Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Nov 22, 2016

Adik Beradik vs Stokis

Gittew, hahaha!

Tak pernah lagi la aku dengar sendiri yang ada orang mengata aku berat sebelah layan adik beradik lebih ke apa. Tapi aku agak, mesti ada terlintas jugak kat hati seseorang kan kan kan....... Bukan la korang, tapi seseorang lah tak tau pun siapa, aku main rasa-rasa je ni. Huhu! Saja nak cari bahan update. So jangan ada sesiapa terasa ke apa okay.

Adik beradik jadi Stokis ni sebenarnya bukan benda yang mudah gak la. Lagi-lagi semuanya pangkat kakak-kakak kan. Pastu semuanya manja-manja phuiiiii hahahaha!

Walaupun begitu, kakak-kakak aku ni bagus. Eh terpuji pulak. Bagus dari segi supportive. Dorang ni jenis yang support adik-beradik. Macam aku pernah cerita dulu, masa jual handbag. Dorang beli banyak sangat. Beli terus bayar pulak tu. Tak pernah mintak diskaun walaupun adik beradik.

Siap tanya ada bag baru ke tak. Suruh tambah stok bag sebab nak beli lagi. Kalau nampak aku iklan apa-apa mesti balik rumah mak tu beli walaupun tak pakai, hahahaha!

Bila ada produk sendiri, dorang yang willing contact aku personal nak jadi agen. Aku takde la suruh dorang jadi agen ke apa. Sebab aku ingat dorang tak minat jual produk-produk ni. Yela pengalaman aku jual produk orang lain dulu, lenguh mulut ajak dorang jual, langsung taknak. Hahaha! So takde la aku ajak lagi.

Tetiba keluarkan BB Cream, sorang-sorang personal contact aku. Bagitau nak jadi agen. Eh suka lah hati aku kan. Hehehehe!

Walaupun adik beradik yang jadi agen. Tak ada istilah ambik barang dulu nanti-nanti bayar ke apa. Masa nak jadi stokis, modal belas-belas ribu pun dorang bayar dulu, baru aku bagi stoknya. 

Sama jugak masa tak ada stok. Aku tak pernah simpan stok untuk adik beradik dulu. Konsep aku, siapa bayar dulu, aku bagi barang. Pun tak ada jugak passing customer kat adik beradik dulu. Aku akan pas kan ke group stokis. Dalam tu siapa alert dulu dia dapat, just to be fair and square. 

Stokis yang dapat reward memang kebanyakkan adik beradik aku lah. Tapi bukan sebab aku tolong dorang ke apa. Dorang yang usaha sendiri. 

Tak ada isitilah harga adik beradik, Mampuih kalau bagi harga adik beradik. Kejung aku. Hahaha! Tak ada istilah ambik barang dulu nanti dah jual semua baru bayar. No no no. 


Tak ada gak istilah promote adik beradik lebih. Aku promote bila mana-mana stokis capai target, atau dapat reward. Itu je. Yang lain tu memang stokis-stokis usaha sendiri.

Ada ke orang kata ni Bisnes Adik Beradik??? 

Bukan ye, ini bisnes suami isteri. Hahaha! 

Ok lah nanti sambung, dah ada semangat nak update blog ni gais. Lepas ni bersedia muak baca blog aku hari-hari. kekeke!