Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Feb 7, 2017

Bergaduh dengan Staff

Semalam kelam kabut uolls. Malam dinner tu kitorang ada bagi New Color Lip Matte by Seqy kat semua agen and stokis. So semalam semua agen dah tak sabar nak order color baru ni. Stokis pulak apa lagi, sorang-sorang tanya bila boleh order bila boleh order. Hahaha! Kitorang ni tak habis penat pasal dinner lagi kan.

Pastu cam mencari kekuatan jap duk bertenang. Sekali eh eh eh terfikir barang dari China ni mana tak sampai-sampai. Terus Lina call warehouse, pastu syukur sangat lah dah sampai. Kitorang tak boleh tunggu dorang hantar dah. Kitorang pegi sana ambik. Huhu!

So semalam memang kelam kabut dengan nak ambik barang berat nak mampus. Patah pinggang Lina and Fieya, haha! Aku tukang tengok je, boleh?

Pastu petang Qery balik terus meeting sampai kesudah. Itupun aku bagi hint dah pukul 5 petang, nak balik oiii nak balik. Haha!

Masa meeting tu ko tak tau, kitorang bergaduh sakan. Yang Qery nak macam ni, yang aku nak macam ni, yang Lina nak macam ni. Yang Fieya macam ni. Terpekik-pekik kitorang tepuk meja memasing nak menang, hahaha!

Itupun nasib baiklah meja berat, kalau tak aku rasa dah terbalik meja tu. Gaduh pun gaduh la, gaduh untuk kebaikkan team Seqy. Kitorang nak yang terbaik untuk semua. Nak sama adil untuk semua orang. Sebelum bergaduh tu Lina siap pesan, kita gaduh takat pekik-pekik je kan, takde sampai tumbuk tumbuk tu okay lah. Hahahaha!

Itu baru berapa ketul staff tu. Aku rasa kalau dah puluh-puluh staff tak tau apa jadi. Mungkin paling-paling pun tayar kereta bos je pancit. hahaha!

Jadi harini giat lah memasing, sebab dah tau nak buat apa, dari pagi gigih siapkan order stokis. Harini gak aku nak buat live update kat facebook untuk tunjuk color baru Seqy Matte Lip Cream. Lepas tu baru sambung tolong dorang buat kerja. Huhu!

Ok lah bye.

Feb 6, 2017

Dah habis Dinner, Legaaaaaaaaaa

Assalamualaikum semua.

Harini rasa malas sangat nak gi kerja. Sabtu tu punya penat tak habis-habis. Hari Ahad pulak tak dapat nak rehat sebab nak mengemas rumah. Plus anak-anak nak melekat je semua. Yela maybe sebab makpaknya bizi je beberapa hari sebelum tu. So masa ni lah dorang nak manja-manja kan. Runako ya ampun, tak boleh letak okay. Nak berdukung je. Lepas tu asik nak merengek yang mengada-ngada tu. Adududu pening mak ko.

Tu yang harini rasa lemau sangat. Rasa malas gila nak gi kerja. Tapi mengenangkan banyak benda nak setel. Nak tak nak terpaksa gak la bangun gagahkan diri bersiap semua. Tapi kelam kabut la bersiap sebab Runako asik nak berkepit je. Kebetulan pagi tu Qaiser membuang, aku tengah cuci berak dia dalam bilik air, Runako mengamuk kat luar hempas-hempas badan. Tabahlah jiran-jiran ku, hahaha! Aku rasa satu lorong dengar Runako mengamuk.

Harini rasa lega sangat bila Dinner Seqy dah habis. Rasa macam lepas dah semuaaaaa kerja-kerja yang memeningkan itu. Hahaha! Nak buat Dinner bukan boleh simple-simple. Pening wooo, banyak nak setelkan urusan dengan hotel, then dengan penaja-penaja, pastu last minit ramai gila yang nak sponsor itu ini. Rasa cam syukur betul. Nanti kita bagitau kat uolls siapalah yang baik hati tu taja Seqy Beauty. Hihi!

Ingatkan harini boleh rilek sikit. Sekali pagi-pagi stokis dengan agen dah riuh pasal Color baru Lip Matte Seqy. Masa dinner kami bagi FREE dua lip matte color baru kat semua yang hadir. Jadinya Ahad tu memasing dah tak sesabar nak order. Hahaha!

Tu yang harini memasing mencari Sepet oh Sepet. Huhu! Tunggu eh, kita akan war-warkan kat semuaaaaaaaaa harini jugak. Tapi tak tau pukul berapa. Nantikan kat instagram atau pun kat Facebook. Esok baru kita up sini color-color dia.

Ok nak sambung buat kerja jap. Byeeeee

Feb 2, 2017

Debaran Dinner Seqy

OhEmGi! Lagi berapa hari je nak dinner ni. Takutnya. Huhu!

Memula ingat cam nak buat makan-makan santai je kan. Pastu tak tau lah tetiba cam nak buat kat hotel, bagi award, bagi reward, ada cabutan bertuah, ada pelancaran apakebenda tak tau lah. Hahaha!

Aku pun cam dah gabra dan pening tak tau la okay ke tak nanti ni. Semoga semua berjalan lancar lah. Tapi kalau nanti ada kurang sana sini tu redho je la sebab first time kitorang buat Dinner Seqy gilang gemilang gittew. Gemilang lah sangat. hahaha!

Baju aku dah setel, aku malas dah nak cari beriya. Asal ado udah. Pening wei sebab tak mampu lagi la nak tempah kat designer tersohor. Aku still rasa ruginya duit beli baju riban-riban pastu pakai sekali je. Huhu!

Sekarang ni team seqy tengah bizi nak kumpul barang-barang sponser, nak susun cecantik, nak angkut barang pegi hotel, nak kemas kini itinerary bagai. Aku je yang rilek macam tak buat apa-apa, hahaha!

Rasa tak sabar betul nak jumpa stokis dan agen. Selalu bukak booth dapat jumpa beberapa orang je. Kali ni kira agak ramai gak la yang datang. Tu yang excited dia lain macam. Aku tak tau la kot nanti aku menjoyah ke tak. hahaha! Lantak la kalau joyah pun aku tak pedulik. Setahun sekali je kan. Eh tahun depan ada lagi ke? Kekekeke!

So sesiapa yang belum follow ig @seqybeauty atau ig @sepetnoh mohon follow lah. Sebab nanti kita ada buat live update.

ok lah, nak keluar ambik baju dinner. Kbye