Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 18, 2017

Opis Seqy

Mesti ramai tertanya-tanya mana lah Opis Seqy ni. 

Actually aku tak rasa lah rak-rak Seqy yang konon nak acah-acah custome made ni jadi ke tak. Kitorang dah order sejak awal Dec, orang tu janji nak pasang sebelum 15Jan pun sampai sekarang tak kunjung tiba. Bila wasap tanya lagi kononnya nak datang la hari Isnin lepas. Pun tak datang-datang. Lepas tu dia cakap kalau 3 hari dia tak dapat datang dia akan refund. 

OMG, so bad servis dia uolls. So nak tunggu la lagi dua bulan sebab katanya maximum 2 bulan baru siap. Serius la dua bulan okay nak buat rak yang biasa-biasa. Hahaha! Aku tau beli kat Ikea je senang. Terus siap. Tapi disebabkan masih nak menolong orang melayu, so kita tunggu la sampai habis tempoh dua bulan.

Kalau tak kita report polis je lah nak buat macam mana kan. Huhu! Jadi sekarang ni kami mereput je kat dalam opis yang serba kekurangan ni, hahaha! Masuk je stress sebab barang tunggang langgang. Kitorang dua tiga hari ni kalau borak objek utama mesti pasal perabut ni. kekeke!

Nasib baik lah stok banyak yang belum dapat lagi. Ini semua stok free gift tahunan Seqy duduk la kat pantry dulu.


 Korang mana yang tak tau tu, Seqy ada buat Special Gift on January tau. Yang besar tu Diari 2017, yang kekecik tu Notepad.

So sesiapa yang buat pembelian RM200 ke atas akan dapat lah Diari Seqy, sesiapa yang buat pembelian Rm150 ke atas akan dapat Notepad. Tapi bulan Januari sahaja. Gittew.

Beginilah keadaan dorang buat kerja kat luar, haha! Sedih aku menengoknya. Tapi sekarang ni dah okay sikit sebab meja meeting dalam bilik bawak keluar. So senonoh la sikit nampaknya. Hihi!

 Iolls kat dalam bahagia je duduk dengan penuh keselesaan, hahaha! Dorang lantok sana kat luar. =P

Eh lupa nak cerita pasal kat mana lah opis Seqy ni. Sebenarnya kitorang buat dalam rumah je. Rumah ni sewa kat makcik Qery, boleh la nak buat opis sementara. Memula tu mencari gak opis kat kawasan yang macam ala-ala rumah kedai tu. Kan banyak dah sekarang bangunan opis dibina. #dibinaokay.

Lepas kitorang ke Guangzhou, tengok kedai-kedai kat dalam tu tu space dia kecik je, aku rasa besar lagi booth Seqy, hahaha! Tapi bisnes dia satu dunia. Pastu bagitau Qery, takpe lah. Kita sewa je rumah makcik, bila kita ada banyaaak duit sampai terbuang sana sini *ewah* haha, barulah kita bukak opis yang besar sikit.

Tapi still aku mencari-cari opis mana lah tau ada orang nak sewa harga murah yakmat ke kan. Haha! Buat masa sekarang ni kita gunakan la apa yang ada dulu. Konsep redho dan pasrah ni akan berlanjutan sehinggalah habis tahun 2017. Gichuuuu

 Sekian sahaja nak bebel. Doakan Seqy Beauty berjaya tauuuuu uolls. Muah!

2 comments:

f.m.y said...

Tapi rasanya ok la opis kat rumah. Banyak je opis dalam rumah kat Mesia. Nanti deco lawa2.. ade tempat make over sume. Mesti meletop.

mrs kayrul said...

bantal tu empuk sgt..mau sedap landing time rehat tu..hihihi