Followers

nuffnang

Video Iklan BB Cream By Seqy Beauty di TV9

Nov 28, 2014

BB Cream SQB Dalam Majalah Ibu & Anak

Amboi, ambik kesempatan betul tayang produk dalam Majalan Ibu dan Anak. Hahaha!

Sebenarnya motif utama masuk majalah Ibu dan Anak ni untuk aku dan Izz Qaiser. Nak kongsi tips dan perjalanan cerita sepanjang menjaga anak, penjagaan berpantang semua. Tapi dah alang-alang tu. Sambil menyelam minum air sampai tersedak kauu.. Hahaha! 

Masa Kak Fiza contact aku untuk temuramah, Izz Qaiser tak sampai 2 bulan pun lagi. Baru habis pantang je. Segan jugak nak cerita sebab anak baru berapa bulan je pun dah kecoh2 nak share tips bagai kan. Haha! Tapi peluang bukan datang selalu. Maka kita setuju je..

Best borak dengan Kak Fiza, santai-santai je. Peramah pun iye tak ada la kekok ke apa. Masa Kak Fiza sampai aku tengah pakai tudung, hahaha! Mekap pun tidak, kelam kabut apply bb cream (promo sangat ni, haha), pastu pakai liptint. Kelam kabut sebab uruskan postage, then Qery pulak baru balik rumah, so barulah aku boleh siap2 pakai baju cecantik sikit. Tak caya tanya Kak fiza tau sebab dia tunggu aku bersiap. haha!

Ada macam-macam la borak. Pasal macam mana aku jaga pemakanan, macam mana pantang sendiri, macam mana urus perniagaan online, macam mana urus anak semua. 




Kalau korang nak tau boleh la beli majalah Ibu dan Anak keluaran bulan Dec.

Walaupun BB Cream keluar kat majalah Ibu dan Anak, aku tetap rasa bestnya. Hihi! Harap2 nanti ada la majalah lain nak interbiew lagi. Auwww.. Ngengada sangat meminta2. Haha! 

Mana tau kan kan....

Okbye =)

Nov 27, 2014

Harga langsir murah gila + boleh beli bb cream sekali dan jumpa blogger-blogger popular.

Wah gitu, blogger popular lah sangat. Hahaha! Rasa nak lempang diri sendiri.

Korang korang yang suka hias-hias rumah tu meh la terjah SARAH HUGHES GLOBE. Harga kain langsir MENJUNAM JUNAM KERAT LEHER habaq hang. Yang RM50 semeter jadi RM15 semeter.

Yang terpaling murah RM5 semeter pun ada. Bergantung kepada fabric tau. 

Nak beli untuk diri sendiri yang semeter RM15 pun boleh, pastu belikan untuk mak/mertua semeter RM5 pun boleh. Muahaha! Keji sangat. 

Tapi tapi tapi..

2 hari sahaja okey

 Please save the date :

29 dan 30 November 2014
Sabtu dan Ahad

Lvl 7
Sarah Hughes Globe Jalan Tuanku Abd Rahman Kuala Lumpur

11 am - 4 pm only ya

Korang terjah blog Kak Moon ni ye kalau nak penerangan lebih lanjut. Sebab harga tak selalu menjunam. Rugi yang amatlah kalau korang tak beli, nak new year ni mana lah tau nak vok vok ke kan.

Sambil-sambil korang beli kain langsir tu, meh la beli BB cream kita sekali, sebab family Noh akan bukak booth kat sana selama 2 hari. Boleh jumpa blogger-blogger SENDU ni. Hahaha!

Eh tadi cakap blogger popular, kenapa tetiba cakap blogger sendu ni. Eh ehhh.. yang popular bukan blogger family Noh, tapi tu ha blogger Kak Pilla and Kak Peej tu. Insyaallah Kak Engku (Elly) pun ada join. Blogger kak Atie *tart nenas mama* pun ada tau. Korang boleh beramah mesra dengan dorang semua ni.

Nak beli shawl byceeranoh pun boleh, meh datang hari Sabtu. Hari Ahad pun boleh beli shawl dengan Kak Pilla kite. BB cream bukak dua hari so tak kisah la korang nak datang sabtu ke ahad.


Tapi untuk dapatkan harga kain langsir murah kena dapatkan badge VIP dulu tau. Naik tingkat 7 kena jumpa blogger dulu. Ok tipu. Hahaha!

Naik tingkat 7, cari Kak Moon. Badge limit untuk 200 orang sahaja. Sabtu 100, Ahad 100. 

Pastu sila singsing lengan baju angkat kain tinggi2 rebut kain langsir. Amboi..hahaha! Jangan sampai camtu sekali ye. Tak kemana kain tu. Belilah dengan iman di dada. *Gelak tutup mulut*


Memandangkan Kak Pilla n Ceera n Kak Atie ada buat special price untuk jualan kat booth nanti. Insyaallah Seqy Beauty pun ada buat special gifts untuk 10 pembeli pertama (Sabtu dan Ahad)

10 pembeli BB Cream SQB pertama akan dapat free goodies.

Dan Dan Dan...

Untuk sesiapa yang nak jadi agen masa kat booth pun boleh. Sediakan Rm350. Then kita akan bagi free goodies. =)

Terlajak Cantik!

Nov 26, 2014

Product Seqy Beauty Lulus KKM

Hati aku tengah bertenang je sekarang ni, sebab barang dah sampai beribu-ribu lemon. *lemon tu tipu*. Hihi! Masa tak ada stok, seram. Nak tengok handfon pun fikir banyak kali. Serba salah dengan agen-agen. Dah bagi orang semangat, sekali kau tak ada barang. Dah kenapa?

Sekarang barulah aku tau betapa risaunya hati Fellina masa Vit C dia tak ada stok. Doa-doa lah nanti aku boleh buat kilang sendiri ye. Aminnnnn.

Sebelum ni memang ramai je yang banyak tanya soalan

'Selamat ke'
'Sure ke tak bahaya'
'Hakis kulit ni'
'Boleh percaya ke'
'Kenapa tak buat packing biasa bekas plastik tu'

Masa mula-mula nak keluarkan produk ni, memang seribu satu perasaan jugak la. Takut tak sesuai dengan orang. Iye la. Aku try kat kulit aku best. Tapi tak bermakna kulit orang lain sesuai kan. Itu lah yang was-was. Tapi aku cuba jugak. Berjaya atau gagal belakang kira. Sekarang ni kita cuba je.

Alhamdulillah, dari 100 pembeli, mungkin sorang je la yang tak puas hati. Tak puas hati pun mungkin dengan packaging.

Aku pernah je beli krim foudation n bb cream yang agak mahal macam M**, C******, T****** dan murah macam S****, M*******, L***** G******, haa teka lah sendiri. Kebanyakkan semua berminyak. Bila pakai mula-mula nampak ok. Lepas tu bila apply bedak dah cam tebal seinci. Pulak tu bila lama-lama dia macam bertompok-tompok. Bila touch up dengan bedak jadi tak rata and nampak sangat tak natural. Nak cuci pulak kena 2 3 kali baru betul2 hilang.

Tapi dengan BB Cream SQB ramai share testimoni yang positif. Paling kerap sekarang ni ramai bagitau muka tak berminyak atau kurang berminyak banding dengan jenama yang dorang pakai sebelum ni. Ada banyak testimoni korang boleh check kat ig SeqyBeauty.

Sebelum ni siapa-siapa yang beli BB Cream SQB kotak dia macam ni.



Tapi, untuk second batch. SQB akan keluarkan 3 warna lagi,

Code 1 : Light (Soon)
Code 2 : Natural
Code 3 : Dark (Soon)

Cuma Code 1 dan 3 kita still belum jual lagi. Stoknya belum sampai. Nanti dah ada akan diwar-warkan di sini. 

So yang first batch yang aku keluarkan semuanya warna natural *Code 2*


Jangan risau. Dalam dia tetap sama. Cuma kita nak membezakan warna sebab tu letak code 1 2 and 3.

Isu KKM yang sebelum ni macam-macam lah customer tanya pasal selamat ke kandungannya. Jangan risau dah. BB Cream kita dah lulus KKM.


Dengan harapan, kuranglah pertanyaan pasal ingredient. Sbb kadang2 yang tanya tu bila aku terangkan dia tak paham pun. Saja2 tanya nak mengeratkan silaturrahim barangkali. Kekekeke!

Untuk pengambilan agen. Ramai yang wasap and pm aku. Aku still tak dapat nak reply lagi. Insyaallah sebelum sabtu ni aku akan balas semua wasap. Offer untuk jadi agen RM350 masih lagi di buka sehingga aku tutup untuk second batch pengambilan agen. Lepas ni untuk jadi agen dah jadi harga lain ye.

Please yang serius sahaja ye, sebab aku memang nak limitkan agen memandangkan stok terhad.

Untuk sesiapa yang tertanya-tanya pasal gambar ni..


Ada ramai tanya nak beli cleanser. Padahal barangnya still dalam proses. Hihihi! Actually aku kalau boleh nak jual barang bila KKM dah approved. So senang a.k.a malas nak jawab pertanyaan 'selamat ke tak' 'apa ingredient dia'. Kita akan dapatkan KKM dulu then baru jual. Setakat ni, barang mana yang dah ada, apa yang baru dari SQB, aku akan update kat blog. Kalau korang cek kat web ada macam-macam produk yang KKM approve tapi aku tak update, maknanya aku tak jual lagi la tu. Hihi!

Tapi rasa seronok jugak bila barang belum ada tapi dah ada yang nak beli. Suka lah hati kite tu.. =)

Ok satu lagi problem yang biasa aku dapat sejak meniaga online adalah kotak kemek. Problem ni bukan barang aku je. Semua produk yang berkotak memang function dia melindungi barang dalam tu. BB Cream SQB berkotak memang untuk lindungi botol dia, nak janji 100% barang sampai ke customer kotak tak kemek memang tak dapat. Sebab kita kena paham jugak barang2 pos laju banyak. Ada yang dorang dapat jaga kualiti, ada yang kadang2 dorang terlepas pandang. Ikut nasib la tau. Kalau barang dalam pecah baru inform agen ye. Kalau kotak kemek ampun maaf dipinta. =)

Ada yang tanya kenapa tak buat plastik macam BB Cream biasa yang ada jual kat watson tu. Ok begini. Salah satu risiko bila buat bb cream dalam botol plastik macam kat bawah ni adalah....


Bekas ni tak tahan suhu panas. BB Cream akan cepat rosak kalau terkena suhu panas dan boleh berubah warna. Kebanyakkan BB Cream yang buat bekas macam ni dorang jual kat dalam tempat ber-aircond. Memandangkan penjualan kita sekarang ni adalah by postage. So aku takut suhu dalam van poslaju tinggi boleh ubah warna dan texture bb cream.

Ha sampai macam tu sekali explanation. Aku pun tak sure lah kenapa ramai sangat orang tanya itu ini pasal ingredient, pasal bentuk bekas, komplen itu ini yang kadang2 tak tercapai dek akal pun. Hihi! Cuba beli produk omputeh tu, tak sesuai pun korang diam je kan. Ingredient entah apa-apa pun orang x kisah. Tapi bila orang melayu berniaga alahai macam-macam persoalannya. Kadang2 rasa pelik juga. Tapi takpe lah. Dugaan hidup. Muahahaha!

Sesiapa yang nak beli boleh refer agen-agen ye. Atau korang boleh follow ig SeqyBeauty. Kat situ ramai agen yang komen2. Boleh beli kat dorang. Agen2 kat blog akan di update sebelum hari Sabtu. Nak jadi agen tunggu tau tau tau. Hihi!

Apa-apa info pasal BB Cream akan di update lagi nanti. TQ sebab baca sampai habis. Mihmihmih! Byebyebye. Muah!

Nov 24, 2014

Senyum Kambing

Sejak lahirnya Izz Qaiser di dunia, aku hampir meninggalkan tanggungjawab ku kepada suami. Eceh...Dan ala-ala cite Mah je ni. Hihihi! Selalunya aku jarang komen pasal isu-isu terkini ni sebab tak ada kene mengena dengan aku. Tak kuasa nak tambah dosa. Dosa terkumpul ni pun belum tentu diampunkan. Sobss..

Tapi aku rasa, sebagai seorang perempuan, isteri, dan ibu. Memang tanggungjawab kita besar dan kadang2 kita penat dan buat-buat lupa. Ofkos aku sebelahkan Mah tu. Sebab kita perempuan je yang akan paham betapa penatnya menjadi seorang ibu. Tapi sukati lah Kak Mah oiiii, nak terima balik suami dia ke tidokkkk. Itu tiada kene mengena denganku.

Bila baca karangan tu kan. Aku bukan fikir situasi Kak Mah dengan suami. Tapi terus terfikir suami sendiri. Sejak ada Qaiser ni, memang aku dah tak bangun buatkan dia air. Tak hantar dia sampai depan pintu. Tak salam pun. Durhaka sangat ni. Huhuhu!

Seriusly, dengan kebizian sekarang. Aku sejujurnya bagitau aku tak masak langsung dah. Diri sendiri pun tak terurus. Mungkin masih lagi nak serasikan diri dengan keadaan. Anak kecik memang susah sangat nak urus masa sebab waktu tidur dia tak tentu. Plus dia nak kita teman dia je bila dia bangun. Kadang2 aku nak mandi pun tunggu Qery balik.

Patutnya suami balik kena wangi2. Ini tidak. Bau susu masam. Kehkehkeh! Betapa buruknya perangai aku sekarang, tapi Qery diam je. Dia tak de merungut aku tak masak ke, tak mandi lagi ke. Selekeh ke........

Tapi dalam hati dia mana lah tau kan. Semua suami nak isteri cantik2 , wangi2. Start malam tadi. Ekceli aku tak tidur seharian. Siapkan parcel untuk agen. Tengok jam dah pukul 5.30 pagi. Badan penat tapi tak boleh tidur.

Jadi, aku ada masa sikit nak fikir pasal tak baiknya tak layan suami elok-elok. Bukan susah pun buat air pagi-pagi. Bukan jauh pun nak hantar suami sampai depan pagar. Bukan susah nak cantik-cantik mangi-mangi bila dia balik. Tak masak takpe la. *eh tetiba skip masak dah kenapa, haha* Dasar sangat.

Harini dah start cuti sekolah. Tapi selalunya cikgu belum cuti lagi. Seminggu selepas cuti dan seminggu sebelum sekolah bukak, selalunya akan ada meeting kan. So harini Qery bangun lambat sikit. Aku pun buatlah air nescafe 3in1 tu. Sambil kemas sikit-sikit rumah.

Pastu Qery cam terkejut kenapa rumah bau nescafe. Lols. Nampak sangat kan. Hahahaha! Pastu aku pun hantar dia sampai depan pintu, siap bukakkan mangga. Cium tangan. Hantar mesej i love u. Siap ada muah muah lagi. Mata tak ke atas pun tau. mihmihmih!

Tersenyum2 la Qery nak masuk kereta tadi. Malu lettew. Sebab masa aku nak salam dia, aku sempat bagitau...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


...


Dah 100 hari tau

(>_<)

p/s : Saja nak melawak hari Isnin dengan korang. Jangan nak Monday blues sangat ye. Huhuhu!

Nov 23, 2014

Berleter di malam hari

Hallu everibadehhh...

Tetiba rasa malam ni nak update. Sekarang masa aku menaip ni pukul 12.40 pagi, nanti tengok pukul berapa siap eh. IzzQaiser tengah tido, laki iolls pun tengah tido. Sesambil tengok running man rasa naluri nak update blog tu datang. Ok takyah naluri sangat pun tak pe sebenarnya. Saja nak kencang2. Hihihi!

Lama kan tak update. Pasal aku susah hati sebenarnya. Stok BB Cream memang HABIS. Sesiapa yang terus buat payment kat aku, memang aku pas terus kat agen yang masih ada stok. Tapi dah boleh bertenang sikit sebab BB Cream SQB dah LULUS KKM. Yabedabeduuuuu....!! Alhamdulillah sangat-sangat. Bukan apa, kesian agen2 SQB nak menerangkan BB Cream SQB selamat kat customer. So lepas ni jangan ragu-ragu lagi ye.

Ramai yang macam, 'Ala Sepet ni lama tak update, boring laaaa camni'

Hihihi! Saja bagi hidung kite kembang ke hape? Bukan tak nak update tau. Sebabnya kalau ada benda nak cerita, aku terus cerita kat Qery. So nak cerita banyak-banyak kali dah kenapa kan. Hahahaha! Selalunya nak cerita kali ke dua dah malas tahap mak lampir. Dulu masa tak kawin lagi boleh la. Ada banda nak cerita je terus update kat blog. Sebab dulu nak call Qery memang tak kot. Masa bercinta jarang kolling2, nak cerita apa-apa nanti jumpa baru cerita. So nak tunggu nanti jumpa tu, baiklah cerita kat blog dulu.

Sekarang ni ada anak. Masih kecik dan pandai nak jaga diri sendiri lagi. Mihmihmih! Tak boleh diduga perangainya. Kadang2 ok. Kadang2 meragam. Kadang2 nak melekat je. Jenis tak nak minum susu botol pulak. Adoi. Susu badan masuk botol pun dia tak mo. Dia tak suka kot. Itulah yang susah.

Haritu tinggalkan anak kat rumah mertua sebab kena ikut Qery tengok teater, lecturer dia kata wajib pegi. Baru sampai, sekali mak mertua call suruh balik. Muahahahaha! Sebab anak aku menangis tak berhenti, pastu taknak minum susu botol. Adehhh.. Baru-baru ni beli puting yang lain bagi dia try. Nampak cam ok sikit, tapi ikut mood dia. Cuma yang tak ok, lubang puting tu besar sangat kot. Qaiser selalu tersedak.

Esok Ahad kan, nak mengambil stok BB kat kilang. Kali ni order beribu-ribu kotak. Takut and seram kalau-kalau stok tak cukup lagi. Dah dapat stok kat tangan baru kita akan open agen balik ye. =)

Oklah, dah malas nak taip. Bye2


Nov 9, 2014

Pre-Order untuk Agen BB Cream SQB

Oleh kerana ramai yang nak jadi agen tapi stok dah hampir habis. Jadi aku bukak balik pengambilan Agen sehingga 9 November 2014.

Barang akan di pos selewat-lewatnya 18 November 2014. Kepada yang buat pre-order dengan full payment, nanti korang akan dapat FREE sample BB cream berlainan warna / sample Cleanser SQB / lip tint (sama banyak dengan barang yang korang order)

Buat masa sekarang, korang boleh cek kawasan mana yang masih available untuk jadi agen. =)

PROMOTION : MINIMUM MODAL RM350

Klik kat setiap negeri untuk tengok kawasan mana yang available

Perlis
Kedah
Kelantan
Terengganu
Pulau Pinang
Perak
Pahang
Selangor
Kuala Lumpur
Putrajaya
Negeri Sembilan
Melaka
Johor

Labuan , Sabah, Sarawak semua available lagi.

Nov 6, 2014

Happy Berganda

Harini malas nak layan 30days challenge, huhu. Saja nak bagitau iolls gumbira bila dapat agen yang super kelakor. Hahahaha!

Aku ada buat group wasap untuk agen2 SQB.Yela senang sikit kalau ada info ke apa terus bagitau kat situ. Nak wasap sorang2 benda yang sama macam leceh pulak kan. Mula-mula bukak peluang untuk agen, aku tak terfikir pun yang kakak-kakak aku akan join jadi agen. Ceera aku tau la sebab dia memang dah start jual tudung, so dia tak ada masalah nak pegi pos semua.

Tetiba kaklang wasap tanya aku boleh tak dia nak jadi agen. Eh eh ehhhhh, mesti lah boleh sangat kan. Lepas tu Kak Ninie pun wasap bagitau nak jual. Esoknya cek pm kat facebook Kakcik pun nak jadi agen. Lepas tu tetiba Andak wasap pagi-pagi bagitau dia nak jadi agen. Eh suka lah hati kite tu. Hahahaha!

Kalau arwah abah ada mesti dia happy semua anak dia berniaga. Sebabnya dulu arwah abah selalu tanya aku, kakak-kakak ko taknak buat online jugak ke. Ofkos lah dorang nak, tapi mungkin belum masanya lagi kan. Masa tu kaklang je yang buat online sama-sama dengan aku. Tiap kali melawat arwah abah, mesti abah tanya 'Kaklang bisnes Ok?'

Mestilah ok. Kaklang hebat kot. Haha! Kalau lah arwah abah ada lagi mesti dia happy and tiap2 minggu mintak macam-macam kat anak-anak dia. Kekekeke!

Pastu seronok bila customer yang selama ni beli itu ini, beli macam-macam sejak aku start meniaga tetiba kata nak jadi agen. Kebanyakkan agen aku adalah customer yang beli BB Cream, hihi! Dorang suka, pastu risik-risik dengan aku suruh open agen. Maka baiklah...

Aku happy bila agen bagitau ramai customer dorang puas hati. Try sekali terus beli. KakJeng pulak cerita dia letak kat surau lepas tu tulis note suruh try, kalau suka nak beli terus contact KakJeng. OMG KakJeng jual bagaikan halilintar. Tetiba je nak repeat order lagi. Takuit kite. Kaklong kawasan Seremban sangat. Hahaha!

Aku ni memang kurang pandai bagi kata-kata semangat. Tak ada ciri-ciri ketua langsung sebenarnya, hahaha! Tapi dalam group tu dorang semua share idea, share pengalaman, bagi kata-kata semangat. Aku tukang baca je sebab aku memang tak sempat sangat nak join. Izz Qaiser ni tak tentu. Ada satu hari tu dia nak melekat je taknak berenggang langsung. Ada hari dia ok. Biasalah anak kecik kan. Plus aku masih jual produk lain macam tabita ibu putih semua. So kena layan customer jugak.

Penat? Penat tapi seronok. Rasa berbaloi dengan apa yang kita dah usahakan. Seronok bila dapat tolong agen-agen. Seronok bila dorang happy. Aku ada banyak plan lepas ni. Ada bermacam produk nak keluarkan. Sekarang tengah tengok bahan2 apa yang sesuai, tengok try sendiri. Kalau ok baru proceed. Gitu.

Sekarang kalau ada agen baru berminat memang ambik pre-order je sebab tengah tunggu kilang siapkan, KLIK SINI kalau korang berminat nak jadi agen. Aku tak kata yang aku dapat tolong agen 100%. Cuma aku bantu apa yang termampu. Aku letak senarai nama korang kat blog. Share kat ig n fb. Tengah process nak iklankan kat beberapa orang blogger. Yang selebihnya ikhtiar kita sama-sama tau.

Aku segan sebenarnya bila agen2 panggil bos bos bos, hahaha! Sebab rasa macam kuli lagi kot. Kalau bos aku dah goyang kaki arah orang je kan. Tapi aku rasa better aku belajar dari bawah. Semua process kena belajar. Dari sekecil-kecil kuman sampai sebesar-besar alam, kena tau buat supaya kalau ada staff *kalau ada, hihi* dorang tak boleh nak tipu kita. Gitu.

Aku paham sekarang ni semua benda mahal. Itu mahal ini mahal. Kadang2 sesak tengah bulan. Memang paham sesangat. Aku pun pernah kerja dengan orang dulu. Aku rasa ramai kot sekarang yang dah berjinak-jinak jual itu ini nak tolong suami , nak bantu keluarga. Dulu aku buat bisnes online bukan sebab nak jadi kaya pun. Cuma nak lepas sebulan sebulan. Serius tak tipu. Sebab gaji tak cukup. Cukup la kalau tak shopping. Tapi mampukah kita tak shopping. Kita kerja setengah mati, tapi tak dapat nak hiburkan hati pun. Dah la kerja stress kan. Sebab tu la aku start bisnes online.

Korang pun boleh try bisnes pelan-pelan. Maaflah aku memang kalau boleh nak buat dropship. Sebab aku paham bukan semua orang ada modal. Walaupun promo modal Rm350, tapi bukan semua orang yang mampu. Korang kalau nak jadi dropship bolah tanya-tanya agen SQB, sebab aku perasan dorang ambik dropship. So harap dapat bantu sikit-sikit. Dapat RM50 sebulan pun siapa nak bagi kan.

Mungkin bulan ni dapat Rm50, mana tau bulan depan dapat RM100. Rezeki ni kita tak boleh jangka. Kita doa je banyak-banyak. Yang penting niat jangan terpesong. Niat lah nak bantu suami ke, nak ada simpanan nak kawin ke, nak simpan untuk anak ke, nak simpan nak buat umrah ke, mesti Allah bagi kalau niat kita baik. Jangan la mula2 je dah niat 'aku dapat duit ni nak enjoy sakan'.

Pastu macam aku pernah bagitau dulu, jangan pernah tinggal sedekah kat mak bapak. Masa bagi tu mintak mak bapak doakan sekali korang murah rezeki. Doa tu penting sangat. Aku ni sampai sekarang rasa menyesal tak sudah lambat bagi arwah abah duit belanja. Selalu cam terkilan je. Dia jaga kite berpuluh tahun, bukak kedai siang malam tak ada cuti, tapi susah beno nak spend sikit untuk dia. Haihhhh.... Itu aku ye, jangan nyesal macam aku nanti. Sob sob sob

So, kalau korang berminat nak jadi agen, boleh contact aku. Tapi sebelum tu mintak korang cek dulu kawasan mana yang available. Sebab kalau korang tanya aku kawasan mana yang kosong, aku tak boleh nak jawab, sebab aku tak ada depan laptop 24H. Sekarang ni setiap malam aku akan update kawasan semua.

Masih belum terlambat nak mula. Tak ada yang terlambat dalam dunia ni selagi kita masih hidup. Ecewah, haha! Yang penting kena usaha. Kalau harini tak ada customer, mungkin esok, atau lusa, atau minggu depan. Yakin dengan rezeki Allah, banyakkan sedekah, solat dhuha. Insyaallah senang rezeki nak masuk.

Jom kita sama-sama tingkatkan taraf hidup =)

Wasap 012-2678134

Tips berbisnes aku tak ada,tapi aku pernah tulis macam mana aku mula berniaga. Mungkin dapat bagi inspirasi kat korang yang baru nak berjinak-jinak. Baca SINI

Nov 5, 2014

Day 3 : Sesuatu Yang Menguatkan Anda

Family. Okos la Allah SWT yang pertama-tama, tapi lepas tu adalah family. Kbye

Dah..

Boleh jawab camtu je kan. Hihi!

Ada orang mungkin akan pilih kawan atau pun best friend. Lain orang lain kekuatan dia. Tapi yang bagi aku kekuatan selama ni memang family. Mak Abah, Suami, Anak, Adik Beradik.

Tapi selain jawapan cliche macam ni, banyak je lagi benda yang memberi aku kekuatan. Contohnya seperti aktiviti karaoke.

Aku memang suka menyanyi. Suka sangat-sangat. Tapi aku suka nyanyi sorang-sorang. Bila bosan aku nyanyi, bila down aku nyanyi, bila sedih, bila stress mesti nyanyi. Bila nyanyi terus feeling diva sangat. Lepas tu rasa Ya Allah terima kasih bagi suara yang sedap lahai lahai sangat ni. Lols

Aktiviti tidur jugak bagi aku kekuatan. Bila letih aku tidur. Bila bosan aku tidur. Yakni bila bangun terus rasa kuat seperti boleh menumbangkan The Rock. #dahkenapa #tetibatherock

Aktiviti makan juga amat popular dalam menguatkan semua orang. Aku kalau lapar tak lembik, tapi rasa nak lempang sapa-sapa yang lalu depan aku.

Ok tu saja setakat ni. Nak kuat kuat sangat pun nak pegi mana............

Nov 4, 2014

Day 2 : 5 Cara Memenangi Hati Ku

Tak paham sangat nak menang-menang hati ni. Hihi! Tapi takpe, layankan aje...

1. Senyum

Aku suka orang yang pemurah dengan senyuman. Senyum boleh mengubah kehidupan. Ewah, haha! Masa aku kerja kat KPJ Selangor, kitorang memang ada kursus belajar cara senyum. Cara senyum jumpa pesakit yang tengah sakit, pesakit yang tengah marah, pesakit yang tengah tak ada mood. Gitu. Dulu GM dia Encik Johar, beliau memang akan round satu hospital setiap hari untuk pastikan staff dia senyum. So kalau ada sesiapa yang tak senyum, dia akan bagitau bos setiap department staff mana yang kena pegi lagi kursus senyum tu. Hihihi! Bagi aku la kan, biarlah muka tak cantik mana pun, tapi kalau suka senyum mesti manis, pastu sejuk je hati. Kan kan kan

2. Cool

Bukan cool yang poyo tu. Yang poyo cam bajet bajet tu aku nyampah sangat. Hahaha! Cool ni ala-ala bertenang je. Ada masalah datang tak ada la melenting ke apa. Tapi kalau masalah datang bertenang sampai ke sudah pun payah jugak ye dok. hahaha! Maksud aku, bertenang dan cool, boleh selesaikan problem dengan baik. Kebanyakkan orang yang aku kenal, kalau ada masalah terus gelabah, lepas tu aku jugak yang kena selesaikan *ecewah nak kata diri sendiri cool, puii sangat, haha!* Tak adalah. yang last tu nampak nau nipunya kan. Tapi memang kebanyakkan kita ni kelam kabut, ada masalah terus stress, lepas tu tak boleh buat kerja, lepas tu terpaksa shopping online. (-_-)

3. Lemah lembut

Aku dari dulu suka dengar orang yang sopan bercakap. Tak kisah la cakap pelan pun takpe. Aku suka dengar suara yang mendayu-dayu. Yang garang-garang tak suka sangat. Kalau orang cakap garang2 dengan aku, aku tak dapat berfikir. Selalunya mesti aku tak bercakap sangat. Maksud aku kasar je tau. Dia baik tapi cara cakap dia kasar. Eh paham tak. Huhu!

4. Sempoi.

Aku suka orang yang sempoi. Boleh korek hidung sama-sama. Boleh kentut sama-sama. Lols. Perumpamaan je tu. Aku suka orang yang tak cover-cover la. Bila dengan orang dia buat perangai dia je. Open minded dan sebagainya. Haha! Nampak sangat dah tak tau nak tulis apa.

5. Rendah Diri

Opkos. Sapa suka orang bongkak? Semua suka orang yang merendah diri kot. Buat bodoh lagi bijak dari buat pandai. Wat lek Wat pis je lah. Aku suka orang yang dia tak menunjuk apa yang dia ada. Idola sangat lah kalau jumpa orang camni.

Kesimpulannya, aku dah kawin dan tak ada gunanya lagi nak memenangi hatiku ini. Dah terlambat,


dan silakan menyesal.

krik krik krikkkkkk

Nov 3, 2014

Day 1: Gambar terbaru dan 5 fakta tentang diri

Sibuk nak try.Pepaham la bila umur meningkat macam ni susah la nak dapat idea untuk update. Lagipun dulu  tak kawin lagi, boleh la nak kutuk2 Qery, muahahaha! Sekarang tak boleh dah, derhaka nanti. *bunyi wanita muslimah sangat* kekekeke!

 
Gambar terbaru.
 
Memandangkan aku memang jarang selfie, jadi tak adalah gambar yang terbaru sangat. Yang paling baru ni adalah hari Khamis lepas.  Itupun ambik dalam kereta, gelap sikit sebab hujan lebat kat luar. Menunggu Qery setelkan kerja kejap
 


5 fakta tentang diri sendiri

1. Aku suka buat hal aku je. Aku jarang lah bergosip cerita pasal orang sana sini sebab aku memang tak minat sangat. Kalau benda tak ada kene mengena dengan aku memang aku tak pernah fikir. Pastu orang akan nampak cam aku alone je, hahaha! Kawan ajak lepak pun kengkadang aku malas. Baik duduk rumah.  Tapi jangan kata aku tak pandai ber-sosial ye. Aku pandai je, cuma aku malas.

2. Malas. Haaaa itu memang fakta diri sendiri sangat. Selalunya tahap malas aku ni memang tak dapat digambarkan dengan puisi. Lols. Dah kenapa nak puisi kan. Huhu! Korang pernah tengok kot aku up gambar kat ig yang aku masak nasi lepas tu aku pecahkan telur atas dia. Itu sebab aku malas nak basuh kuali. Hahaha!

3. Berangan. Aku kuat berangan. Ekceli aku pun konfius. Tak tau la berangan ke atau suka fikir benda yang mengarut. Kadang2 bila tengok semut jalan, aku terus fikir apa lah yang semut tu fikir sekarang ni. Lepas ni semut tu makan kat mana. Dia ada kawan ke tak. Macam mana dorang nak cam muka kawan dia. Camne dia cakap dengan kawan dia. Der sangat

4. Suka puji diri sendiri *depan suami*. Sampai Qery meluat. Hahahaha! Kalau dia tengah buat kerja ke, tengah tengok tv ke, aku akan duduk sebelah dia,pastu puji diri sendiri cantik, sopan, bijaksana dan paksa dia angguk.

5. Blur. Selalunya aku akan buat - buat blur. Atau nama tak sopannya buat bodoh. Huhu! Sebab aku rasa, buat bodoh lagi best dari buat pandai. Sebab tu bila orang bagitau aku buat itu buat ini jangan itu jangan ini, biasanya aku akan dengar and 'oh yeke' 'ok ok' gitu. Hahaha!

Itu je lah. Byebyebye!