Followers

nuffnang

Jan 1, 2013

VCO Antioxidants IN THE HOUSE!!!!

Alhamdulillah. Tahun 2012 memang banyak cabaran. Semoga tahun 2013 ni kite semua lebih baik dari tahun sebelum dan semoga hari-hari yang kita lalui lebih mematangkan kita semua.

Amboi..hihi! Sesekali i berdamasutra kan..memang geli habis. 

Akhirnya penantian kita semua dari awal bulan 12 tahun lepas dah berakhir. New Year ni muncul satu produk yang memang bagus untuk semua. Sebenarnya aku tunggu produk ni dari bulan 8 9 macam tu okeyh. Punyalah bersemangat waja nak tunggu produk ni keluar. Produk ni belum keluar lagi aku dah tertunggu-tunggu. Nampak sangat tak aku nak cite yang produk ni best gila. 

Entry ni aku buat untuk semua agent/dealer yang bakal bekerjasama dengan aku.Tak lupa jugak untuk sesiapa yang nak beli VCOA ni. Info-info ni korang boleh copy dan sila creditkan ke blog aku yeah. Thanks..

Mari memperkenalkan......

VCO ANTIOXIDANTS BY TREENEA


Mula-mula mesti nak tau apa bahan utama dia.

100% Pati Kelapa Dara Oraganik

Kebaikkan minyak kelapa dara...seperti..perlukah haku terangkan lagi?? Terang lagi bersuluh. Kalau tanya nenek-nenek pun dorang tau kan. Kalau engko tak tau adalah sedikit malu jugak. Aku mula-mula pun tak tau. Terus google. Lepas tu buat-buat tau. Hihi!

Dalam google berkata, sejak tahun 1930, orang barat dah buat research tentang kebaikkan minyak kelapa dara ni. Tapi haku rasa kalau dorang tak buat research pun opah onyang kita dah tau dulu. Muahaha!

Dalam minyak kelapa dara ni ada lemak tepu. Lemak tepu ni memang bagus untuk tubuh badan manusia. Kerana itu jugak la, orang yang tinggal di kepulauan pasifik ni jarang ada kanser, jarang ada penyakit-penyakit kronik macam sakit jantung ke apa kan.

Nak cerita tentang kebaikkan dia, memang banyak. Tapi aku bagitau yang hot hot je la eh. Yang aku rasa korang pun akan suka.

Kebaikkan VCOA

-Membantu melancarkan sistem pencernaan.
-Meningkatkan sistem daya tahan tubuh badan.
-Membantu mengurangkan berat badan.
-Mengurangkan kadar kolestrol dan darang tinggi, serta risiko sakit jantung.
-Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat.
-Membantu merawat pelbagai masalah kulit
-Menyokong fungsi tiroid
-Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit.

Aku paham kite semua nak cantik. Tapi apakah gunanya cantik luar je kan. Kena jugak cantik bahagian dalam. Kot ayah emak korang ada penyakit darah tinggi, sakit jantung, boleh belikan VCOA ni. Bagus untuk semua. Sesuai untuk semua peringkat umur, dari baby sampai ke dewasa. Jangan risau ini bukan ubat okey. Ini supplement yang bagus. Minyak kelapa dara kot. 

Dalam kita mencantikkan bahagian dalam. Jangan risau. VCOA ni pun akan merawat kulit korang. Jadi lebih cantik. Boleh baca info bawah aku copy paste dari owner Treenea

***********************************************

Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

VCOAntioxidants kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.

Mengapa Makanan Yang Kaya Antioksidan Perlu ?

Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCOAntioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.

Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsy. Pengambilan VCOAntioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bacteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema da batuk akan berkurangan. Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCOAntioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

**************************************************************

Meh kite tengok design dan packaging dia yeah.


Buatan Malaysia. Dan Halal.



Nampak tak capsule ni. Kan soft gel kan. Yang ni menarik tau. Korang boleh cucuk soft gel tu dengan jarum. Keluarkan minyak dia, dan sapu kat bahagian muka sebelum tidur. Bila bangun esok pagi muka akan jadi glow glow. 

Dan dan dan,kalau korang nak guna foundation pun. Boleh cucuk soft gel ni, campurkan dengan foundation korang, lepas tu sapu kat muka. Lagi cantik tau...Tak caya nanti korang cuba k.

Make sure korang simpan dalam suhu bilik tau. Avoid dari terkena panas. Sebab paham-paham la.Soft gel kan tak boleh kena panas, nanti jadi lembik dan cair.

First stok aku ambil tak banyak. 500 kotak je. Aku ambik satu. Muahaha! jadi ada 499 kotak je. Gila ko jual tapi tak makan. Apakah ertinya?? Huhu!

Jadi sapa-sapa nak sila sms/wassap aku k =)

Sorry tau, aku tak buat COD. Aku pos je. Korang tunggu aku ada agent nanti. Korang boleh COD dengan dorang k. Hehe!


Cara pengambilan.
2-4 biji sehari.

(Di sini, aku nasihatkan, kalau korang mempunyai masalah muka yang teruk, makan 2 biji pagi *selepas makan*, 1 biji malam, dan sebiji lagi korang cucuk pakai jarum dan sapu kat wajah sebelum tidur. Konsisten makan dan apply kat muka selama 3 bulan. Lepas 3 bulan boleh continue ambil 2 biji sehari)

Sekotak ada 60 biji. Kalau makan 2 biji sehari, sekotak boleh tahan sebulan. Kalau makan 4 biji sehari. Silalah beli 2 kotak terus.

Harga:
RM40 (semenanjung), RM43 (Sabah/Sarawak)
Postage : RM6 (Semenanjung) RM9 (Sabah/Sarawak)

Apa lagi korang nak tau? Boleh komen terus kat sini k.

Nak order, macam biasa sms/wassap 0122678134 (Sepet)
atau email ke sepetsshop@gmail.com
Detail yang diperlukan
Nama:
Alamat :
No Telefon :
Produk :
Kuantiti :

Kecantikkan adalah sinonim untuk manusia, tak kira lelaki mahupun perempuan. Jom jaga kesihatan dan kecantikkan dengan VCOA. Jangan orang lain dah cantik, baru kita nak jeles-jeles. Hihi!
Jom beli!

Harga yang mampu dimiliki.
Baby yang ada masalah kulit pun boleh sapu kat bahagian tu tau (sapu luaran sahaja)

*kepada agent, sila alert email korang pada 1hb dan 2hb Jan ini ye. kerjasama korang amatlah saya hargai*

Aku Dealer kawasan seluruh Selangor. =)

15 comments:

wani eber said...

salam sepet..
nak tanya..apa beza vcoa ni dengan vco catalyst yang sebelum ni tu?

kalo boleh sepet tlg terangkan ye..tq..=)

Xilla Chinta said...

w0w, harga yg mampu di miliki..
sdg tggu jer nie email dr sepet...

Si Tracey said...

soooo..nak tnyeeee kalau telan BE boleh ambik ni juge ek?

♥Cik Nurfarah♥ said...

sepet kita dah reply nnt gtau pembyran mcm ne

Elyani Rosli said...

SALAM DEAR..

nak tanya sikit yea...ape beza VCO catalyst product dgn VCO treenea nie yea?

BIle tengok description product totally same..just pengeluar je berbeza yea?


CIK PIA said...

sepet , ni sama brand gn VCO CATALYST ke?

farah shazlina said...
This comment has been removed by the author.
farah shazlina said...
This comment has been removed by the author.
Chekgu Azrine said...

Ok..nti nak beli untuk husband skli..2 skli...tggu gaji k..hehe

sharifah rosidah said...

Wah dah bertambah tambah maju business kamu ya....alhamdulillah.

puan jari said...

sepet...VCOA ne lelaki boleh makan x?

Lee Yana said...

kalau amek BE, ade ape2 effect klo nie skali tak?

QasehnyaRania said...

nak tanya..apa beza vcoa ni dengan vco catalyst yang sebelum ni tu?

ciksu berminat. pa pe nanti ciksu call/ msg ye ;D

Siti Zuliana said...

Muka akk ni jnis yg brminyak..dan ada pori2 gtu... Klu sapu myk vco 2 ke muka..da tntu mkin brminyak... So cmno 2?

FiQa said...

kak sepet. sama cam soalan2 diatas, nak tahun ape beza VCO Catalyst dgn yang ni?? pliz jawabbbb. sebab sebelum ni try dua kali dah yang catalyst tu, not bad, tapi ni nak try jugak la.. cuma nak tahu ape beza dia ehhhh.. :) thank youuuu