Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Oct 29, 2015

NEELOFA KE FASHA SANDHA?

Semalam, Qery kata nak ajak gi IOI City Mall, nak mencari kasut untuk konvo nanti. Eii perihal kasut dia ni kan, memang payah betul lah. Kelmarin kitorang jalan-jalan kat The Mines, punyalah banyak kedai kasut, semua taknak. Alamanda pun tak jumpa kasutnya.

Singgah Jusco pulak, pun tak suka. Laki aku ni kan, memang cenggitulah perangai dia. Kalau nak cari baju atau barang dia, mau 5 shopping mall. Susah sangat. Aku cakap kat dia, kasut lelaki camtu lah rupa dia. Mana ada design beriya sangat pun. Lagi-lagi kasut casual. Katanya nak cari warna blue black. Bukan aku tak tau dia tu, taknak sama dengan orang lain, hoih!

So semalam mencari lah sampai ke IOI City Mall tu, itupun nasib baiklah ada yang cantik. Kali ni pegi sana tak bawak Izz Qaiser, so jalan pun pegang2 tangan. Lama dah tak jalan anje anje, hahaha! Ada yang pandang-pandang je kitorang, mesti dalam hati tu Ya Allah maksiat dia mana-mana. Kah! Eceh saja lah aku nak cakap gitu konon bajet nampak muda lagi, Puii! =P

Dah jumpa kasut Qery nak tu, kitorang tak beli lagi. Sebab dalam kedai tu sales girl tengah melayan customer. So takpe kita lek lek gi makan dulu. Tengah nak pilih-pilih kedai makan, nampak pulak kedai jual baju baby. Ala yang cam kiosk je tengah2 jalan tu. So gi la tempah baju untuk budak bertuah. Letak nama dia kat baju, letak gambar-gambar kesukaan dia. 


Dah beli, terus gi makan. Aku ni tak tau la simptom tak sedar diri dah datang. Aku sibuk selfie try senyum cmni camtu. Nak dapat jelita katanya, hahaha! Pelayan tempat tu sampai offer nak ambikkan gambar aku, sebab mungkin dia tengok aku cam susah je nak snap gambar sendiri. Tersenget belah sana sini, hahaha! Iyalah, dalam kedai makan tu malap lampunya. Aku mencari faktor cahaya supaya muka nampak berseri-seri, haha! Tu yang beralih-alih aku duduk. 


Qery dah malu. Dia kata Ya Allah malunya Bie, hahahaha! Lantak sana. Aku cakap lah, apa nak malu. Biasalah tu orang perempuan nak selfie. Pftttt.

Padahal sebelum ni aku lah yang paling segan nak selfie. Qery nak snap kan gambar pun aku marah sebab malu nak senyum bila orang pandang. Tapi kenapalah begini perangainya, takpa lah manusia kan memang berubah-ubah, huhu! Siap lepas makan i bukak handbag, bukak bag mekap and topup lisptick sambil bunyi cengkerik krik krik krikkkkk... hahaha!

Habis makan beli roti pulak untuk bagi FIL, yelah Izz Qaiser tinggal sana, so balik nak ambik dia boleh la bagi roti. Pastu masuk kedai kasut tadi. Pilih size, nasib baikla ada size. Aku batu api suruh Qery beli dua pasang, sebab aku malas dah nak ikut dia cari kasut. Hahaha! Belilah dua terus. Lagipun memang cantik-cantik kasut kat situ. itupun bila dah bayar, sekali nampak ada yang lagi cantik. Urut dada betul.


Pastu pi mencari hadiah mak mertua. Minggu ni nak sambut harijadi dia. Pening kepala nak fikir beli apa. Aku tak boleh cerita kat sini, sebab bapak mertua aku pun baca blog. Nanti habis lah pecah rahsia aku pegi kedai mana kan, kahkahkah!

Haih, masa arwah abah aku ada. Abah pun baca blog aku. Kalau lama aku tak cerita pasal abah kat blog, siap tanya lagi kenapa lama tak update pasal dia. Eiiii sibuk betul. Hahaha! Paling tak tahan, buat lawak kat rumah, pastu paksa aku cerita lawak dia tu kat blog. Malas nak layan. huhu! Kali ni bapak mertua pulak baca. Balik rumah makan tengah hari, nanti cerita kat mak mertua aku harini aku cerita apa, hahaha!

Semalam lagi tak boleh bla. Aku balik rumah mertua ambik Qaiser, Qery gi bukak blog aku cerita yang ambil hati mak mertua tu, dia suruh mak dia baca. Viadap sangat kan, hahaha! Termalu-malu aku kat situ.

Ok berbalik cerita tadi, masa beli hadiah mak mertua. Aku cakap lah nak keluarkan duit. So Qery tunggu dalam kedai, aku pi mesin ATM jap. Punyalah ramai orang beratur. Masa jalan nak ke kedai tu, aku nampak Qery tengah tunggu aku kat luar kedai. Agaknya dia tunggu lama nau bini aku ni keluarkan duit.

Q : Dari jauh, kita tengok Neelofa ke ni? Sampai-sampai dekat, Ya Allah isteri Bie! Cantiknya!
S : *Libas tudung*  Eii malas nak layan.

Hahaha! Melampau sangatlah kan... 

S : Haah la Neelofa hidung kemek.
Q : Iya, Neelofa hidung kemek terkena buatan orang.

Gelak dalam hati. Sabo je la ngan laki aku ni.

Q : Itu perut tak nampak lagi. Kalau dah nampak perut, nampak cam Fasha Sandha pulak.
S : *jeling, tapi dalam hati ada sinyum, hahaha*

Qery tu memang cenggitulah perangai dia. Suka ngusik yang entah pape je. Yang tak masuk akal pulak tu. Huhu!

Kbye

GOODIES / PARTY BAG IZZ QAISER

Ok, haritu sapa tanya pasal goodies masa birthday Izz Qaiser, sebab kami buat sendiri. So senang sikit lah nak cerita cari kat mana semua. 

Goodies ni kami ada dua jenis.

1. Untuk orang marhaban
 2. Untuk budak-budak

Untuk orang tua takyah la ye, makan je la apa patut. Hahaha!

So kita mulakan dengan barang-barang untuk orang marhaban. Selalunya kita bagi yasin, air, atau makan kerepek ke apa kan. Boleh jugak bagi yang tu, tapi kitorang malas nak tempah printing yasin bagai, eh kita beli je la barang kat GM KL tu, senang.

 Kerongsang. Pilih la kat sana banyak gila kerongsang pun. Setiap tingkat dia saja. Aku beli dengan kotak sekali, kata pun nak bagi orang kan, kena lah cantik and nampak lah ikhlas sikit, haha! Yang ni tak silap aku RM3 lebih kot, tak ingat lah.

 Tasbih beli dua design ni. Ekceli nak pilih salah satu. Tapi tak cukup 30 set. So campur-campur je la. Ini korang boleh cari kat tingkat 7. Jangan cari tempat lain sebab tak ada pun. Haha! Tingkat 6 ada la, tapi tak banyak pilihan. Harga tasbih Rm2.50 kot, tak ingat sangat.

 Tasbih digital, sebab dah tak ada idea dah. Satu ni RM1.50 tak silap aku. Mana tau kot dorang gi masjid boleh la bawak yang ni je selit kat jari.

Dan yang tak ada dalam gambar adalah

Kayu Sugi, singgit sebatang, haha!
Air Mineral. Sebab mak mertua aku pesan bagi air mineral. Jangan bagi air manis-manis tu. Kawan-kawannya minum air mineral je. Ok lah lagi bagus, murah pun murah, kahkahkah!

Itu je kitorang bagi.

Untuk bebudak pulak. 

 Pi cari ni semua kat GM KL, tingkat 6 kot, takpun tingkat 5. Dia kat hujung2 bucu bangunan. Masa kau nak belok tu ha elok je tepi tu kedai dia. 

Yang warna merah panjang tu color crayon, aku wasap family noh suh bawak anak-anak dorang kalau nak benda-benda ni semua, pastu datang lambat. Ha meratapi je lah sebab goodies bag dah habis, hahaha!

 Pastu ni beli kat mana entah, pasar borong yang memang jual paket besar-besar.

 
Paper bag ni pun beli kat GM sama kedai dengan color2 yang aku beli tu. 

Kos goodies bag untuk bagi bebudak ni RM4 je uolls, hahahaha! Murah kan. Kalau beli color crayon tu kat kedai agaknya dah RM5. Phew!

 So korang pun boleh cari kat GM, semua ada. Kalau korang ramai anak pun pegilah GM tu, beli je kat sana. Anak 5 orang, beli je bebanyak cenggini. Sebab sebulan pastu mesti dorang mintak lagi, color hilang lah, color kawan curi lah, termakan color lah. Hahaha!

Dan lupa nak saya tq kat semua yang hadiahkan Izz Qaiser, memacam ada. Ada yang beli kat Toys r Us lah, amboi baiknya awak beli kat situ. Kami makpak pun gi beli mainan Izz Qaiser kat kedai pemborong tau sebab nak murah, hahahaha!

 Motor ni beli kat area Chow Kit jugak, so dapatlah half price. Kalau beli kat kedai yang biasa-biasa tu opkos la 2 kali ganda harganya. Sib baik lah dekat je Chow Kit pun. 

 Aku tak jual ye benda-benda ni, sapa nak beli dengan harga borong, silakan pegi sana. Mungkin la tak semurah pemborong2 besar, mungkin la dia bagi harga lain kalau orang beli 10 biji, tapi still murah lah dari kedai biasa-biasa. Cuma kau kena angkut sendiri. Gitu.

Eh tetiba cerita pasal beli mainan anak, haha!

Ok harap dapat membantu. Kbye

Oct 28, 2015

MACAM MANA NAK AMBIL HATI MAK MERTUA?

Soalan ni, ramai beno yang tanya. Dari yang dah kawin, sampailah yang tak kawin lagi, hahaha! Amboi siap-siap dah nak prepare ye. Lawak betul lah korang ni. Sebab aku share mak mertua rajin bagi makanan, then semua pun tanya tips, kekeke!

Aku tak pastila apa jawapan bagi soalan tu. Ekceli kita ni dah ditulis pun. Dapat mertua ok atau dapat mertua kurang ok. Rezeki masing-masing agaknya kan. Macam aku, Alhamdulillah sangat. Aku menantu pertama. Kebetulan pulak mak mertua aku tak ada anak perempuan. So bila aku jadi anak menantu dia, mungkin lah dia rasa oh bestnyaaaaa dapat anak perempuan. Ha gitu. hahaha! Aku tak tau lah. Aku pun hentam je.

Tapi mak mertua aku pesan, dia memang anggap aku macam anak sendiri. Sayangnya sama macam anak sendiri. Anak dia manja, aku pun dia manjakan. Ha gitu.

Aku memang tak tau apa tips nak ambil hati mak mertua, sebab aku pun korang paham la. Pemalu dan ala-ala batu je, haha! Aku pernah cerita dulu, aku tak banyak cakap. Kalau orang tak tanya, aku pun diam je. Kalau orang tak mulakan dulu, aku pun bisu je la. Aku rasa family mertua aku pun risau sebab aku ni pendiam sangat. Senyum je pandai, kekekeke!

Apa yang aku boleh kongsikan, yang pertama sekali adalah.. Jangan beza-bezakan mak/ayah dengan mak/ayah mertua. Walaupun hakikatnya semua orang tau, ofkoslah kita lagi berperangai dengan family sendiri, haha! Tapi maksud aku, kita kena pandai-pandai lah sama rata. 

Macam aku, apa aku bagi mak aku, aku akan belikan jugak untuk mak mertua. Telekung cantik nampak ada dua warna, ha belikan satu sorang. Kalau aku belikan barang-barang dalam rumah mak aku, aku akan pastikan Qery belikan jugak something untuk parent dia. Kalau aku hadiahkan barang kemas kat mak, aku akan hadiahkan jugak yang sama kat mertua. Beli kasut biar dua-dua dapat. Tak adalah cam berkira ke apa. Eh mak aku, mesti lah kena bagi lebih sikit. Tak ada lah. Kalau ada rezeki, kalau sesuai dengan mak-mak ku itu, mesti aku belikan sama-sama.

Yang ke-dua, jangan berebut anak. Hahaha! Ada orang, tak suka suami asik ulang alik rumah mak dia. Rasa bengang je kalau suami asik ajak balik rumah parent dia. Eh apalah nak sakit hati tu sangat? Aku pun tak paham. Haha! Mak dia, biaq pi la dia nak tengok ke apa kan. Macam Qery, memang selalu singgah rumah mak dia. Dah kata pun dekat. Qery ni memang anak emak pun, sehari kalau tak lalu rumah mertua aku tu, memang tak sah la. Nampak pagar pun jadi. Kekeke!

Bagus la tu kan, syurga bawah tapak kaki ibu, bukannya isteri pun. Haha! Kalau Qery cam lama tak balik rumah mak dia, aku pun sibuk la bagi hint, tak gi jenguk mak ke, tak rindu ke kat mak tu. Uolls, mak mak ni memang manja dengan anak lelaki. Apa-apa pun selalunya lah, mesti nak anak lelaki. Macam mak aku jugak, anak 9 orang, tapi tetap kalau ada apa-apa, nak abang-abang aku jugak. Huhu!

Kecualilah kalau tak ada anak lelaki, atau ada anak lelaki tapi acuh tak acuh je dengan mak sendiri. Pun boleh jadi. Huhu!

Selalu happykan dorang, dalam erti kata lain bawak lah jenjalan. Aku ni kan pemalu. memang bukan jenis peramah ke apa. Jadi salah satu cara untuk buat dorang senyum n ketawa tu bila bawak dorang jenjalan. Nak harap aku buat lawak hambar atau super spontan tu memang tak mungkin lah kan, hahaha! Jadinya bila bawak dorang jalan-jalan dengan family, sekurang-kurangnya kita pun terhibur sekali. Plus berterima kasih la sebab setuju bagi anak dia kawin dengan aku. Hahaha!

Almaklumlah, aku ni spesis pemalas. Pasif pulak tu. Kerjanya asik nak berkepit dengan Qery aje, tak reti nak campur dengan orang. Sepatutnya dorang boleh dapat menantu yang lebih best kan. Then dorang setuju je pilihan anaknya. So silalah bersyukur and janganlah nak bajet cun sangat, haha! Tetiba bajet cun. Mak aku pun selalu je puji-puji mak mertua aku. Katanya baik orangnya, rajin.

Ha yang paling last sekali, masa doa tu. Selalu berterima kasih kat Allah. Aku selalu cakap camni. Ya Allah, terima kasih sebab bagi mak abah yang baik, adik beradik yang baik, mertua yang baik, suami yang baik, anak yang baik, kawan yang baik, pembeli yang baik, pembaca blog yang baik. Datangkanlah kepadaku segala yang baik-baik, dan jauhkan dariku orang yang berhasad dengki dan segala fitnah dunia. Ha gitu kau. Hahaha! Allah nak bagi orang jahat pun tak jadi ni sebab belum apa-apa nak ucap terima kasih. Kekeke! Psycho beno hambanya ittew. 

Yang dapat mertua baik cam aku tu, kita bersyukurlah banyak-banyak. Yang kurang bernasib baik tu, doa lah banyak-banyak tau. Mohon la kat Yang Maha Menggerakkan Hati, semoga terbuka pintu hati. Kepada isteri yang nak vs vs mak mertua tu pun toksah la buat perangai. Apabenda lah nak direbutkan. Kita semua ni pinjaman Allah je uolls. Sedar diri tu sikit *sambil jeling*. Haha!

Jadi dengan ini aku sajikan gambar aku bersama mak mertua kesayangan.

http://1.bp.blogspot.com/-_9nrCZzn9G4/U3Ag3J0sz7I/AAAAAAAAn_8/sYanIxAu97s/s1600/C360_2014-05-11-21-24-44-540.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-I0tbWmUBon8/Unxb37M9-ZI/AAAAAAAAlR8/sxTN9yszqeg/s1600/C360_2013-10-31-21-35-35-931.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-1g-ZObagML8/VZWJ7wIsAxI/AAAAAAAAq5Y/VAuBFjhpdTg/s1600/20150220_120221.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-IQ5vQeUslPs/U5KJFtgeBJI/AAAAAAAAoX0/vPY5XcpGznQ/s1600/PC170132.JPG

http://2.bp.blogspot.com/-NKcxmDWybyo/VRWXoAYhD-I/AAAAAAAAqh0/l8ZgdW07Gzw/s1600/20150218_210221.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-aEoxoGi32Bc/VIXyRiK3IxI/AAAAAAAAqCE/AjtTtEJl84U/s1600/izz%2Bqaiser%2Baqiqah-496.jpg

Sekian,
Ustajah Zuhana.

Oct 27, 2015

BIRTHDAY IZZ QAISER YANG KE-SETAHUN.

 Ha, baru setahun dah nak sambut over-over cenggini. Eh suka hati aku lah, tak pinjam duit orang pun. *jeling*, haha!

Ekceli, masa tak kawin lagi, aku pun pelik. Kenapalah nak sambut sampai buat parti bagai padahal budak tu bukan tau apa. Budak setahun pun, memang komfem lah takkan ingat benda-benda macam ni. Ye tak?

Setelah aku kawin, ada sorang kakak ni telah membuka hati aku. Ewah, hahaha! Kebetulan memang aku pun setuju sangat dengan pendapat dia. Umur setahun adalah PERTAMA KALI kita dalam hidup anak kita. Aku memang dari dulu benda PERTAMA KALI ni suka sangat nak ingat sampai bila-bila. Benda yang pertama kali kita nak raikan dengan penuh kesyukuran. Ya Allah, terima kasih sebab pinjamkan Izz Qaiser kat kami sekeluarga. 

Ada orang, tak sempat sambut birthday anak pun, ada orang tu tak mampu pun nak belikan kek untuk anak, ada orang tu anak pun tak ada. Sobs, so aku tersangatlah bersyukur dan apalah salahnya buat kenduri kesyukuran untuk anak sendiri sedangkan kita mampu. Lagipun kan bagus bagi orang makan-makan free, kekeke! Aku memang dah bincang dengan Qery, setiap anak kita yang cecah umur setahun, kita buatlah kenduri makan-makan macam ni lagi. Nanti umur 2 3 4 tahun takyah la, kita sambut dengan family je. Yang penting adalah setahun, so bila anak dah besar, dorang ada lah benda nak dikenang. Semoga yang datang tu, semuanya mendoakan kesejahteraan Izz Qaiser, amin. =)


Oklah berbalik kepada cerita birthday Izz Qaiser ni, kebetulan memang jatuh pada hari raya terakhir. So kitorang pun dah alang-alang tu, buatlah sambutan hari raya sekali. Kitorang invite dalam 200 orang, tapi aku rasa lebih 200 orang yang datang. Goodies untuk budak-budak aku buat 100+, TAK CUKUP okay!! Huwaaa, kesian sangatlah siapa yang datang hujung-hujung tu. Dapat belon je. Huhu!

Goodies buat sendiri, memula ingat nak tempah je. Tapi haritu berjalan ke GM, nampak pulak barang mainan untuk budak-budak, terus beli. Pastu pegi pasaraya borong gula-gula yang murah-murah. Jadilah goodies yang poyo ni, haha!

 
 Aku dengan Izz Qaiser sampai lambat. Pagi tu marhaban ekceli pukul 10 ke 11 aku tak ingat sangatlah. Aku datang masa orang tengah marhaban. Biadap sangat kan, hahaha! Patutnya nak raikan anak kau, kau datanglah awal sikit. Ini tidok, orang dah start marhaban baru nampak kelibat.

Bukan apa uolls, Qery ekceli dah sampai rumah mak dia awal pagi tu, tapi catering sampai lambat sikit. Orang photobooth pun still tengah set up dorang punya tempat. So dia tunggu catering sampai, then baru dia ambik aku kat rumah. Aku sampai-sampai sana terus snap gambar, nak masuk rumah dah tak boleh sebab orang tengah marhaban.

 Lupa nak bagitau, tema kami adalah LEGO. Beli baju pun nak warna ala-ala lego.


 Suka nau main ngan paksunya.

 
 Awal-awal anak murid Qery dah sampai. Qery jemput satu kelas je, tapi ko pepaham lah budak-budak, bila rehat kang dia tanya kawan kelas lain tak pergi ke befday anak cikgu Kay, dah habis semua budak nak datang, hahaha! Aku tak kisah pun, nak datang silakan. Tapi lagi terharu, anak murid dia yang dah tak sekolah situ pun ramai gila datang, ada yang dah sekolah menenah, ada yang dah habis sekolah. Sayang sangat awak kat Cikgu Kay ye. Lelaki pulak tu yang datang, huhu!

 Marhaban dalam rumah



 Dari duduk, sampailah berdiri, hihi!

Habis je, terus aku masuk salam-salam. Masa Aqiqah Izz Qaiser kumpulan marhaban ni jugaklah yang baca doa. So dorang tengok Izz Qaiser kecik sampai lah setahun umurnya.


Alahai makcik-makcik ni, takyah la bagi duit. Segan tau nak ambik. Kita jemput orang datang makan and doakan anak kita yang bagus-bagus je. Hampir semua pulak tu datang masukkan duit kat dalam poket Izz Qaiser. Semoga murah dan mencurah-curahlah rezeki dorang semua. Amin.

 Sesi bergambar.


 Lepas marhaban, terus pelawa dorang makan. Dah tengah hari mesti perut dah kriuk kriuk kriuk, huhuh!

 Snap gambar dengan mak mertua pulak.

Alololo, so sweet Qery peluk-peluk mak dia, auw! =P

Sementara tak ramai orang lagi, baik kita snap gambar kat sini, kang dah ramai kang sibuk nak melayan tetamu.





Ini semua kita tempah tau, bertuahla kalau aku buat sendiri. Manalah kreatif sampai cenggini sekali kan. Sujud syukurlah Qery kalau isteri dia serba boleh, hahaha!











 Banyak lagi, malas nak edit gambar dah, huhu!

 Andak adalah orang pertama (keluarga belah aku) yang sampai. Hoih datang awal ni mesti sebab dah lapar kan, hahaha! Datang-datang terus makan, memang terbaik sangat. kekeke!


Kitorang ada jemput badut jugak tapi badut ni just buat belon je lah. Budak-budak kan suka belon yang kartun-kartun tu.

 


 Masa ni dah ramai dah, tak putus-putus orang datang.

Tapi kebanyakkanya aku tak kenal sangat, kawan-kawan FIL, jiran-jiran kat situ, kawan-kawan Qery. Manalah aku kenal sangat, ada yang kenal tu berapa kerat je.

 Budak dah pandai jalan. Hihi! Qaiser 11 bulan dah boleh jalan sikit-sikit, bila setahun tu memang nak jalan jelah dia.


 Suami isteri poyo.



 Pembuli. Huhu!

 Ya Allah, makanan dia sedap gila. Kawan-kawan aku yang datang semua tanya sapa masak. Aku bagitau lah aku masak. Tapi aku sendiri pun tak percaya aku masak, hahaha! Eh opkos lah abang n kakak catering kesayangan kita KHAFA CATERING, klik kat situ aku pernah buat entry pasal dia dulu.

 Meriah sangat masa ni, budak-budak sampai beratur lah nak snap gambar kat photobooth, huhu!


 Kak Murni, kakak angkat Qery.

 Ha nampak tak budak lelaki baju putih pakai spek tu, dia tu bekas anak murid Qery jugak, sanggup kau datang, haha!

Bila dah ramai-ramai budak datang, kitorang pun apa lagi. Jom lah potong kek.


 Habis je nyanyi lagu, berjujuran air mata anak aku, terharu ke apa tak tau lah, haha!




 Suh tiup lilin taknak.


 Terpaksalah makpaknya yang tiupkan. Susah pulak nak padam, habis kembong2 pipi i, huhu!

 Guru Besar Qery pun datang.

 Anak murid cium tangan, hewhewhew!



 Oh Syah adik ke dua Qery takde, dorang pegi honeymoon. Baru kawin lah katakan. Hihi!



 Masa ni Izz Qaiser dah tertido dah.


 Mak and mak sedara Qery.

 Ode baru sampai. Dia cakap kat aku, Ode pegi rumah kau tengok tak ada orang. Ingat buat kat rumah ko, huhu!

Uish, memang tak la buat kat rumah aku. Nak parking pun boleh buat gaduh tau. Punyalah susah and sempit. Kalau rumah mertua senang sikit, sebelah sana ada jalan raya besar, boleh parking tepi sana. Kitorang pun ada upah Rela jagakan parking.

 Kaklang sampai bersama-sama Ode.


 Kak Ida kawan sekelas dengan Qery kat UPM.

 Sepupu Qery.



 Mak n mak mertuaku. Hihi!

 Kawan aku 3 orang je yang datang, hahaha! Jadiklah. Syikin, and Izzah. Dorang ni single lagi, silakan ngorat.

 Burn cikgu satu sekolah dengan Qery.


 Dalam rumah ni semua family belah aku. Semua anje anje nak makan kat dalam rumah, nak makan tempat ber ekon. Huhu!

 Kak Nur kesayangan. Dialah yang buat hiasan majlis Izz Qaiser. 


 Inilah salah sorang kawan aku yang datang, Ain. Geng sama-sama belajar kat MSU. Dia ni paling aku sakit hati masa belajar. Dia boleh hafal satu subject tu tak sampai 30 minit. Kiranya memory dia memang kuat sangat. Aku pulak jenis slow, aku tak boleh and lemah sangat bab mengingat lagi-lagi menghafal. Bila nak exam tu, dia mula lah sibuk hafal kuat-kuat luar kelas. Aku selalu sound dia "Ain ko boleh senyap tak? Stress betul aku dengar", hahaha!

Haih, meriah sangat lah majlis kali ni, air sampai tak cukup padahal dah 2 kali buat. Kelam kabut orang catering tu pegi kedai beli ais. Haha! Goodies pukul 2 lebih dah yilek, padahal majlis sampai pukul 4. Tapi sampai manghrib pun orang still datang. Huhu!

Makanan tinggal laksa je. Yang lain habis.

 Bergambar dengan mak sebelum mak balik.

 TQ Kak Nur, since saya bertunang, kawin belah saya and Qery, majlis buaian berendoi, and sampai sambut befday Izz Qaiser pun Kak Nur sanggup buatkan. Nak melayan Qery punya taste bukan senang uolls. Qery ni Mr Cerewet. Dia nak apa yang dia fikir tu mesti jadi and paling tak pun sedaplah kat mata dia. Padahal isteri dia sendu je kan, hahaha! Kak Nur ni je lah yang sanggup layan kami suami isteri and anggap kitorang ni macam family dia jugak. Qery mengada-ngada nak macam tu macam ni pun dia layan jugak, huhu!

And Thanks Khafa Catering, since bertunang, kawin belah Qery, majlis aqiqah Qaiser, and majlis befday, tak pernah masak tak sedap. Semua sedap-sedap belaka. Selalu bagi lebih dari yang di pinta, Tq jugak hantar pekerja yang ringan tulang. Hihi!

2 orang ni memang aku suggest sangat kat korang, sebab selama ni tak pernah lagi menghampakan aku. Hihi! 

Nak kawin call Kak Nur. 0122559769
Nak catering call Khalid. 013-664 6300.

Pernah buat review untuk dorang dulu. KLIK SINI.

TQ semua yang sudi baca. Bye.