Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Apr 25, 2017

Penaja Dinner Seqy (Services) Part 3

Assalamualaikum. Ok ini entry last untuk penaja bahagian servis. Terharu sangat sebab pepaham lah kan, nak mintak benda FREE kot, haha! Bukan semua orang pemurah macam ni gais. Dorang ni memang baik sangat, siap tanya nak berapa nak apa, then bagi je. Moga murah rezeki sampai bila-bila.

Penaja yang pertama

Event4u (Chocolate Bouquet)
 Ig : Event4u
No Tel : 019-6004100

Tak tau kenapa, tapi memang suka sangat dengan servis Event4u.


Haritu kita dapat chocolate bouquet lebih kurang macam ni lah. Kami bagi kat stokis yang menang reward.


Haaaaaa, best kan. Huhu! Rasa memang takmo bagi je dorang, nak makan sendiri. Haha!

Rasanya ramai yang dah tau Event4u ni buat banyak servis, selain buat surpirse delivery, dorang pun boleh buat surprise party. Tak kisah la birthday party ke, apa saja yang korang kata nak buat surprise Insyaallah boleh deal dengan Event4u.

Boleh cek kat instagram Event4u, dorang punya decoration memang cun sangat, haritu birthday Runako pun Kak Sepet ambik dengan Event4u. Tq Event4u. =)

Penaja kedua kita pula.

Cempakasari Flora 2 (Flower Bouquet)

No Tel : 018-6686467

Haaaaa yang ni dah nama pun flora flora tu opkos lah kami dapat bunga. Hihi! Flower bouquet ni kami bagi kat stokis dan agen yang menang award dari Seqy. Amboiii, ada reward, ada award. Macam menang anugerah ape je kan. Hahaha!

Stokis sangat happy sebab dapat bunga yang cantik dari Cempakasariflora2.


Cantikkan uolls.

Kak Sepet pun dapat satu gais. Hihi! Punyalah happy dapat bunga. Sampai sebulan lebih simpan.

Cempakasariflora2 ni buat servis surprise delivery jugak. Cempakasariflora2 memang pro la bab-bab bunga ni. Korang boleh request nak pujuk isteri bunga apa, aniversary bunga apa. Hahaha! Memacam ada  tau. Kalau korang nak selain bunga pun Insyaallah boleh, just request je tau. Sebab Kak Sepet usha instagram Cempakasariflora2 ada jugak dorang bagi teddy bear, ada jugak coklat. Korang pun boleh skodeng Cempakasariflora2 pilih-pilih mana berkenan ni hati.

Tq Cempakasariflora2 =)

Penaja ketiga kami adalah.

Petals And Co (Balloons)

Ig : Petal & Co
No Tel : 017-9202934

Haaa yang ni kami di sponsor belon-belon untuk perasmian dinner. Best gila kot rupanya potong-potong tali nak rasmi ni. Hahaha!


Tak tau nak cakap camne. Tapi memang terharu sangat bila petals_and_co nak sponsor belon. Sebab benda ni last minit. Pastu dorang kata boleh nak sponsor. OMG syukur mengenang ramainya yang pemurah.

petals_and_co ni pun ada buat servis surprise delivery. Dorang pun pro bab-bab bunga then still korang boleh request untuk apa sahaja surprise yang korang fikirkan. Pastu petals_and_co pun ada buat servise gubahan hantaran. Kak Sepet usha instagram petals_and_co ada banyak gubahan hantaran yang cantik deco dengan bunga-bunga. Siapa yang macam Kak Sepet, jenis tangan kayu tak reti gubah-gubah ni silakan contact petals_and_co tau. Hihi!

Tq petals_and_co. =)

Dan penaja terakhir kami

Symbolique Asia Wedding Planner (Backdrop Photobooth)
No Tel : 012-6014090 / 012-2559769 

Haaa yang ni kami dapat sponser untuk backdrop photobooth untuk stokis dan agen kita bergambar berlatar belakangkan tema Gold, Black and White. Gittew.


Seronok la agen dengan stokis kita bergambar haritu.

Symbolique Asia Wedding Planner ni memang khusus untuk bakal pengantin. Aku memang ada banyak pengalaman guna servis Symbolique Asia Wedding Planner since bertunang, kawin dedua belah lelaki perempuan. Buaian berendoi, birthday Izz Qaiser. Semuanya cantik tak pernah menghampakan. Huhu!

Rasanya dorang ada gak buat pakej-pakej basic and promo pelamin. Korang boleh terus masuk instagram Symbolique Asia Wedding Planner atau terus contact number telefon kat atas tu tau.

Tq Symbolique Asia Wedding Planner. =)

Alhamdulillah dan terima kasih lagi sekali Kak Sepet ucapkan kepada semua penaja-penaja yang terlibat. Hanya Allah je yang mampu balas kebaikkan korang semua. Semoga kita semua sama-sama berjaya dunia akhirat. I love You =)

Apr 20, 2017

Penaja Dinner Seqy (Door Gift) Part 2

Assalamualaikum. Harini kita nak celoteh sikit pasal penaja yang taja bahagian Door Gift. Amboi kerlas kan..hahaha!

Terima kasih sangatlah kat kawan-kawan yang support Seqy, kebanyakkan penaja ni memang kenal kat facebook dan instagram. Moga murah rezeki korang. Aminnn..

Antara barangan dalam karung, hihi!

Penaja pertama kita adalah

By Sista
Ig : by_sista
No Tel : 012-6673142

Barang yang by_sista taja kami adalah lips scrub yang super duper ohsem. Kak Sepet ni kebetulan memang terkenal dengan bibir terkopek-kopek. Hahaha! Bibir kering sebab kurang minum air, tapi minum banyak pun tetap kulit bibir Kak Sepet ni mudah menggelupas, kalau sejuk menggelupas, kalau kena angin sepoi-sepoi pun kering dia cam hape je.

Pastu dapat pulak lips Scrub by_sista and cuba pakai. Memula bukak bekas dia dah syok dah sebab bau dia ada dua jenis perisa, satu strawberi, satu lagi bau coklat. bila gosok kat bibir tu syok la kan. Memang tanggal lah segala kulit mati di bibir ku dengan mudah.

Memang sesuai sangat kalau siapa yang ada problem bibir kusam, bibir tak ceria, bibir kering. Boleh contact by_sista tau.


Tq by_sista

Dan yang seterusnya adalah

Sheila Sabri (Essential Oil)
No Tel : 013-3213717

Rasanya ramai pengumpul tegar produk Essential Oil ni kan. Sebab kawan-kawan Kak Sepet kat instagram memang tetiap hari ada je dorang beli. Sampai ada yang beli beg khas dia. Hihi!

Bagi Kak Sepet, produk ni memang bagus sangat sebab dia macam aroma terapi. Dan paling penting Essential Oil ni salah satu alternatif kepada ubat-ubatan. Nak apply dia pun senang dan banyak pilihan cara. Boleh diffuse, sapu, inhale, oral dan ingest. Haaaa apetu apetu. Nanti korang kena tanya dengan seller dia semestinya Sheilasabri.

 Setiap botol ada kebaikkan yang tersendiri. Siapa yang memang suka minyak aroma terapi ni, kalau pergi masuk ig Sheilasabri memang wajib beli semua sekali, sebab benda ni macam satu ketagihan. Haha! Dah beli satu, memang terpaksa hati tu beli semua skali.

Antara yang kami dapat malam tu.  Tq Sheilasabri

Penaja seterusnya adalah

CDMS Gift Kuala Terengganu
Ig : CDMS Gift
No Tel : 013-9754385

Yang ni syarikat printing yang boleh tahan gak murah sangat. Ofisnya walaupun kat Terengganu, tapi dia boleh buat postage seluruh dunia. Haaaaa best kan best kan. Malam tu kami dapat notepad dari CDMS Gift.

Comel kan buku tu.

Siapa yang nak printing apa sahaja jenis medium, tak kisah la buku ke, cawan ke, baju ke. Mana la tau nak buat gift untuk event besar-besar kan. Boleh terus contact CDMS Gift. Nak tengok-tengok barang apa yang ada pun boleh intai-intai CDMS Gift, nak tanya-tanya harga pun boleh, dorang tak marah. Dorang baik sangat. Hihi!

Tq CDMS Gift bagi notepad cecomel.

Penaja terakhir Seqy untuk Door Gift adalah

Nuha Apparels
No Tel : 019-2865353

Nuha Apparels ni untuk aku memang well known jugak la. Semua barang-barang muslimah dengan harga yang berpatutan. Contoh macam korang mencari tundung bawal, shawl, stokin, dan macam-macam lagi. Korang boleh terjah Nuha Apparels.

Malam tu kami dapat inner magic, stokis muslimah.

TQ Nuha Apparels. =)

TQ lagi sekali untuk semua penaja yang taja barangan door gift. Kak Sepet hargai sangat. Muah!

Apr 18, 2017

Penaja Dinner Seqy (Cabutan Bertuah) Part 1

Alhamdulillah. Maaf di atas kelewatan update dalam blog. Semoga penaja-penaja Dinner Seqy (Seqy Appreciation Night 2016) tak serik la berganding bahu dengan Seqy beauty. Huhu!

Tak sangka ramai jugak yang nak menaja malam dinner tu. Mula-mula tu macam segan la nak meminta-minta kan. Haha! Yela siapa je la Seqy ni, baru dua tahun menapak dalam dunia bisnes. Tapi syukur dan terkejut sangat, even hari last day tu masih ada orang contact untuk sponsor itu ini. Tq guys. Moga korang dilimpahi rezeki, pernigaan korang berkembang maju dan berjaya dunia akhirat. Gitu.

Okay kita start dengan penaja pertama kami untuk session Cabutan Bertuah.

 Tupperware Murah Gila


Ig : tupperware_murah_giler
Fb : Suhaila Borhannordin (personal fb)
No Tel : 019-2956340

Kalau korang masuk insta dia, memang iman tu berkurang menjunam ke 1% terus, hahaha! Aku kejap lagi ni memang nak beli untuk mak and mak mertua. Nak raya kan uolls. Haritu balik Cheras dah tanya kat mak dia nak yang mana. Siap warning nanti tupperware sampai jangan simpan jadikan khazanah pulak. Dah sampai tu pakai. Hahaha!

Biasalah, mak mak ni kan jenis sayangnya nak guna barang baru. Kalau boleh mak aku tu pinggan dah retak pun masih nak pakai lagi. Selalu guna barang yang dah nak tamat riwayatnya. Padahal ada je yang baru, duk tersimpan dalam almari. Tu yang kena bagitau awal-awal. Jangan nak simpan-simpan, guna je. Lantak la orang datang bungkus bawak balik rumah dorang pun. Kita beli lain. Wahhh kau, hahaha! Jangan risau gais, memang harga dia sama dengan tajuk Insta dia. Tupperware murah giler, berbaloi, semua orang gembira. Gitu. Hihi!

Masa dinner haritu, inilah antara pemenang dan barang yang di sponser oleh tupperware_murah_giler 




Tq tupperware_murah_giler, tunggu kita order ye. Hihi!

Untuk second penaja kita.

By Dr Mimi
Ig: by_dr_mimi
Fb : By Dr Mimi
No tel : 012-4040904

Malam tu by_dr_mimi sponser kami scrub. Scrub ni antara produk terawal sekali. Tapi kalau korang masuk ig by_dr_mimi memang rasa nak beli semua terus. Dia ada face scrub, body scrub, soup pouch, lip balm and banyak lagi produk baru.

Apa yang istimewa dari by_dr_mimi adalah produk ni homemade. Memang menggunakan bahan-bahan semula jadi. Kalau ada yang perasan by_dr_mimi pernah masuk live Al-hijrah TV9 demo cara-cara buat produk mereka. Produk ni memang berbaloi dengan harga dan Kak Sepet memang suggest korang beli.

Antara pemenang cabutan bertuah hadiah dari by_dr_mimi,






TQ by_dr_mimi

Penaja seterusnya pulak adalah dari

Gempak Starz

Ig : Gempak Staz
Fb : Gempak Staz
No Tel : 03-90561637




Banyak gila barang dalam paperbag tu. Memang syok sangatlah siapa yang dapat. Huhu! Kak Sepet pun terasa-rasa nak simpan sendiri je, hahaha! Tapi apakan daya, semuanya milik pemenang bertuah.

Korang mesti tau kan Gempak Starz. Majalah kartun tu. Haaaaa, yang ni khas untuk cikgu-cikgu yang nak Gempak Starz datang sekolah korang. Gempak Starz memang ada buat servis datang ke sekolah untuk bagi talk, then bagi cenderahati untuk murid-murid. Korang boleh call number yang Kak Sepet taip kat atas tu.

Pemenang bertuah itu.




Tq Gempak Staz

And last sekali penaja untuk cabutan bertuah kita adalah

PADA
 Ig : pada_house
No Tel : 019-3638906


Haaaa, kalau korang mencari-cari baju T-shirt yang nampak new and classsic, boleh usha baju kat pada_house. Kak Sepet ada sepasang (couple), pakai memang selesa sangat. Harga sangat berpatutan.

Kak Sepet suggest kalau korang nak hadiahkan untuk kawan-kawan, nak bagi hadiah kat suami, atau kalau korang nak keluar sesama beramai-ramai, nak pakai baju sama, silalah beli dari pada_house. Berbaloi, cantik tu memanglah kan, stylo lagi dengan macam-macam warna pilihan.

Pemenang cabutan bertuah hadiah dari pada_house





Tq pada_house

Tq semua penaja Cabutan Bertuah. Kami hargai sangat jasa baik anda semua. I love you =)