Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Jan 24, 2017

Gara-gara Stokis Zaimah a.k.a Viruspadu a.k.a nak datang opis

Harini plan nak ke Andalusia lah kononnya. Nak setel urusan ke Umrah untuk stokis yang dapat reward tahun lepas. Tapi masuk opis je aku rasa dah macam hape kejadian dalam bilik aku. Tunggang langgang dengan file and resit semua. Stok pulak terpaksa masuk bilik aku, jadi macam ruangan tu dah nampak sempit. 

Atas meja berselerak, benda ni perkara biasa lah untuk manusia bernama Zuhana. Meja dan selerak berpisah tiada. Aku memang suka je buat kerja dengan keadaan sepah sana sini atas meja. Hahaha! Kalau Qery nampak tu memang dia membebel lah sepanjang hari. Qery dengan aku kan kontra. Dia jenis yang buat kerja kena keadaan yang kemas. Qery lepas dia kerja dia akan kemas balik semua. Aku pulak harini punya kerja, lantak terabur atas meja esok aku sambung. Hahaha! 

Jadinya selalu aku memang kena dengar Qery membebel lah. Benda ni aku dah pasrah sejak 3 tahun lepas lagi. Yela aku kena redho lah sebab dah aku yang buat sepah pun. Kekekeke!

So masuk bilik rasa macam OMG dah tak boleh bla sepahnya ni. Cancel lah pergi Andalusia. Kita organise ofis dulu. Lagipun harini macam banyak benda nak bincang dengan team. Asik keluar ke sana ke sini, bilik sendiri dah macam rumah peninggalan.

Tetiba Lina cakap Stokis KakJeng wasap nak datang opis ambik barang. Terussssss aku kelam kabut masuk gear 5 terus mengemas. Hahaha! Ehhhh takkan la orang datang opis tapi opis huru hara. Angkat meja alih ke depan sikit, alihkan file ke sana ke sini, bukak balik meja-meja keluarkan semua benda susun balik. 

Tengah kemas-kemas dengar KakJeng semekom semekom ketuk pintu. Huihhhhh laju sangat datang. Hahaha! Mana yang aku tak sempat kemas terus sorok bawah meja. Kekeke! Itu KakJeng tak boleh nampak lah sebab meja iolls tertutup. Selamattt... 


Beginilah keadaan bilikku sekarang. Air atas meja tu credit to Abang Zakhir ku sayang, hahaha! Abang Zakhir a.k.a Ode bagi satu katon air Oishi untuk aku, biasalah adik kesayangan kan, lalalala~~

Stok tu macam tak cukup satu bilik stor ke hape tu, hahaha! Sengaja tau buh bilik ni, tak bagi aku nak feeling lapang-lapang sikit.

Ok sambung cerita, KakJeng datang dengan penuh bersemangat sekali, hahaha! Excited nak gi beli baju dinner nanti. Aku pun semangatlah nak ambik insta story, yela bukan senang stokis nak datang opis kan..

A video posted by Sepet Noh (@sepetnoh) on


time dia mengumpat awal-awal tu aku tak sempat nak rekod! Pastu dah cuak takut terkantoi la ngumpat kemain, hahaha! Pastu paksa KakJeng timbang sekali, siap bagi alasan baju berat la, tak berak lagi la, hahaha! 

Tapi many thanks to Stokis Zaimah, kerana dia nak datang lah bilik aku terus kemas. Kalau takkkkkk, bersepah lah sampai hujung tahun diiringi bebelan Qery dan konsep aku hanyalah redho dan pasrah. Gittew. 

Kbye

No comments: