam, eh jom pegi sini jom pegi sinun. Ha terus la menuju. Dorang punya barang2 memang siap sedia dalam kereta. Keluar makan kedai mamak pun memang aku siapkan semua. Sebab bukan tentu makpak dorang ni. Tetiba nak ke tempat lain la apa la. So sediakan je terus. Nak berjalan pun senang. Huhu!

Qery cakap nak gi Port Dickson jalan-jalan pantai. Okay la jom je. Tetiba dah setengah perjalanan kata nak singgah Muzium Tentera dulu. Ehhh lagi la aku suka. Sebab kitorang dah berapa kali nak pergi tapi tiap kali tu parking penuh. So kita cuba lagi kali ni. 

Sampai sana tengok ramai orang, tapi still boleh bawak bincang. Huhu! Kitorang sampai-sampai, ada orang keluar parking. Syukur alhamdulillah....

Bebudak ni excited la sebab kat parking dia kan ada dua biji kapal terbang besar. Menjerit-jerit memasing. Ada satu kereta ni parking sebelah kereta kitorang. Pakcik tu keluar, si Runako pergi cakap ngan pakcik tu. Atok Atok, tengok tu kapal terbang. Tepuk dahi maknya dapat anak peramah nau. Hahaha! Atok tu melayan je la bebudak kan.

Dan korang tengok gambar je lah dulu..

 Dulu cita-cita memang nak jadi askar. tapi abah tak bagi. Hihi!


 Cuaca panehhhh, tapi still boleh di maafkan.


 Haha, mami dia penakut tinggalkan Yurika kat situ. Risau dia jatuh.





 Gembira sangat ni.


 Tudung kakak dah hiruk pikuk dah, haha!





 Pukul 4 camtu baru ke Pantai Teluk Kemang. Cuaca just nice la.

Gambar mandi lupa mintak kat Qery. So nanti lah kalau ada baru tepek sini.

p/s : Promosi HAA TEPUKKKK hari ini sahaja.

Skincare RM100
Sakura Mask RM60

sehingga jam 11.59 mlm.

Order : KLIK SINI

No comments: