Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

May 9, 2016

Fuh!!

Akhirnya dapat gak mengadap laptop. Huhu!

Pagi tadi bangun, biasalah rutin harian. Kemas hall. Masak air untuk si kecik mandi. Sediakan baju, panaskan sterika untuk tuam, then mandi and siap2 kan Runako. Bagi susu pastu dia dah bertenang sikit baru boleh letak. Ya ampun, sama perangai macam abang dia masa bayi. Asik nak berdukung je. Sakit dah pinggang aku. Huhu!

Mandikan Qaiser, bagi dia susu, suap makan. Intai Runako eh budak ni tido lagi. Cecepat sidai baju. Qaiser dah leka main mainan dia. Tapi suara Qaiser memang macam petir. Kuat gila dia terjerit sorang-sorang bila tengah main bola. Aku suruh jangan bising, bukan dia paham pun. Huhu! Naik tingkat atas dengan Qaiser, suruh dia main kat bilik dia sementara tunggu aku mandi. Mandi ala kadar je seperti biasa.

Nasib baiklah dah habis mandi baru Runako bangun. Harini tetiba ayah mertua datang naik motor hantar makanan. Uihh syukur Alhamdulillah. Mak mertua masakkan sup ayam. Takyah la mak hencik masak lagi. Nasi semalam tu panaskan je.

Dodoikan Runako, layan Qaiser main and tengok Upin Ipin. Runako dah mamai terus letak dia and makan cecepat. Haha! Sekarang ni, aku asik lapar je. Mak mak menyusu je memahami konsep lapar dia tu. Dia punya selera tu bagaikan raksasa. Boleh je sumbat macam-macam. Dah la berpantang sorang-sorang. Makannnn je la keje aku. Hahaha!

Tapi takpe, berat dah kembali normal. Itupun sebab aku gigih sapu XXS Lotion dari Seqy Beauty (next entry aku cerita pasal lotion kuruih ni eh). Sehari 10 kali sapu. Haha! Nak perut flat walaupun makan banyak. Gittew.

Dah makan kemas dapur, buat air susu koko pulak. Minum lagi air masak banyak2. Pastu tidurkan Qaiser. Lepas ni nak lipat baju, then sediakan stok stokis2, mandikan Qaiser, mandikan Runako, bagi Qaiser makan n minum. Sekarang Runako dah ter ek ek ek. Ishhh tak boleh la aku nak membebel kat sini. Nanti lah update, kbye.

p/s : Harini dah hari ke 25 berpantang. Yeay sekejap je kan. Tinggal 19hari je lagi. Tup tup tup dahh habis. Pastu iolls nak jenjalan sebelum puasa.

6 comments:

sya mimie said...

Walaupun nmpk mcm kalut, tp mummy ni steady je uruskan ank kcik 2 orng. Bgusnya awk ni sepet. Berdikari sngt.

syakirah izwanie said...

Halaaa comelnya..... selamat berpantang akak :)
semoga anak anak membesar dengan sihat :)

Haris Zuhaina said...

As Salam
Awat dok makan nasi perangat. tak takut ka sakit badan.
pemakanan kena jaga dlm berpantang.
sakit2 badan tak rs skrg, ms di usia emas br menyengat Dik
Ubat beranak makan dak?

Hayati M Y said...

XXS Lotion berapa RM ? aihh anak da dua ni perut makin maju. T_T

berry said...

wahh name anak2 sepet semua ala ala 'shushi di ceria'. hehehe unik sgt

nisa nass said...

Sepet,dlm pntang jgn mkn nasi sejuk .yg tu paling igt mak sy pesan..pastu xblh main air sgt.sy pun berpntang sndiri dlu smbil husbnd bantu b4 pergi & balik kerja..