Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 31, 2017

Dinner Seqy dan Mencari Sponsorship

Sticky Mode sehingga 31Jan2017. Entry baru di bawah.=)

Tak sure lah kalau ada yang dah tau tapi rasanya ramai yang tak tau lagi Seqy tengah prepare nak buat majlis dinner bersama #teamseqy. Tak adala majlis beriya sangat pun. Cuma nak buat majlis makan malam untuk mengeratkan silaturrahim sesama kita. Nak bagi penghargaan kat stokis dan agen yang dah dua tahun bersama-sama Seqy, setia semasa susah dan senang.

Syukur sangat dapat stokis/agen yang setia macam ni. Bukan senang tau nak ada stokis/agen yang still gigih bersama walaupun adakalanya turun, ada kalanya cam krik krik krik, haha! Yang krik krik krik tu bos dia tau. Tetap dorang jual produk Seqy tanpa perasaan berbelah bahagi. Giitew.

Tahun lepas kita tak ada buat pun dinner ke apa, sibuk nak beranak la, nak bukak booth bagai kan. So tahun ni rasa macam masa tu sesuai sangat. Plus kita ada banyak reward nak bagi kat stokis/agen ni.

Persiapan masih lagi 30% kot, sebab baru rangka sana sini. Sabtu ni baru nak meeting dengan staff semua, nak bahagi tugasan, nak prepare apa yang patut. Tapi ada perkara yang dah capai kata sepakat masa previous meeting so tinggal ada beberapa benda yang perlu susun balik tengok lah mana yang sesuai.



Actually, kita ada beberapa benda nak mohon sponsorship dalam kuantiti tak ada la besar sangat. Opkos kita akan ada win-win situation, nanti akan diterangkan kat bawah. 

Apa yang kita perlukan sekarang ni adalah.

1. Photobooth (simple but nice, bukanlah demand yang beriya beno)
2. Door gift (pun just nice lah)
3. Flower/Chocolate Bouquet (atau any bouquet)
4. Hamper

Apa yang Seqy akan bagi untuk win-win situation tu adalah

1. Live update (instagram @seqybeauty)
2. Update personal dari ig @sepetnoh dan Fb SepetNoh
3. Blog update dan link beserta akan disediakan di tepi sidebar selama setahun
4. Sit untuk ke dinner Seqy (dalam ruangan meja sponsor)
5. Logo dalam banner/bunting akan diletakkan di pintu masuk

Minimum price untuk sponsorship MESTILAH bernilai sekurang-kurangnya RM300.

Kalau ada sesiapa yang nak bekerjasama dengan Seqy, boleh la WhatsApp 011-2107 6726 (Lina), Insyaallah kita masih boleh berbincang lagi. =)

Jan 26, 2017

TQ Mark Adam support Seqy Beauty

Huyooo tajuk saja je taip nama retis. Maklumlah kalau letak nama sendiri orang cam krik krik krik je. Huhu!

Semalam, kitorang ke Pelancaran Suara Akademi by Mark Adam. Seqy Beauty di jemput hadir, jadinya aku dengan Qery dah excited la ni. Jarang kitorang bertemu retis. Selalunya kitorang feeling retis je. Takpun kalau terserempak dengan artis kitorang buat tak reti sebab kitorang rasa kitorang lebih retis dari mereka. Hahahaha!

Disebabkan program tu Mark Adam buat petang, (high-tea) so kitorang pun lega lah sikit sebab tak ada tema bagai so takyah cari baju beriya. Pakai je la baju apa-apa pun yang penting jumpa retis. Kekekeke!

Sampai sana uihhhhh ramainya manusia. Ramai la kot artis dalam tu tapi aku ni kan duk bawah tempurung. Memang ramai lah yang aku tak kenal. Aku agak-agak dorang artis sebab make-up dorang win sangat. Tapi tak pasti jugak kan sebab sekarang ni ramai je yang suka make up cecantik. Huhu!

Ada gak la yang macam pandang-pandang aku, bukan sebab aku retis. Tapi mungkin sebab aku tak make-up. Hahahaha! Mungkin dalam hati dorang tu cakap 'kesian budak ni takde duit nak beli make-up'

Aku kan suka feeling natural beauty padahal pakai BB Cream n Lip Matte Seqy. (tetiba promo, haha) Pastu aku tengok Mark Adam rasa kesiannya artis ni, nak kemana-mana pun susah. Nak jalan 10 langkah je, tapi tiap satu langkah tu ada je orang tarik nak bergambar. Kesiann.. Hahaha!

Pastu rasa bersyukurnya jadi orang biasa yang tak dikenali. Nak buat apa pun bebas sangat. Tak ada orang kisah pun. Huhu! So di bawah aku sertakan gambar semasa majlis. Aku tak lama pun sebab takmo lama-lama, Damansara petang dah hazab jem dia.

A photo posted by Suara Academy (@suaraacademy) on






Syukur Alhamdulillah #Liveupdate #suaraacademy #akademisuara Soft Launching Suara Academy |25 Januari 2017 |Neo Damansara Founder : @suaraacademy | @markadam1079 |@ezzpowers Tenaga Pengajar Suara Academy: @markadam1079 | @ewalofficial | @amirjahari | @adeepnahar Main sponsor by : @qnarepublic Liveupdate by :  @alheartdie #aworkstudio #aworksproduction photographer /videographer by : @alheartdie  #aworkstudio #aworksproduction | @perjuanganlensa Venue at :  @suaraacademy Emcee by:  @jiggygman Goodies by:  @seqybeauty |@zerralicious | @the_goodies_house |  @asni_omar|@doorgift_by_kamy | @bagdeal | @airjagungpjcc |@yanalicious_popia_desserts | @marilyn_doorgift Pa systems by: @JZack_entertaiment Decorations by: @sheparty_creative Photobooth by: @lukisan_cahaya Cake Launching by : @mymumsbakery Dessert by :  @julianaisa3339 | @anishomebakers | @sapirobakehouz | @aisylittleoven_ |@rabisugarflour |@aienshafrozenfood |@adelia_delight |@nasilemakkgpandan |@asyreencakediaries |  @dapur_fara_sulaiman flowers by : @fleurdefleur.my Canopy by : Faizal Khemah #launchingsuaraacedemy #suaraacedemy #akademisuara #neodamansara #damansara #markadam #ewalofficial #adeepnahar #amirjahari #2017 #suara #studio #centerforvocalandstageperformancetraining #pusatlatihanvokaldanpersembahanpentas
A photo posted by Suara Academy (@suaraacademy) on



'
A photo posted by Sepet Noh (@sepetnoh) on












Again. TQ Mark Adam. Semoga berjaya dan terus maju. 

Itu sahajalah setakat ni. Qery dah panggil nak keluar. Bye

Jan 25, 2017

Misteri Jam Empat Petang

Harini nak cerita pasal misteri Ofis ni apabila jam 4 petang.

OMG OMG, kejadian ni baru berlaku sejak Isnin lepas je. Hari Isnin aku dengan Qery petang tu ada banyak urusan. Memula pergi RHB Bank untuk bukak akaun. Okaylah nak puji sikit staff RHB yang sangat efisyen dan sangat pantas.

Bila kita call pun dorang jawab dengan jelas dan terang, bila kita pergi bank pun laju je urusan. So meh kita bagi tepukan kuat kuat kat uolss. *tepuktangankuatkuatsambilberdiri*

Lepas tu ke Hospital Pantai Cheras, Qery nak jumpa doktor kulit dia untuk check balik rambut dia. So masalah rambut yang punca stress dia tu dah ok, rambut semua tumbuh melata. Hahaha! Dah hensem berganda dah laki iolls. Yeay!!

Lepas tu kami ke Shell Out area Desa Pandan. Teringin sangat makan ketam udang segala, haritu tengok insta Ceera, dia makan dengan kekawan manjers tu. Tu yang gigih mencari kat mana ada Sheel Out terdekat. Google je Shell Out terus keluar yang kat G-Village tu. Ya ampun cafe nya hipsturrrr sangat.

Tapi iliokeee sejuta kali lah. Staff dorang semua pun peramah. Tempat makan cantik, makanan sedap gila. Aku dengan Qery memang sejenis kuat makan pedas. So kitorang ambik tahap teratas punya pedas, nama dia pedas OMG gitu. Huhu! Tapi memang sedap sedut-sedut hingus la. Then lepas tu kitorang ke kedai printing, nak printing something untuk dinner nanti.

Tiba-tiba, dapat wasap dari Fieya and Lina, katanya lampu tetiba mati. Disebabkan kitorang takde kat situ, kitorang mintak dorang call Ayah je la. Tapi dorang kata maybe la sebab hujan ke apa. Then dorang pun balik rumah sebab dah pukul 5 lebih.

So semalam. Aku berada di opis. Masuk toilet ambik wuduk. Aku keluar je bilik air sekali blackout lagi. Aku okay je la black out ni takde la terfikir benda bukan-bukan. Tapi Lina adalah sejenis penakut yahamat. Hahahaha!

Pastu Fieya pulak cakap.

Fieya : Kak Lina, bukan semalam pun black out waktu-waktu macam ni ke.
Lina : Haah pukul 4.

Jeng Jeng Jeng

Pastu dorang pun membelek lah sana sini, on switch yang kena tendang tu kan. Bila dah bukak lampu aku pun solat lah macam biasa. Masa rakaat ke 3 kot, tetiba termati balik. Pastu semua orang cam......

Aku meneruskan solat macam biasa. Pastu dah habis solat lina cakap, ''Eh kalau Lina jadi zack-u, Lina dah berenti solat dah sebab takut''. Hahaha! Sabo je la dia punya penakut tu kan......

Lepas tu dorang on balik switch, then aku kena keluar sebab nak gi beli printer and ambik barang. Dorang wasap lagi letrik masih ter-off and dah panggil Ayah datang. Huhu!

Jadi harini wiring datang cek dan tambahkan walt, semoga Rabu ni kejadian jam empat petang tak berulang. Kita tengok harini pukul 4 petang. Tapi still aku tak ada kat opis sebab ada invitation opening Suara Academy by Mark Adam. Gitu.

Kbye

Jan 24, 2017

Gara-gara Stokis Zaimah a.k.a Viruspadu a.k.a nak datang opis

Harini plan nak ke Andalusia lah kononnya. Nak setel urusan ke Umrah untuk stokis yang dapat reward tahun lepas. Tapi masuk opis je aku rasa dah macam hape kejadian dalam bilik aku. Tunggang langgang dengan file and resit semua. Stok pulak terpaksa masuk bilik aku, jadi macam ruangan tu dah nampak sempit. 

Atas meja berselerak, benda ni perkara biasa lah untuk manusia bernama Zuhana. Meja dan selerak berpisah tiada. Aku memang suka je buat kerja dengan keadaan sepah sana sini atas meja. Hahaha! Kalau Qery nampak tu memang dia membebel lah sepanjang hari. Qery dengan aku kan kontra. Dia jenis yang buat kerja kena keadaan yang kemas. Qery lepas dia kerja dia akan kemas balik semua. Aku pulak harini punya kerja, lantak terabur atas meja esok aku sambung. Hahaha! 

Jadinya selalu aku memang kena dengar Qery membebel lah. Benda ni aku dah pasrah sejak 3 tahun lepas lagi. Yela aku kena redho lah sebab dah aku yang buat sepah pun. Kekekeke!

So masuk bilik rasa macam OMG dah tak boleh bla sepahnya ni. Cancel lah pergi Andalusia. Kita organise ofis dulu. Lagipun harini macam banyak benda nak bincang dengan team. Asik keluar ke sana ke sini, bilik sendiri dah macam rumah peninggalan.

Tetiba Lina cakap Stokis KakJeng wasap nak datang opis ambik barang. Terussssss aku kelam kabut masuk gear 5 terus mengemas. Hahaha! Ehhhh takkan la orang datang opis tapi opis huru hara. Angkat meja alih ke depan sikit, alihkan file ke sana ke sini, bukak balik meja-meja keluarkan semua benda susun balik. 

Tengah kemas-kemas dengar KakJeng semekom semekom ketuk pintu. Huihhhhh laju sangat datang. Hahaha! Mana yang aku tak sempat kemas terus sorok bawah meja. Kekeke! Itu KakJeng tak boleh nampak lah sebab meja iolls tertutup. Selamattt... 


Beginilah keadaan bilikku sekarang. Air atas meja tu credit to Abang Zakhir ku sayang, hahaha! Abang Zakhir a.k.a Ode bagi satu katon air Oishi untuk aku, biasalah adik kesayangan kan, lalalala~~

Stok tu macam tak cukup satu bilik stor ke hape tu, hahaha! Sengaja tau buh bilik ni, tak bagi aku nak feeling lapang-lapang sikit.

Ok sambung cerita, KakJeng datang dengan penuh bersemangat sekali, hahaha! Excited nak gi beli baju dinner nanti. Aku pun semangatlah nak ambik insta story, yela bukan senang stokis nak datang opis kan..

A video posted by Sepet Noh (@sepetnoh) on


time dia mengumpat awal-awal tu aku tak sempat nak rekod! Pastu dah cuak takut terkantoi la ngumpat kemain, hahaha! Pastu paksa KakJeng timbang sekali, siap bagi alasan baju berat la, tak berak lagi la, hahaha! 

Tapi many thanks to Stokis Zaimah, kerana dia nak datang lah bilik aku terus kemas. Kalau takkkkkk, bersepah lah sampai hujung tahun diiringi bebelan Qery dan konsep aku hanyalah redho dan pasrah. Gittew. 

Kbye

Jan 23, 2017

Serba Salah Mak Encik Tak Update Blog

Kemain aku hari Rabu update sekali tiga entry kannn. Pastu Kamis Jumaat non hado krik krik krik je. Hahaha!

Tak sempat gais, tak sempat. Khamis tu pegi EPF Socso, then mencari baju dinner, petang pulak ada meeting dengan orang hotel untuk dinner Seqy. Tak menyempat nak masuk opis pun.

Jumaat pulak pagi tu ke EPF lagi, then pergi bank setelkan beberapa urusan. Lepas solat Jumaat aku dengan Qery ke kilang ambik stok BB Cream. Huh! Legaaaa sangat dah ada stok BB Cream. Kalau tak rasa cam apa benda la semua stok tak ada ni.

Kilang ni dah hujung tahun haritu dorang kelam kabut la sibuk nak beraudit, then nak masuk awal tahun ni sibuk pulak nak raya Cina kan. Itupun Qery kena follow up seratus kali kot sampai dorang rimas, hahahaha!

So harini pun maybe akan busy jugak, jadi sebelum tu baik aku update terus, rasanya kejap lagi nak kena keluar mencari baju staff untuk dinner, then petang nak ke bank untuk bukak akaun lagi.

Pagi tadi susah nau nak bersiap sebab Runako sorang je bangun. Runako kalau dia je bangun mula lah nak berdukung je. Aku nak pakai baju semua susah. Kalau Qaiser bangun sekali senang sikit, selalu dorang boleh survive kat bawah tengok Didi And Friends sama-sama sementara aku nak bersiap kat atas.

Belum sempat pakai tudung sekali dengar Fieya dah hon hon kat luar. Aa lagi, pakai tudung cam makcik terus, dukung Runako masuk kereta. Pastu masuk rumah balik dukung Qaiser. Qaiser tido takmo bangun huhu!

Nasib baiklah baju kerja semua aku hantar opis gosok. Hahaha! nampak tak aku punya pemalas tu. Kat rumah kemain lagi segala jenis strerika ada. Pastu last-last hantar dobi jugak. Dasar sangat.Kau kalau dah hidup berkonsepkan pemalas, takyah la tengok go shop ke apa. Takyah terpengaruh sangat sebab nanti bukan guna pun, kekeke!

Ok lah. Nak bersiap dah ni. Semoga harini sempat lah makan kat crab factory. Sedapnyaaaaaa *lapailio*

Jan 18, 2017

Opis Seqy

Mesti ramai tertanya-tanya mana lah Opis Seqy ni. 

Actually aku tak rasa lah rak-rak Seqy yang konon nak acah-acah custome made ni jadi ke tak. Kitorang dah order sejak awal Dec, orang tu janji nak pasang sebelum 15Jan pun sampai sekarang tak kunjung tiba. Bila wasap tanya lagi kononnya nak datang la hari Isnin lepas. Pun tak datang-datang. Lepas tu dia cakap kalau 3 hari dia tak dapat datang dia akan refund. 

OMG, so bad servis dia uolls. So nak tunggu la lagi dua bulan sebab katanya maximum 2 bulan baru siap. Serius la dua bulan okay nak buat rak yang biasa-biasa. Hahaha! Aku tau beli kat Ikea je senang. Terus siap. Tapi disebabkan masih nak menolong orang melayu, so kita tunggu la sampai habis tempoh dua bulan.

Kalau tak kita report polis je lah nak buat macam mana kan. Huhu! Jadi sekarang ni kami mereput je kat dalam opis yang serba kekurangan ni, hahaha! Masuk je stress sebab barang tunggang langgang. Kitorang dua tiga hari ni kalau borak objek utama mesti pasal perabut ni. kekeke!

Nasib baik lah stok banyak yang belum dapat lagi. Ini semua stok free gift tahunan Seqy duduk la kat pantry dulu.


 Korang mana yang tak tau tu, Seqy ada buat Special Gift on January tau. Yang besar tu Diari 2017, yang kekecik tu Notepad.

So sesiapa yang buat pembelian RM200 ke atas akan dapat lah Diari Seqy, sesiapa yang buat pembelian Rm150 ke atas akan dapat Notepad. Tapi bulan Januari sahaja. Gittew.

Beginilah keadaan dorang buat kerja kat luar, haha! Sedih aku menengoknya. Tapi sekarang ni dah okay sikit sebab meja meeting dalam bilik bawak keluar. So senonoh la sikit nampaknya. Hihi!

 Iolls kat dalam bahagia je duduk dengan penuh keselesaan, hahaha! Dorang lantok sana kat luar. =P

Eh lupa nak cerita pasal kat mana lah opis Seqy ni. Sebenarnya kitorang buat dalam rumah je. Rumah ni sewa kat makcik Qery, boleh la nak buat opis sementara. Memula tu mencari gak opis kat kawasan yang macam ala-ala rumah kedai tu. Kan banyak dah sekarang bangunan opis dibina. #dibinaokay.

Lepas kitorang ke Guangzhou, tengok kedai-kedai kat dalam tu tu space dia kecik je, aku rasa besar lagi booth Seqy, hahaha! Tapi bisnes dia satu dunia. Pastu bagitau Qery, takpe lah. Kita sewa je rumah makcik, bila kita ada banyaaak duit sampai terbuang sana sini *ewah* haha, barulah kita bukak opis yang besar sikit.

Tapi still aku mencari-cari opis mana lah tau ada orang nak sewa harga murah yakmat ke kan. Haha! Buat masa sekarang ni kita gunakan la apa yang ada dulu. Konsep redho dan pasrah ni akan berlanjutan sehinggalah habis tahun 2017. Gichuuuu

 Sekian sahaja nak bebel. Doakan Seqy Beauty berjaya tauuuuu uolls. Muah!

Perihal Dress Dinner

Harini kelam kabut semua nak mencari dress aku. Hahaha! Aku kan cam lambat sikit action. Nak cantik tapi malas nak cari baju cantik. Acane tu....

Lina la telefon sana sini nak mencari baju aku. Adik beradik aku merangkap stokis-stokis dah sibuk gak hari-hari duk send gambar dress. Ada tu jual kat Zalora ke apa harga sampai 3riban. Maigod mahalnye, belum mampu lagi lah nak baju sampai 3ribu tu uolls, hahaha!

Rasa rugi sebab pakainya malam tu je kan. Nanti kang ada yang keji iolls kata baju mahal-mahal boleh masuk syurga ke apa kan. OMG lawak hambar sangat tu.

So dalam wasap selalunya aku baca je dorang borak nak pakai baju apa, tanya pendapat baju ni cantik ke tak baju tu ok ke tak. Pastu Ceera kata kalau tetiba aku pakai baju kurung dia akan caruts aku, hahaha!

Takutnyaaa kalau kena caruts dengan adik beradik ni. Dia punya laser tu di tahap Diva AA kata ko, haha! Seram sangat takut nak scroll ke bawah. Huhu!

Aku memang nak pakai dress lah , mesti la nak nampak lain dari yang lain sikit. Walaupun kalau pakai dress pun muka aku cenggitu gak lah tak bertukar apa pun.

Pastu dah kena work out ni *berangandulu*. Nak kena beli korset supaya nampak kurus. Hahaha! Kalau nampak perut takde gelebeh-gelebeh tu mohon la jangan tanya tips kurus ke apa ye. Serba salah aku dibuatnya. Huhu! Takkan la nak cakap pakai korset depan-depan. Iolls pun nak feeling kurus dari lahir. Korang-korang je tau takpe lah. Hahaha!

Adududu, malam semalam kot aku tengok gak baju-baju dress kat zalora instagram semua. Usha la designer yang mahal-mahal ni takmo la sebut nama. Tengok baju dia cantik la gak, tapi 9 of 10 tu cam pelik benor lah. Tak sesuai la muslimah nak pakai pun. Actually banyak cantik-cantik tapi yang kena tema tak banyak.

Ingat nak suruh dorang design pun dah lambat kot. Pastu mesti lah mahal sebab macam nak rushing buat. Pastu kau bukan lah adik dia mahupun saudara bau-bau bacang kan. Kau hanyalah insan terpinggir githuuu. Jadi ofkos lah harga pun tak berapa nak kasih sayang kan. Huhu!

Pening lahhhh camni. Susah nak berfikir. Rasa selagi dress ni tak setel nak makan pun tak lalu. Ok tu tipu. Hahaha!

Cerita pasal makan ni, aku hari-hari timbang kat dalam opis. Bukan hari-hari, aku rasa setiap jam kot. Pagi-pagi sampai masuk bilik timbang dulu. Macam semalam berat aku 48.8kg, pastu aku cakap la dengan Lina and Fieya, harini makan kat opis boleh naik sekilo je. Pastu tak boleh makan dah. Lepas makan sapu XXS losyen and tunggu beron dulu baru makan.

So dah nak balik tu timbang tengok 49.8kg. OMG tepat tepat uolls. Bangga jap naik sekilo. Hahaha! Camtu lah setiap hari rutin aku, tiap kali makan minum kencing terus timbang. Teruk nau obses dia dengan berat badan. Hahaha! Aku bukan jenis berat otot tau. Aku jenis berat lemak-lemak gelebeh ni ha. So kalau badan naik sekilo pun memang nampak la gelebeh dia kat perut tu.

Haih aku kalau cerita pasal berat badan ni pun boleh menjadikan stress selama seminggu. Baik aku buat kerja jap. Nanti sambung bebel.

I'm sooooooo Brilliant!!

Hahaha! Semalam aku cam onggila kan merepek merapu nak download tu tak boleh ini tak boleh. Okay camni, ekceli desktop tak salah lah sebab dia tak ada brain kan, opkos. Tapi yang kurang berilmunya adalah aku, hahahaha!

Ya ampun, setelah aku bertenang dan berfikir sebagai seorang insan (gittew), barulah sel-sel otak dapat berhubung. Apalah bengong sangat aku ni, download lah macam biasa guna google. Aku dah download apps google kan. So install je la free macam biasa.

And now gais.... Dah ada Mozilla!! Yeay!! Tepuk tangan semua untuk Zuhana Noh. Hahaha! Lega mak, seronok rupanya apabila menjadi sedikit bijok. huhu!

Dan paling membanggakan aku semalam, aku berjaya download printer. Whoaaaa. Rasa pencapaian yang sangat membanggakan. Tak perlu panggil Abuteh lagi *flipshawl*.

Sekarang ni je tengah berfikir macam mana nak transfer gambar dari phone ke desktop. Rasanya macam perlu guna Bluetooth je kan uolls, tak perlukan wayar usb bagaikan. Ok tu takpe nanti aku bertenang dulu baru fikir, hahaha!

Sekarang ni nak kemas kini file akaun sebab nak bayar cukai. OMG cukai oh cukai. Malas nak layan. Huhu!

Kalau nak diikutkan macam banyak gila entry lama tak update-update. Contohnya macam booth bukak dari Seremban, Melaka, Perak Shah Alam semua belum update. Sebab aku malas nak edit. Itu pun satu hal gak gigih nak meng-edit bagai. Urat rajin tu dah tersimpul rapi tak tau pergi mana.

Ok sekarang ni masalah cimb click tetap tak boleh download. Rasa dah sehabis daya guna otak dah tu, huhu! Nanti lah cuba lagi.

Tetiba teringat masa nak keluarkan duit dari bank. Masa tu aku dengan Shey dalam kereta. Shey ni team SQB lah kalau bukak booth korang selalu lah kot tengok muka dia. Qery dia masuk bank. Kitorang berdua memerhatikan lah dari luar.

Tengok la kat luar tu ada pak guard pegang senapang yang besar gabak tu. Pastu kebetulan kat luar cimb tu ada pakcik jual kerepek. Aku pun cakap la kat Shey, pandai pakcik ni cari port. Hahaha!

Aku : Pakcik ni selamber je duduk depan ni jual kerepek, kita kemain lagi cari booth sana sini hias cecantik.
Shey : Kan Kak Hana, entah-entah untung dia ribu-ribu sehari, kalah kita.
Aku : Pastu takde pak guard pun jaga dia kot la ada orang pau pakcik tu ke.
Shey : Takpe Kak Hana, Pakcik ni berada dibawah lindungan Tuhan.

OMG OMG. Aku rasa nak lempang je si Shey ni, hahaha! Terus terasa pakcik tu seorang yang sangat beriman.

Semoga kita semua berada di bawah lindungan Allah sentiasa.

#mohoninsofsertamerta

Kbye

Jan 17, 2017

Desktop Baru Jenuh Sangat

Semalam gigih la aku beli laptop dengan desktop. Yela nak bagi staff pakai and buat kerja syok-syok sikit kan. So belilah yang baru. Ingat nak bagi je laptop lama suruh pakai, tapi keyboard laptop tu cam gilo. Tekan huruf P keluar *.

Pastu macam menguji kesobaran kami semua. Sistem macam banyak sangat nak create, lepas tu aku memang out lah bab excel ni. Kau ingat aku mampu tengok banyak-banyak garisan tu.

Dulu kat kolej mana belajar woi. Masuk tingkatan 4 5 pun takde pulak kelas computer ke apa. Masuk bengkel pun bukan la aku jenis suka membelek. Dah tu kat MSU pun takde pun kene mengena dengan computer. So memang tahap kebengongan aku terhadap computer tu di tahap tertinggi dan tak boleh dinafikan. Huhu!

Kalau setakat nak suruh aku update blog boleh la, hihi! Kalau kerja guna system-system  pas ke Lina and Fieya. Aku tau-tau system dah siap, ajar aku cara guna je. Oklah tu kan berguna la jugak aku datang opis ni, hahaha!

Jadi semalam konon beli la desktop touch screen ni, ingat yang kat dalam opis tu nak bagi kat Fieya je, so bagi aku guna yang baru. Kekeke! Yang baru ni screen lebih besar dan lebih puas hati.

Sekali datang bukak-bukak computer terus macam blur. Sebab dia macam adroid. Jenis yang kena download apps bagai. Pastu try nak download cimb clicks tak boleh, nak download Mozilla tak boleh, kembang-kembang hidung tak tau nak marah diri sendiri ke apa. Huhu!

Ke ada cara lain nak download benda alah ni. Eiii Ayieeee tolongggggg..

Waktu-waktu begini, terasa seperti perlukan abang Zikri a.k.a abang IT, hahaha! Mula la aku cam berangan kalau kat rumah mak kan senang. Terus boleh tanya Ayie kalau tak reti. Dulu memang selalu la aku terjerit-jerit nama Abuteh. Ayie dan Abuteh orang yang sama tau. Cuma Ayie tu panggilan dari kakak-kakak. Disebabkan aku sorang je adik dia, jadi aku sorang je la panggil dia Abuteh (Abang Uteh).

Sampai stress la dia, internet tak dapat connect pun aku jerit, laptop lembap pun jerit, laptop tetiba hang pun jerit, hahaha! Sekarangggggg ni caneeee. Acaneeeee. Help help. Pastu tak reti nak connect dengan printer. Maigod semua lah aku tak reti. Tiba-tiba aku terasa seperti lahir di zaman jahiliah pula. Oh oh oh.

Semalam aunty jual laptop kata, printer sekarang semua download je. Tak perlu cd cd lagi. Tapi macam eh nak download apa. Apa jenis sebuah printer kau ni Zuhana? Aku nampak nama dia je Canon. Tapi apakah sejenis kau ni wahai printer. Mana aku nak cari kau punya no siri ke, apa. Tak tau kat mana. Help help!!

Ok kita tunggu jap lagi pasti akan menyusahkan Fieya dan Lina. Hahaha!

Jan 16, 2017

Terima Kasih Yang Sudi Sponsor

Assalamualaikummmmmm gaisssss!

Monday blues ke tu?? Aku tak sempat la nak Monday blues sebab pagi-pagi tadi jalan jem gilaaaaa. Sejarah ye kat sini jem hazab sangat. Tak boleh cilok-cilok dah. Semua jalan pun jem. Mungkin la sebab hujan sejak subuh. Harini Fieya ambik aku kat rumah.

Ehhh lupa nak bagitauuu staff baru Seqy adalah birasku, hahaha! So Fieya ambik kat rumah, merempuh jem rasa nak pitam je tengok jalan cenggitu. Sampai opis pukul 9.10 ke 9.15 gitu kot. Hahaha! Pastu dapat wasap bos cakap masuk lambat potong gaji. Eiiiii takut terus gigih buat kerja. Tak sarapan tak apa. *mohonbosbaca*

Ok actually entry ni nak ucap terima kasih kat para sponsor dinner Seqy Feb ni.

Apa yang kita dah dapat seperti photographer, photobooth, hamper dan door gift. Terima Kasih laaaaaa kepada yang sudi sponsor tu. Ada tu tak berkira pun bagi banyak-banyak. Huhu!

Ada yang kita terpaksa tolak omaigod kekwat sangat aku, haha! Bukan apa tau, sebab dapat benda yang sama, terpaksa tolak sebab nak menjaga kreadibiliti produk, nanti nak update kat blog sesatu item senang kan. Hihi! Paham tak apa la aku merepek ni. haha!

Jadi sekarang ni, kalau ada yang nak sponsor

1. Mug/Cawan (printed)
2. Flower/Chocolate bouquet

pun dah best tahap gaban, hahahaha! Sorry la meminta-minta pulak. Hekhekhek!

Ada orang tanya, apa kriteria pihak sponsor. Adakah perlu ada nama besar ke apa. NO NO NO NO. Tak perlu nama besar ke apa. Motif kita memang nak bantu sesama kita naik sama-sama. Gittew.

Apa pun, terima kasih diucapkan.

Okla nanti sambung update. Byeeee

Jan 13, 2017

Mintak Tips Anak Tak Nangis Pleaseeee

Sejak masuk opis ni, biasalah rutin pagi-pagi nak hantar anak tu drama sikit. Yang Runako tu okay la tak paham apa-apa lagi. Yang Izz Qaiser ni, uihhhh dia memang boleh keluar air mata dalam masa satu saat je. Hahahaha!

Kita ni kadang nangis tu cebek-cebek dulu, tunggu jap baru keluar air mata kan. Dia takde ye, terus berjujuran air mata dia. Sekali pakej muka merah kat dahi. 

Asikla nak ikut mami, nak duduk rumah mami je, nak ikut mami work. Huhu! Setiap hari la macam tu. Jenuh la atoknya memujuk. Setiap pagi ayah mertua aku akan ambik cucu-cucunya, then hantar aku pergi opis. Iolls kan manja suka nyusahkan orang. Hahaha!

Permulaan nak bukak opis kan macam banyak benda nak buat, banyak barang nak kena beli. dalam seminggu tu ada la 3 kali kot balik lewat. Nak maghrib baru ambik anak. So Qaiser cam stress je dia. huhu! 

Korang ada tak tips nak buat macam mana. Macam mana nak bagi anak tak nangis, hahaha! Aku punyalah letak mainan best-best. Pastu kadang tu janji belikan mainan. Semua tak jalan. Huhu!

Ke memang konsepnya kena redho je. Haha!

Adududu Izz Qaiser

Jan 12, 2017

Harini pasang Streamyx

Huahuahuahua!

Semalam baru aku stress pasal streamyx, sekali tengah kemas pagi tadi ada orang call. Selalunya kalau tengok no fon takde nama ni aku memang takkan angkat lah. Tapi sebab dah bekerja ni tak boleh tak angkat kan. Tergerak hati nak jawab. Sekali orang streamyx, omg omg omg. kekeke!

Dorang tanya bila boleh pasang. Ehhhhh pasang harini lah. Excited terus. Takyah la nak share line tepon ni kat laptop lagi. Rasa cam eh cepatnya uolls ni. Semalam baru dorang call bagitau nak tukar username  pastu suruh tunggu lagi 7 hari. Tetiba harini terus nak pasang. Tanjat hakak tau.

Pastu dah gabra sebab dah janji harini nak buat live update kat facebook dalam tengah hari pukul 12, orang tu pulak datang pukul 11.10pagi. Terus tanya pasang lama tak, bukan apa. Nanti dekat pukul 12 Lina nak ambik anak. So aku lah yang kena tengok dorang buat kerja sampai habis. Pastu dorang cakap pasang lebih kurang 30minit ke sejam gitu lah. Okay lah camtu sempat lah kot nak live. Cuma nanti apa yang aku nak cakap tu terabur tahap apa tak tau lah. Hahaha!

Lantakkan terabur. Aku nak kena praktis cakap cakap ni. Nanti mana tau nak buat talk ke apa. Hajat besar nau sampai nak buat talk kan, hahaha! So kita terabur-terabur dulu, nanti semoga lama-lama lancar lah iolls bercakap. Gagap pun korang redho je tau.

Tak sabarlah nak next week, nanti staff baru masuk. Wuhuuuuuuu!! Siapalah staff baru tu ye. Nanti next week baru bagitau. Ok lah. Orang streamyx dah panggil-panggil suruh sign la apa la. Kbye

Jan 11, 2017

#HATERSGONNAHATE

GITHUUUUWWWWWW

Eh rasa macam dah bertahun tak cerita pasal haters ni uolls. Rasanya last cerita entah zaman kolej kot, atau zaman kerja farmasi? Lama sangat lah rasa. Ada la kot cerita tapi dah tak ingat, sebab malas nak ingat benda mengarut-ngarut ni.

Dulu zaman update patjuta sehari memang beratur haters komen tau. Selalu memang dorang guna nama Cik Anonymous je la. Atau nama glemer Cik Anon. Yelah, aku dulu ketip kuku pun boleh buat satu entry panjang, kahkahkah!

Dulu memang cerita merepek meraban je rasanya. Gaduh dengan boifren pun cerita, clash pun cerita, jumpa exboifren pun cerita, naik bukit nak gi kedai abah pun nak cerita. Maigod sangat, hahaha! Dah la ayat aku pun macam remaja baru nak up. Eii macam mana lah korang boleh baca, siap paksa aku update banyak-banyak. Aku baca balik macam nak sepok diri sendiri pun ada. Huhu!

Selalunya haters ni bukanlah benci aku sangat. Eh? Hahahaha! Dorang nak tegur je, tapi macam takut aku up entry pulak pasal komen dia tu kan. Opkos, siapa komen berbaur haters terus aku update bagitau. Terasa macam semua orang kena tau pasal ni, penting untuk self backup okay. hahaha!

Komen yang aku ingat. Dia cakap entry aku ni takde isi. kosong. sampah. takde motif. Okay sampah tu aku tambah, saja bagi cam gimik lebih-lebih sikit. Biasalah over dengan Zuhana berpiasa tiada. Hahaha!

Komen tu buat aku tak tidur malam gak la terfikir-fikir. Dalam hati tu aku dah maki dia dah. Sukati aku lah nak entry apa pun. Blog aku tak suka takyah baca. Gitu. Memang takde isi pun blog aku dulu, entry baru beli rantai, kelas cancel pun cerita.

Well gais, best kot update cerita gebang-gebang ni, hahaha! Terasa cam jiwa muda remaja gittew. Sekarang pun masih la terasa remaja sebab belum masuk 3 series lagi. Cuma sekarang kalau nak update tu cam pandang kiri kanan depan belakang. Dah besar sikit rasa macam benda-benda camni tak penting. Haters ni tak mengganggu jiwa pun.

Nak benci ke nak keji ke nak caruts ke silakan lah. Opkos aku pun akan carutkan balik mereka tu tapi dalam hati je, hahaha! Tak kuasa pulak aku nak update blog nak cerita pasal dorang ni kan. Tak bawak hasil pun. Kalau bawak keuntungan dunia dan akhirat (amboi, hahaha) mungkinlah aku akan fikir nak update.

Sekarang ni dah kurang lah dengar pasal keji mengeji ni. Mungkin sebab aku memang tak ambik tau. Atau aku memang tak kose nak layan. Atau keduanya sekali. Aku menyibukkan diri dengan anak-anak, suami, family dan kerja, dan team Seqy.Yang lain tak kose la haih.

Keranaaaaaa #hatersgonnahate tak kira apa yang kita buat. Buat baik salah buat tak baik opkos lah salah kan. Huhu! Jadi nasihat Kak Sepet *tetibanasihatorang*, lantakkan je uolls. Semoga dengan perasaan benci itu mereka akan bahagia dunia akhirat abadan abada. Wow ustajah Zuhana kembali, haha!

Okaylah bye

p/s : Jangan lupa ye esok lebih kurang jam 12 tengah hari nak buat live kat facebook. Siapa nak FREE BB Cream WAJIB tengok dan share. =)

Update dengan laptop lama.

Teruja sangat update harini sebab harini kita pakai laptop lamaaaa. Yeay!!!!

Setelah dua tahun lebih laptop ni terperap dalam bilik stor. So harini try bukak dan legaaaaaa boleh pakai lagi. Pc suka je pakai, tapi sebab pc dia cam statik pastu keyboard dia cam senget ke kiri. Jadi tune aku nak menaip tu macam dah lari sikit. Kalau kat laptop ni centre la sikit.

Sebelum buat apa-apa bukak file gambar yang dah berkurun lama terperap dalam ni. Tengok gambar kawin. OMG rupanya masa aku kawin dulu pipi tembam nak mamp. Orang kawin kurus sebab stress penat segala. Aku pulak makan banyak gila masa nak kawin sebab excited rasa syok tu tak sabar-sabar nak kawin, hahahaha!

Pastu gemok tak tau lah nak salahkan siapa. Nak redho pun susah gak ni. kekeke! Pastu cam nyesal kenapalah masa kawin dulu aku tak pakai korsek *taktaueja*. Tak kisah lah, yang penting masa tu aku yakin aku paling jelita, hahaha!

Pagi tadi masuk kerja sebelum pukul 9 pagi, terus ajak Lina pindah stok dari rumah ke opis. Penuh la satu Exora Lina tu ha. Gigih sangat pagi-pagi kitorang dah berpeluh. Semoga bos baca ni, tak dapat naik gaji, belanja makan Korea pun jadilah bos. Hikhikhik!

Kemas punya kemas, aku ingat dah tengah hari. Rasa lama betul kalau buat kerja ni. Cer kalau main tepon takde terasa lama pun. Haha! Sekali tengok fon baru pukul 10pagi. Ehhhhh, baru pukul 10 pagi tapi rasa cam dah tengah hari. Nampak nau sebenarnya dah lapar.

Nasib baikkkk Lina belikan nasi lemak. Manaaa nak cariiiii staff belikan nasi lemak. Hahaha! Kalau tak kita makan maggy cup je. Memang dah get ready maggy cup dalam beg. Sejenis lapar tak tentu masa. Kadang tak lapar sampai petang, kadang tu bangun-bangun pagi terus lapar.  Perut tak konsisten. Susah i nak memahami perut sendiri. Huhu!

Lepas makan sambung kemas meja, pastu apa aku buat tak tau la. Tengok jam dah pukul 11 lebih. Terus suruh Lina keluar ambik anak dia. Aku pulak telefon streamyx ingat dah seminggu boleh la pasang. Sekaliiiiiiiiiii dorang baru masukkan dalam sistem semalam. Oihhhh menduga kesabaran mak hencik sungguh.

Punyalah aku call Selasa Minggu lepas, semalam baru dorang masuk sistem. Pastu nak tunggu lagi 7 hari. OMG nasib baik lahhhhhhh aku dilahirkan mempunyai sifat kesabaran yang tinggi, eceaaa. Hahaha!

Harini tengah hari patutnya aku buat live kat facebook. Tapi baru nak live sekali Qery call ajak lunch sesama. Harini Qery kursus area sini gak, so rehat  boleh la singgah jap makan sesama. So kita cancel lah live tu. Esok baru live bersungguh-sungguh. Esok uolls jangan lupa bukak facebook Sepetnoh atau Sepet88 ye. Tak tau lah aku url facebook aku yang mana. Hahaha!

Rasanya friend list dah full, tapi korang boleh je follow. Kena tengok tauuuu sebab kita nak bagiiiii BB Cream free. Bukan seketul bukan dua ketul. Berapa ketul nak bagi tu esok nanti tengok tauuuuu.

Okay lah. Nak tido bawah meja jap. Haha! Bye

Jan 5, 2017

Hari Ketiga Bekerja.

Harini lambat sikitlah update blognya. Lantaklah kan asalkan ada update, huhu!

Pagi tadi kelam kabut dibuatnya. Lina a.k.a my PA and my everything lah, haha! Dia datang ambik aku bawak pi opis. Manja tak bos siap berjemput bagai. Bukan takat tu, Lina jugak siap buat servis hantar anak-anak aku gi rumah mertua. Hahahaha!

So pagi tadi Qaiser dengan Runako dedua bangun lambat. Runako bangun pukul 8.15, Qaiser bangun 8.40. Lina datang sebelum pukul 9pagi. Aku dah bersilat lah. Dah mandikan Runako, lepas tu aku nak mekap sikit-sikit. Bila Qaiser dah bangun, lelaju lah mandikan dia. Sekali Runako boleh membuang pulak. 

Terus masuk gear 5, pakai baju Qaiser laju-laju, then cuci najissssss mutawassitah ittew. Pastu dengar Lina dah bukak pagar rumah. OMG kelam kabut aku, sekali cuci tak bersih pulok, hahaha! haihhh gi cuci lagi sekali. Sabo je la.

So Lina tolong jagakan anak jap, aku baru nak pakai tudung. Nak bawak mainan Qaiser semua. Sebab harini bawak Qaiser masuk opis. Sian dia dua hari buat muka kelepet nak ikut mami. So harini Qaiser dalam kereta senyum je, siap pesan kat nenek yang dia tak tinggal, dia akan ikut mami work. Cam la nenek ko kesah, nenek lagi bersyukur ada. hahaha!

Misi masuk opis pagi tadi adalah nak mengemas. Semalam masuk aircond, habuk dia dah menguasai rumah tu. Habuk di sini habuk di sana habuk di mana-mana. Lepas tu nak pasang carpet terus. So kena keluarkan balik perabut dalam bilik, potong tikar getah. Kitorang pakai tikar getah je, then lepas tu baru buh carpet size kekecik tu. Jadilah, haha!

Pastu mop vakum segala, pasang langsir. Sebelum ni dapat pasang satu langsir je sebab besi cucuk2 tu dah habis. Beli tak cukup pulak. Nasib mak mertua ada banyak. Takyah beli. hihi!

Qaiser nak susu la, nak makan la, nak main kereta la. Tapi takpe, still boleh buat kerja. Jap tunjuk keadaan bilik kita ni ha.


Biasa je, kosong sekosong-kosongnya. Tak ada apa pun lagi. Tapi boleh la kalau nak buat kerja sikit-sikit tu. Tinggal nak tunggu pasang internet dan nak tunggu rak masuk. Nanti kita tayang lagi kat uolls tau. 

Okaylah. Sampai sini je. Nak sambung kerja. Bye!

Jan 4, 2017

Pau Ayam Viral

Ini semua salah Stokis Nina sebab 4 hari lepas kot aku nampak beliau up gambar kat facebook beli pau bentuk ayam ni.

Eh lupa bagi salam hahaha! Semekommmm uolls. Tak tau la korang dah tau ke tak pasal Pau Ayam Viral ni. Rasanya ramai yang dah tau pasal Pau Cendawan kan. Okay yang ni aku dah rasa masa naik Cameron Highland dengan family. Sedap! 

Tapi, untuk tekak aku la, Pau Ayam Viral ni lebih sedap. 

Rumah aku dengan Nina ni takde la jauh mana pun. Tu yang gigih aku tanya mana dia beli. Pergi Ahad tutup, pergi Isnin tutup. So semalam lebih kurang pukul 4 petang ajak Qery keluar mengulor jap cari Pau Ayam Viral. Hahahaha!

Uihhh nasib baik ada lagi. Terima kasih Ya Allah, syukorrr selalu. Over sangat. Haha! Sempat la aku interview brader yang jual pau ni. Katanya stok tak dapat banyak. Sebab benda ni leceh sikit nak buat. Kalau pau cendawan ada mesin dia senang. Yang ni kena buat sesatu kepak peha bagai. So dorang tak dapat banyak la. 

Masa aku pegi tu pun dah tinggal sikit. Meh aku tunjukkan kat korang.




 Kecik comel


Harga dia 3 Rm10. Satu tak tau la berapa.
Area kedai Bandar Tun Hussein Onn (depan petronas, kawasan SMK)
Abang ni kata dia bukak dari Jam 12.30 sampai habis.
Bukak hari apa tak tau. Ikut nasib la.


Rasa dia macam sos black pepper makan ayam kat kenny rogers. Haha! Mohon cari.

Hari Ke-2 Bekerja

Hallu, hari kedua ni dah cam lek lek sikit. Dah tau harini nak buat apa. Semalam gabra kelam kabut semua ada. Dia punya gelabah tu sampai aku membuang ada kot 4 kali *tapitakkuruspunkenapaye*.

Pagi-pagi dah berbincang dengan stokis-stokis tentang perancangan Seqy bulan Januari. So semua dah setel dengan dorang. Lepas ni nak kena prepare stok pulak. Suka....

Aku paling suka buat kerja-kerja stor ni, angkat-angkat barang, susun barang bagi cantik. masuk barang dalam kotak bagi muat-muat space. Macam Qery dia tak suka buat kerja gitu, sebab badan dia cepat berpeluh. Dia lagi prefer peluh main bola atau futsal atau badminton. Pftttttt mata ke atas sangat.

So kalau macam order stokis memang 95% aku yang akan sediakan sebab aku memang excited terus nak buat. Kecuali kalau anak meragam nak melekat 24jam tu ha Qery la akan siapkan. Tapi nanti kau akan dengar la dia terjerit-jerit mana BB, mana Sakura, mana letak pamplet. Heh! Geram je kengkadang tu, barang depan mata pun tak nampak uolls. Urut dada sekejap mak incik.

Semalam aircond tak jadi pasang sebab hujan lebat membasahi bumi, so perjalanan lori dia agak tergendala. Jadi sepatutnya harini boleh pasang lah. So lepas pasang aircond barula kita boleh pasang carpet dan sebagainya. Kalau tak nanti habuk.Aku okay je habuk, tapi bos besar tak suka habuk, dia kekwat sikit. Peluh takpe jangan habuk. Lalalala~~

Nak tunjuk gambar opis macam belum lagi kot, nak tunggu pasang rak dulu. Disebabkan rak tu kami costume made. So ambik masa gak la nak siap. Tukang kayu kata pertengahan bulan ni Insyaallah dorang akan datang pasang. So buat sementara ni kita bekerja lah dengan apa yang ada dulu. Syukur selalu konsepnya, hihi!

Eh okaylah. Nak sambung buat kerja. Byeeeee


Jan 3, 2017

SAHAJA AKU BEKERJA KERANA ALLAH SWT.

Begitu sekali ye, hahaha!

Ya Allah, masih tak boleh percaya lagi harini tengah kerja. Debor-debor tak tau nak buat apa dulu. Baru lepas kemaskini file nak kira-kira cukai tahunan. Aihhh malehhhh benor nak kira cukai. Pening dia boleh merundum kan mood bulanan. Huhu!

Macam tak biasapulak bila  tak dengar suara budak dua orang tu. Selalu waktu macam ni gigih kemaskan mainan dorang. Kemas depan, dapur terabur. Kemas dapur, depan terabur. Kejap-kejap Runako nangis sebab Qaiser tolak dia. Kejap-kejap Qaiser nangis sebab mak dia ngamuk. Kekekeke!

Tapi sekarang senyap sunyi hanya kedengaran suara radio berkumandangan. Tak tau la nak happy ke nak rindu ke nak kesian kat bebudak tu. Hahaha! Semua perasaan ada ni ha. Memang tak sama langsung feeling seorang ibu bekerja di opis dengan seorang ibu bekerja di rumah.

Sekarang ni waktu lunch kan. So kita update dulu, kejap lagi kita makan samyang je. Tunggu petang sikit baru orang pasang aircond datang. Nanti iolls tunjuk gambar opis sendu yang takde apa-apa ni tau, hahaha! Jangan caruts jangan keji, nanti kita sentap.

Dalam opis ni ada 3 orang je, kalau bos besar sampai baru la ada 4 orang. Tapi semoga bos besar tak masuk opis lah. Kalau bos besar masuk susah la kita nak party. hahaha!

Ok ok, saja update sikit-sikit, sebab aku ni dah tak reti nak update, jadi kita masuk gear satu dulu selama sebulan. Tak tau ada orang baca ke tak, blog syok sendiri pun best gak. boleh merepek lelebih sikit, kekeke!  Gambar takde nak upload, tunggu transfer dulu. Sekarang nak gi makan. Kbye

Hari Pertama Bekerja Tahun 2017

Assalamualaikummmmmmmmmmmm uolssssss.

Sedar tak sedar, (omg sedar tak sedar katanya, hahaha) dah masuk tahun 2017, dari tadi dah nak update blog. Tapi duk pening fikir nak masukkan line internet kat opis. Call Time tak cover, call Unifi tak cover. So last choice nak call Streamyx je lah. Tapi malas nak fikir streamyx apa, kita update dulu.

Kalau nak diikutkan, hari ni hari pertama aku bekerja secara rasmi setelah lebih kurang 4 tahun meninggalkan dunia pekerjaan. Yeay!! *tepuktangankuatkuat*

Subuh-subuh bebudak dah bangun, Qaiser dengan Runako dedua tak sihat. Demam, selsema, batuk pakej 3 serangkai. Tapi Qaiser dah nak sihat. Ada tinggal sesikit je flu. Runako pulak baru berjangkit, so dia tengah struggle gak la. Malam-malam tak lena tidur susah nak nafas kot.

Malam tadi bangun ada seploh kali. Pastu Subuh terus bangun sebab nampak Qery tengah siap-siap nak gi kerja. Pastu Qaiser pun bangun gak melayan adik dia main car. Aku jugak yang terkebil-kebil menahan ngantuk tak habis, hahaha!

Pastu fikir nak kena kerja ke, kena masuk kerja ke. Apenniiii apenniiiiii.....Stress tahap anje-anje terus. hihi!

Lepak-lepak bagi anak minum susu dulu, terus mandikan dorang. Dah mandi bagi makan biskut. Aku pulak siap-siap nak gi keroje. Sambil siap tu aku membebel la kat Qaiser. Aku cakap lepas ni pagi-pagi Qaiser kena duduk rumah nenek. Nanti petang mami datang ambik.

Terus moody taknak senyum. Hahaha! Dalam kereta pun diam je taknak cakap. Sampai rumah nenek menangissssssssssss. Lantak sana. Jangan drama sangat dengan mak ko. Malas nak layan. Kekeke!

Ekceli memang tak rancang pun nak pergi kerja hari-hari. Buat opis ni senang nak letak barang and ada pekerja boleh duduk sini. Tapi tetiba mak mertua offer nak jaga anak-anak iolls. Katanya tahun 2017 Zuhana boleh la masuk opis buat kerja, mak bukak nursery jaga cucu-cucu.

Tersimpul-simpul mulut nak senyum tapi malu. Acah-acah sopan kan aku ni, biasalah tu. Sejenis perangai keturunan. Haha!

Jadi harini, nak start engine update blog balik. Lama dah jemari ni tak taip lelaju. Selalu jumpa komputer ni bila hujung bulan je sebab nak masukkan gaji, kahkahkah!

Ok nak buat kerja jap. Nanti kita bebel lagi. bye!